Komunikacja miejska w Wilanowie i Powsinie

Moderator: Wiliam

MichalJ

Post autor: MichalJ » 04 lis 2011, 14:03

A gdzie ma być ruch uliczny, jak nie na ulicy? :)
Czy każda ulica z autobusem to jest 'uciążliwa arteria'?
Czy autobus nie może jechać nad kanałkiem? To i tak nie jest deptak bez samochodów...
Mieszkańcom ul. Herbu Pogoń Branickiego nic nie da. Będę się upierać, że odległości do przystanków są za duże. Sarmacką jakby coś pojechało... Albo Osią... Ale tam też są kanałki. :)

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 04 lis 2011, 14:15

Bastian pisze:Branickiego
A o którego Branickiego chodzi, że tak zapyta z ciekawości? Chyba nie tego ?
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 lis 2011, 14:21

MichalJ pisze:Czy każda ulica z autobusem to jest 'uciążliwa arteria'?
Jeżeli łączy się to z wpuszczeniem ruchu ogólnego i umożliwieniem mu wyjazdu w Przyczółkową - to owszem, może się nią stać.
MichalJ pisze:Czy autobus nie może jechać nad kanałkiem?
Nie może jechać. A przede wszystkim nie może się zatrzymywać.
volviak pisze:A o którego Branickiego chodzi, że tak zapyta z ciekawości? Chyba nie tego ?
O innego.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

MichalJ

Post autor: MichalJ » 04 lis 2011, 14:21

Serio pytasz? O tego http://pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Branicki

[ Dodano: |4 Lis 2011|, 2011 14:23 ]
Bastian pisze:
MichalJ pisze:Czy autobus nie może jechać nad kanałkiem?
Nie może jechać. A przede wszystkim nie może się zatrzymywać.
No tak, zaprojektować ulicę nad kanałkiem z przystankami niedasie.
Coraz bardziej absurdalna ta dyskusja.

Inaczej zapytam - jaka jest odległość dojścia do przystanku, którą się w obszarach zwartej zabudowy miejskiej powinno zapewnić?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 lis 2011, 14:46

MichalJ pisze:Inaczej zapytam - jaka jest odległość dojścia do przystanku, którą się w obszarach zwartej zabudowy miejskiej powinno zapewnić?
300 - 400 metrów? :-k
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 04 lis 2011, 15:03

OIDP ze Strategii 300 w ścisłym centrum, 400 w dzielnicach centralnych, 500 poza nimi.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories

ja0306

Post autor: ja0306 » 04 lis 2011, 18:39

A mam pytanie, gdzie są plany budowlane Nowego Wilanowa, cały projekt, bo nie wiem gdzie szukać a i część ulic jest tam nienazwana albo niedokonczone boczne ulice, tak wynika ze znaków i budowli. A jeszcze czy Ul.Ciszewskiego nie będzie się łaczyła z ulicą Oś.Królewska?
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl

Awatar użytkownika
yavorius

Post autor: yavorius » 05 lis 2011, 8:45

ja0306 pisze:A jeszcze czy Ul.Ciszewskiego nie będzie się łaczyła z ulicą Oś.Królewska?
Ostatnio radni sobie wymyślili, żeby takie przedłużenie wybudować, ale myślę, że nic z tego nie będzie.

Plany powinny być tu:
http://plany.wilanow.pl/

ja0306

Post autor: ja0306 » 05 lis 2011, 18:10

Ah,ok,to zajrze se w te plany.

1.Okolica Arbuzowej, no jest na planie sporo ulic a Oś Królewska jest wydłuzona jakby miała to byc Nowa Arbuzowa odchodząca przy Przy Grobli.
2.Okolica Potułkaty i Powsin z Zamościa Powsińska wygląda ciekawie, te aleje i jeszcze ten plac przy płn skraju powsina.
3.Reszta mało ciekawa.
4.Wilanów Zachodni to ma pokazane, jakas ulica na płd-wsch od styku Arbuzowej i Przy Grobli. Długa ulica Zdrowa, Sarmacka i Al.Rzeczpospolitej aż do Pałacowej.
No ten Wilanów Zachodni i Powsin to najpiej, nawet ta Ciszewskiego BIS no Łączy się tam z Osią Królewską. Tam ciekawe jest to przejście dla pieszych przy Skarpie.
nasza-klasa
maratonypolskie
radiopolska
wawkom.waw
facebook
fotka
sympatia
Randkologia
Apokalipsy.fora.pl

Piottr
Kontakt:

Post autor: Piottr » 16 lis 2011, 10:30

Czy oprócz Al. Rzeczypospolitej plany objęcia komunikacją autobusową obejmują tylko nieistniejącą jeszcze ulicę Branickiego?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 lis 2011, 14:03

Chyba tak. Ale upewnij się w planach:

http://www.mapa.um.warszawa.pl/mapa/Map ... =16000&O=0

Piottr
Kontakt:

Post autor: Piottr » 22 lis 2011, 9:38

No to cienko. Takie duże osiedle, a niektórzy będą mieli i tak równo daleko do komunikacji publicznej... Brak autobusu na Klimczaka jest moim zdaniem błędem.
Wystarczy porównać gęstość sieci zbiorkomu na Nowym Wilanowie (dwie ulice na krzyż) i na sąsiednim Ursynowie, gdzie autobusy jadą niemal każdą ulicą.

Czy wiadomo, kiedy będzie budowana ulica Branickiego (bo to co jest teraz, to jest droga budowlana z płyt...)

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 23 lis 2011, 14:41

Wpuśćmy jeszcze autobusy na Królowej Marysienki, bo między Wiertniczą a Sobieskiego jest daleko. Układ ursynowski, z przystankami i ciągami zbiorkomowymi co 150m jest patologiczny.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 23 lis 2011, 14:52

Czy z tego miejsca:
http://mapa.ump.waw.pl/ump-www/?zoom=16 ... n=21.07676
jest wystarczająco blisko do przystanku, żeby to mogło skłonić kogoś do zostawienia samochodu w garażu?
To jest osiedle z garażami w domach, tu komunikacja musi powalczyć o klienta, to nie to, co stara zabudowa, gdzie mam do parkingu dwa razy dalej niż na przystanek.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 23 lis 2011, 15:03

Ludzie z garażami w domach w ogólności nie zostawią samochodu w nim, nawet jeśli autobus wjedzie im do salonu.

Zresztą, od kiedy MW to jakieś elitarne osiedle? Zawsze miałem wrażenie, że to kolejne blokowisko dla przyjezdnych na wygwizdowie, jak Nowodwory. :-k

ODPOWIEDZ