Prawko i lewko
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
To wtedy zmniejszyć prędkość i zachować ostrożność. Bo przedłużenie czasu wyświetlania sygnału żółtego odpada, od tego umierają małe kotki.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Fakt, jakby zdali jazdy przed teorią, to dopiero byłby powód do piciaPawel_ pisze:Zdania jazd po teoretycznym?Michał J pisze:Mogli też pić w intencji zdania jazd
- MeWa
- Cukiereczek
a jak ktoś Ci wbiegnie na pasy?fraktal pisze:laczego dojeżdżając do skrzyżowania, na którym od dłuższego czasu pali się zielone światło, powinienem być przygotowany do zatrzymania pojazdu? Tak wynika z testu. Przecież dopóki się pali zielone, to mogę jechać bez przeszkód.
w Chorzowie widziałem fajne liczniki: za skrzyżowaniem wyświetlały prędkość, z jaką należy jechać, żeby na najbliższym skrzyżowaniu przejechać na zielonym świetle...KwZ pisze:W sumie to samo radził mi instruktor. Ale to może być ryzykowne w konkretnych wypadkach. Najlepsze byłyby tak niepopularne u decydentów liczniki sekundowe
albo jest późno, albo nie załapałem Twojego zdziwieniaPawel_ pisze:Zdania jazd po teoretycznym?Michał J pisze:Mogli też pić w intencji zdania jazd
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Widziałem takie w Krakowie 15 lat temu (czy ileś). A potem system zdechł. Najlepszy, jaki widziałem, był system w Chinach: kolorowe diody odliczające czas do zmiany sygnału.MeWa pisze:w Chorzowie widziałem fajne liczniki: za skrzyżowaniem wyświetlały prędkość, z jaką należy jechać, żeby na najbliższym skrzyżowaniu przejechać na zielonym świetle...
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- MeWa
- Cukiereczek
a po co od razu do Chin, skoro takie systemy można spotkać u naszych sąsiadów, a i u nas występują w niektórych miastach...KwZ pisze:Najlepszy, jaki widziałem, był system w Chinach: kolorowe diody odliczające czas do zmiany sygnału.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
20 lat temu były też takie w alei Trzech Wieszczów w Krakowie.MeWa pisze:w Chorzowie widziałem fajne liczniki: za skrzyżowaniem wyświetlały prędkość, z jaką należy jechać, żeby na najbliższym skrzyżowaniu przejechać na zielonym świetle...
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
I w Toruniu na kilku skrzyżowaniach (oczywiście nieoficjalnie, bo w przepisach nie ma ani słowa o tego typu sygnalizacji). Prosta sprawa i już mamy o jedno "podchwytliwe" pytanie mniej na egzaminie.
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...