Komunikacja miejska w Wilanowie i Powsinie
Moderator: Wiliam
Trasa na Bernardyńską jest nie mniej idiotyczna. Ilekroć bym tego potworka nie spotkał na Powsińskiej to jadą tym może 3 osoby.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
To prawda. Nie spojrzałem na to z perspektywy takiej kombinacji.fik pisze:Nie wiem, komu potrzebna jest przesiadka w 519, skoro wszystkie przystanki tej linii od Bonifacego na północ są obsługiwane przez 131 lub 172.
Po raz kolejny muszę się z Tobą zgodzić. Lepiej podbić częstotliwość, bowiem Zawady rozwijają się nadzwyczaj dynamicznie.fik pisze: Wydłużenie 163 do Stegien to koszt jednej brygady - nawet, jeśli to jest niewiele, to zdecydowanie lepiej byłoby ją spożytkować na podbicie częstotliwości, a nie wydłużanie trasy.
A gdyby tak upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, i obsługa przez 163 przystanku Goraszewska i zawrotka na skrzyżowaniu ze Św. Bonifacego (zamiast skrętu na pętlę przystanek wcześniej) rozwiązałaby jeden z problemów (przesiadka na jednym przystanku we wszystkie linie jadące Powsińską, oraz 172 i 131).
Znów pośpiechowi przystanek dokładają
:
ZTM pisze:Przedłużenie linii 217 i 422
od 03.11.2011 (czwartek) od godz. 12:00
Od dnia 3 listopada 2011 r. od około godziny 12 (po odbiorze komisyjnym) wydłuża się trasę linii 217, 422 od tymczasowego krańca przy skrzyżowaniu al. Rzeczpospolitej z ul. Hlonda (kraniec ŚWIĄTYNIA OPATRZNOŚCI BOŻEJ) do nowej, tymczasowej lokalizacji przy skrzyżowaniu al. Rzeczypospolitej z ul. Branickiego (kraniec BRANICKIEGO).
Uruchamia się przystanek BRANICKIEGO 02 . Przystanek ten będzie pełnił funkcje przystanku krańcowego dla linii 217 i 422
Ulicę (po wielkich bólach) przedłużyli (chociaż nie do końca jeszcze to wygląda tak jak powinno) to i linie zostały słusznie przedłużone, bo tam już też bloki zasiedlone stoją.
Ciekawe, kiedy 422
522?
ATSD to 422 nie powinno się zatrzymywać ani przy Mangalii, ani przy Czarnomorskiej (bo tamte przystanki mają 501, oraz jeszcze 107, 148 i 172...), a Truskawiecką i Instytut Neurologii mogłoby mieć na żądanie. Bo to jest wkurzające, jak podjeżdża zapchane do granic 422, a zaraz za nim puste 501.
Ciekawe, kiedy 422
ATSD to 422 nie powinno się zatrzymywać ani przy Mangalii, ani przy Czarnomorskiej (bo tamte przystanki mają 501, oraz jeszcze 107, 148 i 172...), a Truskawiecką i Instytut Neurologii mogłoby mieć na żądanie. Bo to jest wkurzające, jak podjeżdża zapchane do granic 422, a zaraz za nim puste 501.
Jeśli już, to na 422 na NŻ kwalifikują się przystanki Sobieskiego i Truskawiecka. Co nie zmienia faktu, że niekoordynowalne trio 422+501+519 na Sobieskiego nie sprawdza się w praktyce...
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Piottr pisze:Ciekawe, kiedy 422522?
Mi ostatnio przyszła do głowy taka idea, żeby południową końcówkę 422 (od Politechniki) zastąpić 187, a północną wywalić. Wyrównałoby to napełnienie na obu krańcach tej drugiej linii i pozwoliłoby zwiększyć częstotliwość do przyzwoitych wartości. Na chwilę obecną bowiem do 422 rano nie da się wsiąść na Mokotowie (przyst. Dolna, Spacerowa w kier. Centrum) a na Woli jest luźne. Na 187 tymczasem mamy sytuacje odwrotną, gdzie bardziej dociążona jest końcówka ursuska.altar pisze:Co nie zmienia faktu, że niekoordynowalne trio 422+501+519 na Sobieskiego nie sprawdza się w praktyce...
Na takiej zmianie zyskałoby miasteczko otrzymując zamiast linii rzadkiej, niepunktualnej i jadącej przez całe miasto, linię w miarę częstą (myślę, że co 10 w szczycie dałoby radę), niepunktualną (chociaż to może skończy się po oddaniu wiaduktów na Jerozolimskich) i jadącą przez całe miasto. Co myślicie?
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Hm a ja się zastanawiam jaki Kraniec Docelowy mają mieć te linie?
No i to dobry pomysł na 422 w 522, szczególnie z powodu zastapienia 506 na Zachodzie, w tym okolica Hali Wola i Człuchowska by zyskały. Nowy Wilanów też.
A jeszcze jak tam sytuacja Nowy Wilanów i Autostrada w nudowie/planie?
No i to dobry pomysł na 422 w 522, szczególnie z powodu zastapienia 506 na Zachodzie, w tym okolica Hali Wola i Człuchowska by zyskały. Nowy Wilanów też.
A jeszcze jak tam sytuacja Nowy Wilanów i Autostrada w nudowie/planie?
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na al. Rzeczypospolitej tuż przy POW.ja0306 pisze:Hm a ja się zastanawiam jaki Kraniec Docelowy mają mieć te linie?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Czy potrafisz racjonalnie uzasadnić swoje tak zdecydowane stanowisko?Lukasz436 pisze:Ja powiem tak - same 422 do Świątyni było już pomysłem poronionym. Dlatego kierowanie czegoś tam innego jak 422 uważam za głupotę.
Już teraz po wydłużeniu trasy w zakresie dojścia pieszego do 217 i 422 znajdują się zasiedlone już bloki przy Branickiego i Herbu Korczak, oraz szpital Medicover.
Brakuje 522 bo jest dziura w DS po zasileniu 501. Co do przystanków to Mangalia w stronę Centrum i Czarnomorska w stronę Wilanowa mają sporą popularność, a nie raz widziałem jak ludzie się pakują do 422 mimo, że przed nim stała inna linia do Wilanowa, więc Miasteczko też tych przystanków potrzebuje. No i nie należy zapominać, że już wycięto 501f (wcześniej E-1).
Pragnę zauważyć, że 422 jest jedynym dojazdem z z Miasteczka do tzw. cywilizacji. Nie wiem czy coś się zmieniło, ale jeszcze niedawno w Miasteczku nie było nawet sklepu, więc z tego punktu widzenia stary Wilanów jest dla tamtejszych mieszkańców bardzo atrakcyjny. Owszem, wszelkiego rodzaju ortodoksy twierdzą, że wystarczy 217, ale 217 nie dowozi do żadnego spożywczaka choćby, o szkołach nie wspominając. Taka dowozówka to może być podstawą transportu na osiedlu tej wielkości, ale tylko jeśli takowe posiada kompletne zaplecze socjalne.Lukasz436 pisze:Dlatego kierowanie czegoś tam innego jak 422 uważam za głupotę.