Prawko i lewko
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Jeśli filmiki na egzaminach będą ziały taką pikselozą, to życzę powodzenia
Poza tym chyba czas na odpowiedź powinien zacząć liczyć się po odtworzeniu całego filmiku?
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Otóż to! Albo filmiki powinny być zdecydowanie krótsze. Jest tam takie pytanie o to, czy znajdujesz się na drodze z pierwszeństwem, że zanim samochód na filmie dojechał do znaku, to czas się skończył i nie można zaznaczyć żadnej odpowiedzi. A ja jeszcze mam pytanie: dlaczego dojeżdżając do skrzyżowania, na którym od dłuższego czasu pali się zielone światło, powinienem być przygotowany do zatrzymania pojazdu? Tak wynika z testu. Przecież dopóki się pali zielone, to mogę jechać bez przeszkód. Dopiero w momencie zmiany świateł muszę rozpocząć hamowanie... Ja bym zaznaczał konsekwentnie: "Nie".Paweł_K pisze:Poza tym chyba czas na odpowiedź powinien zacząć liczyć się po odtworzeniu całego filmiku?
Tego się domyślam
Tylko nie mogę się zgodzić z taką interpretacją, bo to żółte światło oznacza przygotowanie się do zatrzymania pojazdu - w końcu, jeśli nie możesz swobodnie zatrzymać pojazdu na zółtym, to możesz przejechać. Gdyby nie było żółtego światła - to ok. I to może być największa wada tych pytań, bo nie wiadomo do końca, jak zinterpretować dane pytanie - tzn. co autor ma na myśli. Gdy były dostępne odpowiedzi, to przynajmniej tego problemu nie było. I faktycznie, może to utrudnić zdawalność.
- Bastian
- Sułtan Maroka
To przypomnę:
UWAGA! Prezentowane w teście pytania, filmy i zdjęcia nie pochodzą z nowego banku pytań Ministerstwa Infrastruktury, a ich możliwa zbieżność jest przypadkowa.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na nic w życiu nie ma gwarancji, ale też i nie ma co o tym dyskutować. Odnośmy się raczej do formy egzaminu, niż do pytania, którego w nim na pewno nie będzie... 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Akurat dzisiaj zdawałem teorię (18/18), teraz przeleciałem przez te pytania (poza filmami były to obecnie obowiązujące pytania) i... żadnej różnicy mi to nie robi
Ja zawsze gdy mam podejrzenia co do długości zielonego, patrzę na światła dla pieszych - jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłem.dlaczego dojeżdżając do skrzyżowania, na którym od dłuższego czasu pali się zielone światło, powinienem być przygotowany do zatrzymania pojazdu?
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
Swoją drogą chyba jednak lepiej teoretycznie dyskutować nad teoretycznym pytaniem, niż żeby w praktyce to zależało od egzaminatora. Albo łapówki dla niego. Chociaż wiem, że problemu się nie wyeliminuje, to może jednak ograniczy, jeśli będą centralne wytyczne.
Ja za bardzo o formie filmików za wiele nie powiem, bo mi się w ogóle nie wczytywały.
Ja za bardzo o formie filmików za wiele nie powiem, bo mi się w ogóle nie wczytywały.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
No bo trzeba było kliknąć w obrazek (tj. ekran), żeby je odpalić.KwZ pisze:Ja za bardzo o formie filmików za wiele nie powiem, bo mi się w ogóle nie wczytywały.
Na skrzyżowaniu koło mojego domu światła dla pieszych migają jednocześnie z włączeniem się żółtego światła dla samochodów z poprzecznego kierunku. Pewnie nie wszędzie tak jest, ale chyba na wielu skrzyżowaniach....Natomiast na światła dla pieszych warto patrzeć, gdy się zamierza ruszać z czerwonego, aby zrobić to szybciej i bardziej płynnie - tak przynajmniej rady instruktora pamiętam.Daniel_FCB pisze:Ja zawsze gdy mam podejrzenia co do długości zielonego, patrzę na światła dla pieszych - jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłem.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jak się dojeżdża Popularną do Jerozolimskich, to najpierw zapala się żółte dla samochodów, a dopiero po sekundzie zaczyna migać zielone dla pieszych. A jak się na widok żółtego hamuje, to często miejscowi miszczowie trąbią z tyłu, bo przecież on by na tym żółtym przejechał.
W sumie to samo radził mi instruktor. Ale to może być ryzykowne w konkretnych wypadkach. Najlepsze byłyby tak niepopularne u decydentów liczniki sekundowe.Daniel_FCB pisze:Ja zawsze gdy mam podejrzenia co do długości zielonego, patrzę na światła dla pieszych - jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłem.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
KwZ pisze:W sumie to samo radził mi instruktor. Ale to może być ryzykowne w konkretnych wypadkach. Najlepsze byłyby tak niepopularne u decydentów liczniki sekundowe.Daniel_FCB pisze:Ja zawsze gdy mam podejrzenia co do długości zielonego, patrzę na światła dla pieszych - jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłem.
A jeśli nie ma przejścia dla pieszych w kierunku jazdy ?
Przegubowce ,to sól tej ziemi .