Przetarg na remont pÄtli Wilanowska
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Bardzo dobrze, że ta pętla zostanie wyremontowana. Najwyższy czas.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Ale mogłaby zostać kostka nadal....swoją drogą od kiedy jest ta kostka i ta pętla, bo chyba nie pamięta czasów stacji wąskotorowej?
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie, oczywiście że nie. Muszę w tym momencie zgadywać, ale od jakiejś pierwszej połowy lat 80-tych. Pamiętam jeszcze poprzednią pętlę, tam, gdzie obecnie jest postój taksówek (obok przystanków tramwajowych).Karol pisze:Ale mogłaby zostać kostka nadal....swoją drogą od kiedy jest ta kostka i ta pętla, bo chyba nie pamięta czasów stacji wąskotorowej?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Bo w mejlu z ZTM jest adres ftp://85.128.61.21/Petla%20Wilanowska/ a prawidlowy to ftp://85.128.61.21/Petla_Wilanowska/ I przepraszam za kłopot ze zdublowanym tematem.
Pewnie dla trolejbusów zrobili chociaż na przegubowcu jest zdjęcie bodaj z 1979 r. z pierwszymi Ikarusami 280 w Warszawie. Wujek mieszkał niedaleko na Cieszyńskiej...pamiętam kupę trolejbusów, rozkopaną budowę metra i niebieskie ikarusy 280 PKS Warszwa jadące na PKS MokotówBastian pisze:Nie, oczywiście że nie. Muszę w tym momencie zgadywać, ale od jakiejś pierwszej połowy lat 80-tych. Pamiętam jeszcze poprzednią pętlę, tam, gdzie obecnie jest postój taksówek (obok przystanków tramwajowych).Karol pisze:Ale mogłaby zostać kostka nadal....swoją drogą od kiedy jest ta kostka i ta pętla, bo chyba nie pamięta czasów stacji wąskotorowej?
www.kolej.one.pl
- Bastian
- Sułtan Maroka
Całkiem możliwe, trolejbusów na starej pętli sobie nie przypominam...Karol pisze:Pewnie dla trolejbusów zrobili chociaż na przegubowcu jest zdjęcie bodaj z 1979 r. z pierwszymi Ikarusami 280 w Warszawie. Wujek mieszkał niedaleko na Cieszyńskiej...pamiętam kupę trolejbusów, rozkopaną budowę metra i niebieskie ikarusy 280 PKS Warszwa jadące na PKS MokotówBastian pisze: Nie, oczywiście że nie. Muszę w tym momencie zgadywać, ale od jakiejś pierwszej połowy lat 80-tych. Pamiętam jeszcze poprzednią pętlę, tam, gdzie obecnie jest postój taksówek (obok przystanków tramwajowych).
A PKS Mokotów to zniknął jeszcze grubo później, maksymalnie 10 lat temu.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Trolejbusy uruchomili coś koło 1983 roku. Więc nowa pętla już była.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Też chciałem tak napisać, ale się zawahałem. Budynek dworca przez kilka lat stał pusty (czy jakaś pralnia tam była, czy cuś
), a od kolejnych kilku stoi tam biurowiec i stacja benzynowa...
[ Dodano: 2006-06-08, 16:54 ]
[ Dodano: 2006-06-08, 16:54 ]
No właśnie ja wciąż dumam, czy widziałem Saurery na pętli dookoła ronda, czy tylko już na nowej pętli...R-11 Kleszczowa pisze:Trolejbusy uruchomili coś koło 1983 roku. Więc nowa pętla już była.