Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
-
Michalk001
Jechałem nowym krótkim solbusem i muszę stwierdzić iż poprzednia wersja miało o wiele bardziej lepszą dynamikę i leprze przyspieszenie od najnowszej wersji, chyba że jest to moje subiektywne odczucie. na duży plus nowe umieszczenie ekranu LCD. Nowe przyciski otwierania drzwi nie podobają mi się. Te poprzednie duże występujące u innych producentów wydają się bardziej czytelne, ciekawe czy to jakaś oszczędność?
- Matrix2441
Podobno silnik ten sam. W pierwszych dniach eksploatacji zawsze nie dociskają pełnego gazu. Nowe U18 ze Stalowej w pierwszych dniach eksploatacji (mam na myśli poniedziałek i wtorek) jeździły jak Grodzio. Więc pewnie za jakiś czas będzie można odczuć właściwą dynamikę tych wozów.fluger pisze:poprzednia wersja miało o wiele bardziej lepszą dynamikę i leprze przyspieszenie od najnowszej wersji
Tak, kierowcy zawsze oszczędzają nówki, tak samo było z 34xx na początkuMatrix2441 pisze:Podobno silnik ten sam. W pierwszych dniach eksploatacji zawsze nie dociskają pełnego gazu. Nowe U18 ze Stalowej w pierwszych dniach eksploatacji (mam na myśli poniedziałek i wtorek) jeździły jak Grodzio. Więc pewnie za jakiś czas będzie można odczuć właściwą dynamikę tych wozów.fluger pisze:poprzednia wersja miało o wiele bardziej lepszą dynamikę i leprze przyspieszenie od najnowszej wersji
Najlepsze że gdy Solbus powstawał uczyłem się rysunku, w tym radami pomagał mi Tramlog, któregoś razu strzeliłem mało udany rysunek SM18 w barwach warszawy. Na to TLG roześmiał się że nigdy przegubowego solbusa nie zobaczymy w Waszawie, ot taka osobista anegdota o nowych przegubach.
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Jak dla mnie to nie ważne czym będę jeździł i jaka to marka, byle autobus nie utrudniał mi pracy swoimi wadami. I tak jestem szczęśliwy że nie muszę lewarować na okrągło....No i ta powszechna Elektronika która wchodzi już wszędzie i jest drażliwa szczególnie w serii 83xx i 18xx..z drugiej strony cieszy oko że Solbus się ulepsza a Solaris niestety nic nie zmienia, szkoda.
Każdy z nas sam sobie wystawia wobec innych wizytówkę. Każdy dzień to próba..Chcesz coś zmienić zacznij od siebie.
Moje Hobby komunikacja ale szynowa w skali 1:87
Zapraszam
http://www.youtube.com/channel/UClpbPw3NAFyb183te5XHwYg
Moje Hobby komunikacja ale szynowa w skali 1:87
Zapraszam
http://www.youtube.com/channel/UClpbPw3NAFyb183te5XHwYg
Dziś kierowca 8588 już wozu nie oszczędzał, więc miałem okazję się przekonać co nam dostarczono. Wóz bardzo ładnie się zbierał, łatwo osiągał większą prędkość a do tego cichszy silnik niewpadający w wibrację... - na pierwszy rzut oka seria lepsza niż wcześniejsze 85xx. Skrzynia ZF tak wiele od razu zmienia?
185 - najlepsza linia w mieście!