Przebudowa skryĹźowania WĹoĹciaĹska / SĹowackiego
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Korki napewno się pojawią z powodu dodatkowego skrzyżowania. Zastanawiam się czy autobusy jadace z pętli w kierunku Mostu Grota będa jechały przez Słowackiego, gdyż wygodniej byłoby skierowac je skrótem od Włościańskiej do Trasy AK
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Bez świateł się raczej nie obędzieHieronim pisze:A gdzie napisano o światłach? Bo ja nic takeigo nie widzę.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeśli chcesz tam budować rondo albo zmieniać pierwszeństwo, by miał je wyjazd z Włościańskiej przed jadącymi prosto Słowackiego, to możemy nie brnąć w tę dyskusję i wrócić do świateł...Hieronim pisze:Rondo, inne podporządkowanie to jedne ze środków. Zapewne są i inne.Nazgul pisze:Nie widzę innej możliwości łatwego włączenia się do ruchu autobusów z nowej pętli do Słowackiego w kierunku Bielan
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Hieronim pisze:Dlaczego? Czy sygnalizacja świetlna jest jedynym środkiem organizacji ruchu?R-11 Kleszczowa pisze: Bez świateł się raczej nie obędzie
W Warszawie się nie da inaczej niż przez sygnalizację świetlną. Przecież u nas probuje się ją stawiać nawet na rondach.Hieronim pisze:Rondo, inne podporządkowanie to jedne ze środków. Zapewne są i inne.
Ale światła przy niektórych rondach nie są rzeczą złą. Dyabeł tkwi w synchronizacji/ich prawidłowym ustawieniu... (Ta uwaga tyczy się rond jako takich, a nie tylko warszawskich).
A co do tamtego skrzyżowania... Jakoś sobie nie wyobrażam tam ronda (mało miejsca!).... Jak inaczej ułatwić skręt w stronę Bielan?
A co do tamtego skrzyżowania... Jakoś sobie nie wyobrażam tam ronda (mało miejsca!).... Jak inaczej ułatwić skręt w stronę Bielan?