a skąd takie info?inż. Glonojad pisze:Gocław - Centralny albo Goclaw - Politechnika, przez TŁ, jak podejrzewam.
501 koĹczy w kursach "f" na Pl. Konstytucji
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z winnych antyoksydantów dokładniej.Jarek pisze:Wróżenie z fusów.a skąd takie info?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O ile się nie pomyliłem, przeciwutleniacze obecne w winie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Czyli jak? W komunikatach przez pomyłkę zabrakło i wracają od września, albo wrócą od października jako "studenckie" kursy a nie "szkolne", czy też może dostanie to jakiś własny numer?Jarek pisze:Co Ty opowiadasz. Oczywiście, że wrócą!!!! Nie kracz!Co jest? Czemu nie ma w komunikatach nic o przywróceniu f-ek na 501? To niby też były kursy szkolne. A jak pisałem, że to pewnie tylko tymczasowe i zaraz zlikwidują to Dęboszczak wyśmiał...
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Od września. Chyba. Już sam nie wiem. Powiem inaczej - kompletnie nie widze przeszkód, by wróciły. Tak więc się uspokój.Czyli jak? W komunikatach przez pomyłkę zabrakło i wracają od września, albo wrócą od października jako "studenckie" kursy a nie "szkolne", czy też może dostanie to jakiś własny numer?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W zasadzie masz rację, ale niestety wiele osób patrzy przez pryzmat "liczby linii"...Jarek pisze:aaaa... i nie nowa linia, prędzej doczekają się tablic: "kurs skrócony".
[ Dodano: Sob 23 Sie, 2008 22:51 ]E tam. Zwykła numerologia.BJ.2052 pisze:I to by było zdecydowanie najlepsze rozwiązanie.
Nie patrzę przez pryzmat "liczby linii", jeno rozwiązanie z oddzielnym, kojarzącym się z 501 rzecz jasna, numerem byłoby trochę bardziej przejrzyste i klarowne. Takie są moje subiektywne odczuciainż. Glonojad pisze:W zasadzie masz rację, ale niestety wiele osób patrzy przez pryzmat "liczby linii"...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ty może nie, ale szarzy pasażerowie jak najbardziej. "Nową linię nam uruchomili" brzmi lepiej, niż "dodali nam kursów i to skróconych na starej". Popatrz sobie zresztą na podpisy niektórych użytkowników w rodzaju "obsługują mnie te linie i proszę mi tu żadnej nie kasować".
Moim zdaniem, co najmniej dopóki nie będzie technicznej możliwości umieszczania kursów różnych a zbieżnych linii na jednym arkuszu, dopóty rozwiążanie z kursami wariantowymi jest chociażby z tego powodu lepsze. Na Zachodzie zresztą raczej się spotyka warianty niż rodziny.
Moim zdaniem, co najmniej dopóki nie będzie technicznej możliwości umieszczania kursów różnych a zbieżnych linii na jednym arkuszu, dopóty rozwiążanie z kursami wariantowymi jest chociażby z tego powodu lepsze. Na Zachodzie zresztą raczej się spotyka warianty niż rodziny.
Jak najbardziej, co zresztą się świetnie sprawdza.inż. Glonojad pisze:Na Zachodzie zresztą raczej się spotyka warianty niż rodziny.
Jest jedna linia, która ma częstotliwość co 5 min. do pierwszej pętli, 10 do drugiej, 20 do trzeciej i 30 do czwartej i nikt się nie gubi.
Tylko tu jest jeszcze inna sprawa, teoretycznie dość błacha.
Otóż czytelność takiej czołowej tablicy "501 Kurs skrócony" pozostawia sporo do życzenia. Zapewne wiele, jeśli nie większość, osób zdoła przeczytać tą informacje dopiero po prawie całkowitym zatrzymaniu się autobusu na przystanku, gdyż napisana jest ona stosunkowo małymi literami.
Oczywiście w takiej sytuacji najlepiej sprawdzają się wyświetlacze. I one się sprawdzają na zachodzie. No ale u nas jeszcze trzeba troche poczekać, żeby takie kopnięte dodatki niskaczami obsadzić
Najlepiej byłoby zaznaczać takie kursy nie tylko przez inny opis trasy na tablicach bocznych, ale także dodatek litery do numeru. W tym przypadku jako 501A, bo f jest rzeczywiście od czapy, daje to wrażenie istnienia nowej linii, a jednocześnie skojarzenie z dobrze znaną trasa.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى