Nowe pÄtle autobusowe
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wątek o nowych pętlach autobusowych, tu proszę umieszczać wszystkie informacje o nowych inwestycjach - planowanych, realizowanych - z tej dziedziny, zaś ja postaram się syntentyczne informacje umieszczać w pierwszym poście. Zobaczymy, czy to zadziała.
1. Pętla Regulska
Z pomiarów w terenie metodą liczenia krawężników, wynika, że zachodnia (bliższa ulicy Regulskiej) krawędź peronu ma długość 26 metrów (licząc wyłącznie odcinek prosty na długści wysokiego krawęźnika), zaś krawędź wschodnia - 33 metry długości. Promień zawracania wynosi około 10 metrów, jednak jeśli się uwzględni dużą szerokość jezdni, można uznać efektywny promień za 12 metrowy.
Nawierzchnia: płyta żelbetowa lub betonowa, dylatowana, oraz miejscami kostka betonowa (nie wiem, czemu - podejrzewam urządzenia podziemne).
Poniżej dwa zdjęcia pętli z fotoplastikonu marki Nokia.
Korekta tytułu. (B.)
1. Pętla Regulska
Z pomiarów w terenie metodą liczenia krawężników, wynika, że zachodnia (bliższa ulicy Regulskiej) krawędź peronu ma długość 26 metrów (licząc wyłącznie odcinek prosty na długści wysokiego krawęźnika), zaś krawędź wschodnia - 33 metry długości. Promień zawracania wynosi około 10 metrów, jednak jeśli się uwzględni dużą szerokość jezdni, można uznać efektywny promień za 12 metrowy.
Nawierzchnia: płyta żelbetowa lub betonowa, dylatowana, oraz miejscami kostka betonowa (nie wiem, czemu - podejrzewam urządzenia podziemne).
Poniżej dwa zdjęcia pętli z fotoplastikonu marki Nokia.
Korekta tytułu. (B.)
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ładna....Muszę się tam wreszcie wybrać, a ciagle jest mi nie po drodze.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
uwaga techniczna: jesli zamierzasz, Glonie, umieszczac informacje w jednym poscie o roznych petlach, to nazywaj zdjecia zgodnie z nazwami petli, albo umieszczaj je w tekscie, nie w zalaczniku... w przeciwnym wypadku juz przy drugiej petli nie bedzie wiadomo ktore zdjecie, ktorej petli dotyczy... a pomysl sam w sobie podoba mi sie 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Masz rzecz jasna rację, dodałem opisy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nokijka w ogóle jest zgrabna, a jak się w końcu na tą 2GB kartę MMC szarpnę i przelotkę do słuchawek...
.
Ale żeby pomysł był dobry, to muszą mi Forumowicze pomóc... ktoś ma fotki nowej "pętli" na Kątach Grodziskich?
Ale żeby pomysł był dobry, to muszą mi Forumowicze pomóc... ktoś ma fotki nowej "pętli" na Kątach Grodziskich?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Mam takie pytanie do fachowców
Dlaczego na pętli beton nie został wylany na przystankach tylko na przeciwnych stronach. Przy przystankach jest kosta bauma
A tak ogólnie to pętla jest super. Bardzo przestronna i mam nadzieję, że wkrótce doczekamy się jej otwatcia
Dlaczego na pętli beton nie został wylany na przystankach tylko na przeciwnych stronach. Przy przystankach jest kosta bauma
A tak ogólnie to pętla jest super. Bardzo przestronna i mam nadzieję, że wkrótce doczekamy się jej otwatcia
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bauma jest dziwna... podejrzewam infrastrukturę podziemną (co napisałem zresztą w pierwszym poście kolego R-11
)
ZTM pisze:Uruchomienie nowej pętli na ul. Regulskiej
Od dnia 25.01.br. (czwartek) autobusy linii 129 i 178 zostaną wycofane z ulic Bodycha i Noworegulskiej i zaczną korzystać z nowej pętli przy ul. Regulskiej.
Na nowej pętli zostają uruchomione przystanki:
- REGULSKA 01 (bliżej ulicy - dla linii 129),
- REGULSKA 02 (dalej od ulicy - dla linii 178).
Dotychczasowy przystanek REGULSKA 01 na ul. Regulskiej ulega likwidacji.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tego samego dnia jest także odpalony przystanek Śmigłowca (niestety, pozwolę sobie dodać).
Piotrek pisze:Nieco dłuższe, od postoju jak na zwykłym przystanku.
Przyjazdy: http://www.ztm.waw.pl/baza/20070125/129/413401.HTM (+1 min.)
Odjazdy: http://www.ztm.waw.pl/baza/20070125/129/413001.HTM
Resztę można sprawdzić tu, bo nie mam teraz na to czasu: http://www.ztm.waw.pl/baza/20070125/LINIE.HTM .