Najlepsze lewarki z poszczegĂłlnych zajezdni.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Typujcie najlepsze Ikarusy z manualną skrzynią biegów - mam na myśli zarówno przeguby jak i solówki. Często auutobus wyglądający jak szrot z odzysku porusza się po mieście całkiem sprawnie, dlatego pragnę poddać weryfikacji ten stan rzeczy.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- R-9 Chełmska
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Jako szkielet, ale istnieje
Ze "Stalowej" najlepsze są bez wątpienia:
1005 - ma stałego kierowcę, który dobrze dba o swój wóz
1020 - udana wymiana z "Redutową" (oczywiście na korzyść R-13) 
1084 - ma dobre przełożenie skrzyni biegów no i niezawodne hamulce
1607 - nie bez powodu jest jednym z wozów najczęściej wysyłanych na extrówki
1611 - również ten miał szczęście otrzymać własnego kierowcę
1613 - jak na swój podeszły wiek (długo bez liftingu) i krażącego nad nim widma kasacji, nadal doskonale się sprawuje
1658 - po ostatnim podrasowaniu wyciąga grubo ponad 80km/h (sprawdzone na Trasie Siekierkowskiej)
2424 - gdyby wszystkie autobusy były w takim stanie...
2471 - w zasadzie jedyny przegubowy lewar, którego cześciej można spotkać na całkach niż na dodatkach
3144 - ze stałym kierowcą, sentyment po turystycznej skrzyni biegów - szkoda tylko, że można go spotkać w zasadzie tylko na liniach podmiejskich
3146 - nadal zadbany (zarówno jeśli chodzi o czystość, jak i kwestie techniczne), mimo, iż jego stały kierowca już jakiś czas temu przeszedł na emeryturę

Ze "Stalowej" najlepsze są bez wątpienia:

Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel