Pytanie do cyklistĂłw

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

JaBaal

Post autor: JaBaal » 18 cze 2007, 22:10

Potrzebuję przeprowadzić dwa rowery (z żoną) z Natolina do Pruszkowa. Trasa 'blachosmrodowa' Kazury - Pileckiego - Puławska - Rzymowskiego - Marynarska - Sasanki - Al. Jerozolimskie - Pruszków odpada z przyczyn które podpowiada instynkt samozachowawczy. Czy ktoś zna jakąś bezpieczną trasę?
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 18 cze 2007, 22:11

metrem, a potem skm-ką :D żartuję :P
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Janeczek

Post autor: Janeczek » 18 cze 2007, 22:14

A może przez Dawidy- Falenty- Janki- Komorów :?:
Albo pociągiem ;-)

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 18 cze 2007, 22:15

przez Podolszyn?
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 18 cze 2007, 22:25

Najbezpieczniejsza trasa to Dawidy - Podolszyn (w Jaworowej łatwo wpasc pod samochód) - Falenty - Sokołów

Puławska - Baletowa - Długa - Droga Hrabska - Al. Krakowska - Sokołowska - Parkowa - Armii Krajowej

Chociaż ja i tak pojechałbym opłotkami wzdłuż pierwszej trasy. :D
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 18 cze 2007, 22:34

JaBall pisze:Kazury - Pileckiego - Puławska - Rzymowskiego - Marynarska - Sasanki - Al. Jerozolimskie - Pruszków
Płaskowickiej (..) Krasnowolska, Hołubcowa, Karnawał, Kinetyczna, 19 kwietnia, kładka, Wąska, Godebskiego, Pruszkowska, Targowa, Polna, Regulska, Topolowa, Al. Powstańców W-wy, Pęcice.

Niejednokrotnie używana przez moją skromną osobę. Z wyjątkiem odcinka podkreślonego ruch znikomy, na podkreślonym średni - zależy od pory, ale jedzie się bezpiecznie. Klimatyczny odcinek na tyłach Lotniska Okęcie z widokiem na koniec pasa startowego oraz maszt w Raszynie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 cze 2007, 22:55

R-11 Kleszczowa pisze:
JaBall pisze:Kazury - Pileckiego - Puławska - Rzymowskiego - Marynarska - Sasanki - Al. Jerozolimskie - Pruszków
Płaskowickiej (..) Krasnowolska, Hołubcowa, Karnawał, Kinetyczna, 19 kwietnia, kładka, Wąska, Godebskiego, Pruszkowska, Targowa, Polna, Regulska, Topolowa, Al. Powstańców W-wy, Pęcice.

Niejednokrotnie używana przez moją skromną osobę. Z wyjątkiem odcinka podkreślonego ruch znikomy, na podkreślonym średni - zależy od pory, ale jedzie się bezpiecznie. (...)
O, też znam tę trasę i też mogę polecić :) Ze swojej strony proponuję odcinek podkreślony po prostu ominąć: Pruszkowska - Popularna - Partyzantów - Michałowice Wieś - Wesoła - Kolejowa - Topolowa i stąd: albo do pn. Pruszkowa wzdłuż torów WKD (odcinek od stacji Reguły do stacji Malichy to ciasna ścieżynka, dalej już pełna wygoda), albo do pd. Pruszkowa przez Graniczną, Powstańców Warszawy i Pęcicką (tu ruchu się już nie uniknie). Ewentualnie od Pęcickiej wzdłuż Utraty (wygodna ścieżka przez łąkę) do Malichów, a potem przez teren zakładu w Tworkach (od strony Malich nie ma problemu z wjechaniem obok cmentarza wojennego). Natomiast nie pchać się stamtąd między zakład a stawy - warunki harcore'owe ;)

Jeszcze ewentualnie można pomyśleć o trasie bardziej na południe - znacznie mniej ruchliwej, choć i nieco dłuższej: przez Las Kabacki do pomnika katastrofy lotniczej, a dalej: Jagielska - Drumli (śliwki! :)) - Nawłocka - Karczunkowska - Zamienie - Błędna w stronę Nowego Podolszyna - Raszyńska - Owocowa - Źródlana - Leszczynowa - Graniczna - przez Suchy Las do Komorowa i dalej jak kto chce :]
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 18 cze 2007, 22:58

Alternatywa Bastiana też jest godna polecenia =D> (ta przez Michałowice Wieś).
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

JaBaal

Post autor: JaBaal » 18 cze 2007, 22:58

R-11 Kleszczowa pisze:Wąska, Godebskiego, Pruszkowska, Targowa, Polna, Regulska, Topolowa, Al. Powstańców W-wy, Pęcice.
Czy te nazwy ulic dotyczą Raszyna?
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 18 cze 2007, 23:01

JaBaal pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Wąska, Godebskiego, Pruszkowska, Targowa, Polna, Regulska, Topolowa, Al. Powstańców W-wy, Pęcice.
Czy te nazwy ulic dotyczą Raszyna?
Raszyna dotyczą ulice od 17 kwietnia (tej początek to jednakże Rybie) do Pruszkowskiej. Targowa to Opacz, kolejne 4 to Michałowice i Reguły, a ostatnia to Pęcice :-D Kinetyczna leży na granicy Warszawy.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 cze 2007, 23:03

Pruszkowska to wylot z Raszyna. Targowa w Opaczy, Polna i Regulska w Michałowicach, Topolowa należy do diabli_wiedzą_czego, Powstańców łączy stację w Regułach z Pęcicami.

W wariancie skorygowanym jeszcze w Raszynie skręca się z Pruszkowskiej do Nowych Grocholic (Popularna, Partyzantów).
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

JaBaal

Post autor: JaBaal » 25 cze 2007, 22:26

Dzięx za propozycje. Skorzystam z którejś prawdopodobnie dopiero w lipcu. Rozważałem też skorzystanie z SKM którą ZTCW wozi się rower bez dopłaty, ale... rozwiązania inżynieryjne stacji Pruszków (kładka na Gąsin bez ramp 'wózkowo-rowerowych', przejście podziemne zresztą też) do tego mocno zniechęca - zwłaszcza żonę, która jest b. filigranową osobą (< 150 wzrostu) ;/.

JaBaal

Post autor: JaBaal » 10 lip 2007, 21:42

No i dało radę: Natolin - Las Kabatas - Baletowa - Dawidy - Rybie - Raszyn - Michałowice - Pruszków. Ruch owszem, jak to było w filmie 'Miś' no, strach był ale rowery są w Pruszkowie. Dzięki!
Przy okazji odkryłem, że blachosmrodem przez tyle lat niepotrzebnie nadkładałem przez Służewiec, o tamtejszych korkach nie wspominając #-o

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 10 lip 2007, 22:50

JaBaal pisze:Przy okazji odkryłem, że blachosmrodem przez tyle lat niepotrzebnie nadkładałem przez Służewiec, o tamtejszych korkach nie wspominając #-o
Naprawdę nie wiedziałeś, że można inaczej? :shock:

JaBaal

Post autor: JaBaal » 11 lip 2007, 1:04

Gdybym wiedział... Jeżdżę na tej trasie blachosmrodem od 1999r., tylko mi nie wyliczaj ile mógłbym zaoszczędzić, bo mi wyjdzie, że zamiast segmentu na Żbikowie mógłbym mieć 'pałac w Magdalence'...
Ale mi się (od miesiąca) dobrze mieszka na Żbikowie, więc nie pękam.

ODPOWIEDZ