Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych

Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu trasy W-Z

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 24 maja 2011, 23:29

a nie można stosować np. płyt - tak jak na Marszałkowskiej (płyta węgierska)?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Don Vito
Kontakt:

Post autor: Don Vito » 24 maja 2011, 23:32

MeWa, pewnie by można było, ale asfalt jak jest nie uszkodzony wygląda lepiej tylko o to trzeba dbać, a nie zrobić raz i zostawić do następnego remontu torów, bez konserwacji

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 24 maja 2011, 23:37

Don Vito pisze:MeWa, pewnie by można było, ale asfalt jak jest nie uszkodzony wygląda lepiej tylko o to trzeba dbać, a nie zrobić raz i zostawić do następnego remontu torów, bez konserwacji
i wymieniać co 4-6 lat? czy też może łatać? Ochockie przystanki nie wyglądają estetycznie przez to...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Don Vito
Kontakt:

Post autor: Don Vito » 24 maja 2011, 23:44

MeWa, takie rzeczy można by było robić jak by akurat na ulicy gdzie jeżdzą sobie tramwaje prowadzono weekendowe frezowanie nawierzchni. Jako dodatkowy element zerwanie wyrównanie i połorzenie nowej nawierzni nie powinno trwać zbyt długo. I raczej nie powinno generować utrudniej większych niż samo frezowanie.

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 25 maja 2011, 0:09

Don Vito pisze:MeWa, takie rzeczy można by było robić jak by akurat na ulicy gdzie jeżdzą sobie tramwaje prowadzono weekendowe frezowanie nawierzchni. Jako dodatkowy element zerwanie wyrównanie i połorzenie
nowej nawierzni nie powinno trwać zbyt długo. I raczej nie powinno generować utrudniej większych niż samo frezowanie.
Nie możesz użyć quota, tylko Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa?
ŁK

Awatar użytkownika
Don Vito
Kontakt:

Post autor: Don Vito » 25 maja 2011, 0:18

Łukasz pisze:Nie możesz użyć quota, tylko Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa Mewa?
Nie widze sensu w korzystaniu cały czas z
tym bardziej że w ten sposób mogę skierować wiadomość do konkretnego użytkownika zwłaszcza jak wiadomości są pisane pokolei bez postów innych użytkoników. Po zatym nie przesadzaj że użycie samego nicka raptem 3 razy tak ci przeszkadza...

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 25 maja 2011, 0:20

Jak są pisane po kolei bez innych to nie potrzeba pisać, do kogo się pisze.

Nie chcę drążyć tematu, sztuczne i już.
ŁK

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 25 maja 2011, 0:21

Don Vito pisze:Nie widze sensu w korzystaniu cały czas z quote tym barzdiej zę w ten sposób moge skierowac wiadomość do konkretnego użytkonika zwłaszcza jak wiadomości są pisane pokojei bez posót innych użytkoników.
:arrow: A widzisz sens czytania po sobie?

Awatar użytkownika
Don Vito
Kontakt:

Post autor: Don Vito » 25 maja 2011, 0:23

MZ pisze:A widzisz sens czytania po sobie?
Poprawiłem dzięki z zwrócenie uwagi

przewoz

Post autor: przewoz » 14 cze 2011, 13:49

MeWa, nie jestem jakimś specem, ale być może powodują to drgania spowodowane przejazdem tramwajów
Ja zauważyłem, że na "trambuspasie" powstały najzwyklejsze na świecie koleiny. Widać je szczególnie przy Bankowym. Do tego izolacja szyn zaczyna wypływać. Chyba nie tak miało być?
Jaka gwarancja?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 14 cze 2011, 14:08

Dwuletnia, powinno jeszcze jej podlegać.

Inna sprawa, że to ładnie udowadnia jak "zerowym" kosztem jest wpuszczanie autobusów na torowiska. Niemiecka konstrukcja na 100 osób w wozie nie wytrzymałą starcia ze (nomen omen) 190. :D
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

przewoz

Post autor: przewoz » 14 cze 2011, 19:45

Może po prostu nawierzchnia powinna być betonowa na całej długości? Drożej, ale skuteczniej. Choć... tak sobie myślę, że asfalt o dobrych parametrach też powinien wytrzymać (patrzę choćby na autostrady).
Ale ta wypływająca izolacja (przez nacisk asfaltu na nią), to też problem. Ciekawe, jak to wszystko naprawią ;)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 14 cze 2011, 20:02

przewoz pisze:patrzę choćby na autostrady
Rzadko która ma pod spodem system mocowania szyn =;
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

przewoz

Post autor: przewoz » 14 cze 2011, 22:08

Myślę, że "system mocowania szyn" może tu działać wręcz usztywniająco, jak podbudowa na każdej innej drodze (czy to DK czy A). Na te mocowania się leje asfalt w końcu, a nie wiem, czy nie leje się w betonową rynnę wręcz. Z resztą nie pamiętam, co tam jest pod spodem - nie ważne. Powinno być równo. Dwa lata nie minęły. Nie idźmy śladami niektórych autostrad i ekspresówek, które po paru latach eksploatacji są łatane ;)

mkm101
Kontakt:

Post autor: mkm101 » 14 cze 2011, 23:46

przewoz pisze:Myślę, że "system mocowania szyn" może tu działać wręcz usztywniająco, jak podbudowa na każdej innej drodze (czy to DK czy A).
Wręcz przeciwnie, ma elastycznie mocować szynę
przewoz pisze:Na te mocowania się leje asfalt w końcu, a nie wiem, czy nie leje się w betonową rynnę wręcz. Z resztą nie pamiętam, co tam jest pod spodem - nie ważne.
Może najpierw przyjrzyj się konstrukcji torowiska na W-Z (http://tramwar3.republika.pl/tw-ers-m.html i http://tramwar3.republika.pl/tw-ers.html) a potem snuj przypuszczenia?

ODPOWIEDZ