Objazdy tramwajowe 2010

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 17 kwie 2010, 16:19

mkm101 pisze:Co ciekawe wg tego co Pawcio pisze linia 44 (na trasie i tak zmienionej) będzie kursowała także poza szczytem oraz w DS. Nie mogło się to nazywać 14?
Trasowo bliżej temu do 44 niż do 14. Nawet jeżeli pojedzie na Wyścigi.
A potrójniaki w liczbie 2+2/1 // 0 będą kursować tylko na 44.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

mkm101
Kontakt:

Post autor: mkm101 » 17 kwie 2010, 16:47

pawcio pisze:
mkm101 pisze:Co ciekawe wg tego co Pawcio pisze linia 44 (na trasie i tak zmienionej) będzie kursowała także poza szczytem oraz w DS. Nie mogło się to nazywać 14?
Trasowo bliżej temu do 44 niż do 14. Nawet jeżeli pojedzie na Wyścigi.
A potrójniaki w liczbie 2+2/1 // 0 będą kursować tylko na 44.
A czasem kursowania (DS) bliżej temu do 14. Tylko 4 potrójniaki?
Tak czy tak pasażerowie którzy rano wyjdą z metra na tramwaj na MWierzbno, będą niemile zdziwieni.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 17 kwie 2010, 19:39

Ja cały czas liczę na komunikaty w metrze. Aczkolwiek nadzieja matką głupich.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

MichalJ

Post autor: MichalJ » 17 kwie 2010, 20:15

A jest w ogóle jakiś komunikat o zmianach od poniedziałku? Bo ja nie widzę...

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 17 kwie 2010, 20:21

Jest na drugiej stronie aktualności. Do samej listy zmian się nie zmieściło w ferworze walki z przygotowaniami do uroczystości żałobnych.

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 17 kwie 2010, 20:23

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 kwie 2010, 20:36

A wystarczyłoby zawiesić 16, wydłużyć 41 do Woronicza i na silne 44 w szczycie by tramwajów starczyło.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 17 kwie 2010, 20:38

Glonojad pisze:A wystarczyłoby zawiesić 16, wydłużyć 41 do Woronicza i na silne 44 w szczycie by tramwajów starczyło.
Od poniedziałku kursowanie 41 jest takie jakby... symboliczne.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 kwie 2010, 20:46

Rzeczywiście. A tak ZTM płakał, żeby dać im wagony bo się ludzie z Bródna nie mieszczą.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 17 kwie 2010, 20:47

TW nie dało, na nowy projekt na Stawkach kasy nie ma, to trzeba zaserwować prowizorkę i bilans wozokilometrów sobie poprawić.

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 17 kwie 2010, 20:54

pawcio pisze:TW nie dało, na nowy projekt na Stawkach kasy nie ma, to trzeba zaserwować prowizorkę i bilans wozokilometrów sobie poprawić.
Teraz te wozy w większości tylko po to jadą na Żerań aby tam żółte dechy założyć. Domyślam się, że gdyby posłać w diabły 41 to znowu płaczom nie byłoby końca. Faktycznie, tylko ogryzek mógł z tego powstać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 kwie 2010, 20:56

Jak nie dało, jak dało 8 wozów? Poza tym - do ZTM wycofał się ze Stawek, TW akurat miały to zlecić. Całe szczęście, że nie zdążyły tego zrobić, bo by było jak z innym genialnym pomysłem ZTM pt. solówki sczepione rufami - 100 tysięcy do kosza.

A poza tym co to za maniera - uruchamiać linię po nieosygnalizowanej relacji i potem płakać, że TW/związki protestują. Jakby ZTM uruchomił linię przez nieczynne tory na Kasprzaka to też by była wina TW, że protestują? Było myśleć wcześniej, zwłaszcza, że ten pomysł to ze 3 lata temu pierwszy raz się narodził.

No, ale dla ZTM ważniejsze są projekty buspasów wzdłuż torów tramwajowych, w końcu "autobus jest lepszy, bo co 8 lat jest nowy".

Tak czy siak, 41 poszło w diabły a 16 będzie ludzi straszyło.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 17 kwie 2010, 20:59

Glonojad pisze:ZTM wycofał się ze Stawek, TW akurat miały to zlecić.
A ZTM o tym wiedział, że TW mają zamiar to zlecić?
Inna rzecz mnie ciekawi. Czy w związku z okrojonymi godzinami kursowania na odcinku Pl. Grunwaldzki-Metro Marymont pojawią się tabliczki z obwódką okresowości?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 kwie 2010, 21:01

pawcio pisze:
Glonojad pisze:ZTM wycofał się ze Stawek, TW akurat miały to zlecić.
A ZTM o tym wiedział, że TW mają zamiar to zlecić?
Oczywiście, domagał się tego (obcesowo zresztą) kilkukrotnie, takie było też ustalenie na posiedzeniu komitetu dyrektorów. Więc niech teraz nie ściemniają, ja się na fałszowanie notatek nie nabieram.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 17 kwie 2010, 21:04

A doły tradycyjnie o niczym nie wiedzą. Hehehehe!

Zablokowany