Pytanie do cyklistĂłw
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Potrzebuję przeprowadzić dwa rowery (z żoną) z Natolina do Pruszkowa. Trasa 'blachosmrodowa' Kazury - Pileckiego - Puławska - Rzymowskiego - Marynarska - Sasanki - Al. Jerozolimskie - Pruszków odpada z przyczyn które podpowiada instynkt samozachowawczy. Czy ktoś zna jakąś bezpieczną trasę?
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
- R-9 Chełmska
- Colony
- Kontakt:
Najbezpieczniejsza trasa to Dawidy - Podolszyn (w Jaworowej łatwo wpasc pod samochód) - Falenty - Sokołów
Puławska - Baletowa - Długa - Droga Hrabska - Al. Krakowska - Sokołowska - Parkowa - Armii Krajowej
Chociaż ja i tak pojechałbym opłotkami wzdłuż pierwszej trasy.
Puławska - Baletowa - Długa - Droga Hrabska - Al. Krakowska - Sokołowska - Parkowa - Armii Krajowej
Chociaż ja i tak pojechałbym opłotkami wzdłuż pierwszej trasy.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Płaskowickiej (..) Krasnowolska, Hołubcowa, Karnawał, Kinetyczna, 19 kwietnia, kładka, Wąska, Godebskiego, Pruszkowska, Targowa, Polna, Regulska, Topolowa, Al. Powstańców W-wy, Pęcice.JaBall pisze:Kazury - Pileckiego - Puławska - Rzymowskiego - Marynarska - Sasanki - Al. Jerozolimskie - Pruszków
Niejednokrotnie używana przez moją skromną osobę. Z wyjątkiem odcinka podkreślonego ruch znikomy, na podkreślonym średni - zależy od pory, ale jedzie się bezpiecznie. Klimatyczny odcinek na tyłach Lotniska Okęcie z widokiem na koniec pasa startowego oraz maszt w Raszynie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
O, też znam tę trasę i też mogę polecić Ze swojej strony proponuję odcinek podkreślony po prostu ominąć: Pruszkowska - Popularna - Partyzantów - Michałowice Wieś - Wesoła - Kolejowa - Topolowa i stąd: albo do pn. Pruszkowa wzdłuż torów WKD (odcinek od stacji Reguły do stacji Malichy to ciasna ścieżynka, dalej już pełna wygoda), albo do pd. Pruszkowa przez Graniczną, Powstańców Warszawy i Pęcicką (tu ruchu się już nie uniknie). Ewentualnie od Pęcickiej wzdłuż Utraty (wygodna ścieżka przez łąkę) do Malichów, a potem przez teren zakładu w Tworkach (od strony Malich nie ma problemu z wjechaniem obok cmentarza wojennego). Natomiast nie pchać się stamtąd między zakład a stawy - warunki harcore'oweR-11 Kleszczowa pisze:Płaskowickiej (..) Krasnowolska, Hołubcowa, Karnawał, Kinetyczna, 19 kwietnia, kładka, Wąska, Godebskiego, Pruszkowska, Targowa, Polna, Regulska, Topolowa, Al. Powstańców W-wy, Pęcice.JaBall pisze:Kazury - Pileckiego - Puławska - Rzymowskiego - Marynarska - Sasanki - Al. Jerozolimskie - Pruszków
Niejednokrotnie używana przez moją skromną osobę. Z wyjątkiem odcinka podkreślonego ruch znikomy, na podkreślonym średni - zależy od pory, ale jedzie się bezpiecznie. (...)
Jeszcze ewentualnie można pomyśleć o trasie bardziej na południe - znacznie mniej ruchliwej, choć i nieco dłuższej: przez Las Kabacki do pomnika katastrofy lotniczej, a dalej: Jagielska - Drumli (śliwki! ) - Nawłocka - Karczunkowska - Zamienie - Błędna w stronę Nowego Podolszyna - Raszyńska - Owocowa - Źródlana - Leszczynowa - Graniczna - przez Suchy Las do Komorowa i dalej jak kto chce
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Alternatywa Bastiana też jest godna polecenia (ta przez Michałowice Wieś).
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Czy te nazwy ulic dotyczą Raszyna?R-11 Kleszczowa pisze:Wąska, Godebskiego, Pruszkowska, Targowa, Polna, Regulska, Topolowa, Al. Powstańców W-wy, Pęcice.
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Raszyna dotyczą ulice od 17 kwietnia (tej początek to jednakże Rybie) do Pruszkowskiej. Targowa to Opacz, kolejne 4 to Michałowice i Reguły, a ostatnia to Pęcice Kinetyczna leży na granicy Warszawy.JaBaal pisze:Czy te nazwy ulic dotyczą Raszyna?R-11 Kleszczowa pisze:Wąska, Godebskiego, Pruszkowska, Targowa, Polna, Regulska, Topolowa, Al. Powstańców W-wy, Pęcice.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pruszkowska to wylot z Raszyna. Targowa w Opaczy, Polna i Regulska w Michałowicach, Topolowa należy do diabli_wiedzą_czego, Powstańców łączy stację w Regułach z Pęcicami.
W wariancie skorygowanym jeszcze w Raszynie skręca się z Pruszkowskiej do Nowych Grocholic (Popularna, Partyzantów).
W wariancie skorygowanym jeszcze w Raszynie skręca się z Pruszkowskiej do Nowych Grocholic (Popularna, Partyzantów).
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Dzięx za propozycje. Skorzystam z którejś prawdopodobnie dopiero w lipcu. Rozważałem też skorzystanie z SKM którą ZTCW wozi się rower bez dopłaty, ale... rozwiązania inżynieryjne stacji Pruszków (kładka na Gąsin bez ramp 'wózkowo-rowerowych', przejście podziemne zresztą też) do tego mocno zniechęca - zwłaszcza żonę, która jest b. filigranową osobą (< 150 wzrostu) .
No i dało radę: Natolin - Las Kabatas - Baletowa - Dawidy - Rybie - Raszyn - Michałowice - Pruszków. Ruch owszem, jak to było w filmie 'Miś' no, strach był ale rowery są w Pruszkowie. Dzięki!
Przy okazji odkryłem, że blachosmrodem przez tyle lat niepotrzebnie nadkładałem przez Służewiec, o tamtejszych korkach nie wspominając
Przy okazji odkryłem, że blachosmrodem przez tyle lat niepotrzebnie nadkładałem przez Służewiec, o tamtejszych korkach nie wspominając
- Bastian
- Sułtan Maroka
Naprawdę nie wiedziałeś, że można inaczej?JaBaal pisze:Przy okazji odkryłem, że blachosmrodem przez tyle lat niepotrzebnie nadkładałem przez Służewiec, o tamtejszych korkach nie wspominając
Gdybym wiedział... Jeżdżę na tej trasie blachosmrodem od 1999r., tylko mi nie wyliczaj ile mógłbym zaoszczędzić, bo mi wyjdzie, że zamiast segmentu na Żbikowie mógłbym mieć 'pałac w Magdalence'...
Ale mi się (od miesiąca) dobrze mieszka na Żbikowie, więc nie pękam.
Ale mi się (od miesiąca) dobrze mieszka na Żbikowie, więc nie pękam.