Położenie przystanków tramwajowych względem skrzyżowań
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja bym się jednak nie zakładał, czy do następnej zimy dociągnie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Piszesz to jako optymista czy pesymista?
A ile czasu trwałoby położenie torów tymczasowych na Żelaznej? Wydaje się to trochę kosmiczny pomysł, prawda? Wokół Muzeum przy remoncie WZ taki tor był, ale krótszy n razy. No i bez rozjazdów… może dałoby się to zrobić, zanim wiadukt się zawali, skoro odbudowa może zająć wiele lat…Glonojad pisze:Ja bym się jednak nie zakładał, czy do następnej zimy dociągnie.
ŁK
Na Żelaznej też jest wiadukt, chyba w niewiele lepszym stanie. I nie projektowany jako tramwajowy.
Wiadukt na żelaznej robili 15 lat temu od podstaw. Fakt, że nie tramwajowy.bentes pisze:Na Żelaznej też jest wiadukt, chyba w niewiele lepszym stanie. I nie projektowany jako tramwajowy.
ŁK
Racja, wiadukt na Żelaznej jest względnie nowy. Na tak długi tymczasowy objazd przez Srebrną i Żelazną raczej bym nie liczył. Wychodzi nam tutaj bokiem opieszałość przy realizacji łącznika Kasprzaka - Dw. Zachodni. Za rok, razem z gotowym odcinkiem do Grójeckiej byłby jak znalazł.
"Kiedy spodziewać się realizacji odcinka A? - Prace budowlane chcemy prowadzić po roku 2023, do tego czasu będziemy mieli gotową dokumentację projektową. Chcemy skorzystać z nowych środków Unii Europejskiej na lata 2021- 2027 - informuje Maciej Dutkiewicz."
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/ ... -st4222916
Myślicie, że zdążą do końca obecnej perspektywy finansowej?
Od 2020 roku to dużo się pozmieniało...