Po pierwsze koniec Marysin ma bardzo często jeżdżące 520 więc 401 mało kto jeździ nawet jako dowozówką do Marsa.
Po drugie 401 nie miało jeździc do Marysina tylko na Rembertów, byłoby to bardziej logiczne a czy z lepszą frekwencją to nikt nie wie
Po trzecie jeżdżę kursem 6,03 z Marsa często, już na Okularowej nie ma siedzących, z Gocławia jest pełny z podpieraniem drzwi. Alternatywnie w godz 10-11 jest pustawy, zaczynają się korki... W DS kiedy dużo osób bardzo chętnie jeździłoby tym to nie kursuje co nie tylko dla mnie jest niezrozumiałe.. (wozy są na 575 a na to nie...)
Tą linię wykańcza nieregularnośc nie beznadziejny kraniec na Pradze, nawet nie to że jedzie obrzeżami większych osiedli. Bez podzielenia jej na 2 części nigdy jej nie uzdrowimy, częśc ursusowska w DP, praska całotygodniowo.
[ Dodano: |22 Lip 2011|, 2011 11:08 ]
Kiedyś proponowałem aby uzdrowic tą linię i puścic ją estakadami kilkoma, których na tej trasie nie brakuje. Np Marsa, Hynka, ŻiW w zamian za to dac nż między nimi. Skróciłoby to czas jazdy, zwiększyło regularnośc przy okazji wyleciałoby parę nż typu Siekierki czy Most z których korzysta 1,2 osoby co 2 kurs. Zostałem zakrzyczany bo wtedy nikt by tym nie jeździł. Ale te przystanki nie sa wcale główne na trasie i ich obecnośc uwala linie dla pasażerów korzystających z najpopularniejszych przystanków: Gocław, Witosa, Służew, Lotników. Nieregularnośc linii jest głowna przyczyną małej frekwencji, poprawi ją nie pchanie jej w korki jednak jak jest propozycja ominięcia niektórych to podnosi się wrzask. Wszyscy piszą że niepunktualna i jednocześnie nie ma żadnych propozycji poprawienia tego oprócz likwidacji czy puszczenia przez centrum np Gocławia co w oczywisty sposób zaprzecza sensowi tej szybkiej linii.