Wielka Orkiestra ĹwiÄ tecznej Pomocy w komunikacji
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Czy w tym roku sa organizowane jakieś imprezy z udziałem zabytkowych tramwajów/autobusów?
[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2008-01-11, 00:52 ]
Korekta tytułu.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2008-01-11, 00:52 ]
Korekta tytułu.
Bartosz Adamski
W związku z powtarzającą się wielokrotnie krytyką użytkowników dotyczacą gramatyki i ortografii Twoich postów proszę o korzystanie z dowolnej formy sprawdzania pisowni przed wysłaniem postu. Junior-admin i użytkownik hafilip84
W związku z powtarzającą się wielokrotnie krytyką użytkowników dotyczacą gramatyki i ortografii Twoich postów proszę o korzystanie z dowolnej formy sprawdzania pisowni przed wysłaniem postu. Junior-admin i użytkownik hafilip84
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Owszem.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
A jakieś szczególy można prosićR-11 Kleszczowa pisze:Owszem.
Bartosz Adamski
- Bastian
- Sułtan Maroka
Rozkłady mają być wkrótce - być może jutro. Jedna z brygad będzie kursowała pod "szyldem" WAWKOM-u - serdecznie zapraszam wszystkich użytkowników do złożenia datku w "naszym" wozie
Pracujemy nad "systemem identyfikacji forumowiczów"
Szczegóły podamy, gdy bedą dostepne 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
w planach jest uruchomienie tramwajów czy i autobusy też wyjada na ulice? a jakąś przybliżona trasę może ktos podać?Bastian pisze:Rozkłady mają być wkrótce - być może jutro. Jedna z brygad będzie kursowała pod "szyldem" WAWKOM-u - serdecznie zapraszam wszystkich forumowiczów. Pracujemy nad "systemem identyfikacji forumowiczów"Szczegóły podamy, gdy bedą dostepne
Bartosz Adamski
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tramwaje - coś w podobie tradycyjnej trasy Tetki: Naruciak - Poniatoszczak - Targowa - WZ - (Marszałkowska?) - Naruciak.
Co do autobusów, było to dyskutowane, ale wniosków nie znam - mam na głowie tramwaj i to mi wystarczy
Co do autobusów, było to dyskutowane, ale wniosków nie znam - mam na głowie tramwaj i to mi wystarczy
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- R-9 Chełmska
ztcw nieBastian pisze:Tramwaje - coś w podobie tradycyjnej trasy Tetki: Naruciak - Poniatoszczak - Targowa - WZ - (Marszałkowska?) - Naruciak.
ztcw nieCo do autobusów, było to dyskutowane, ale wniosków nie znam - mam na głowie tramwaj i to mi wystarczy
ztcw niePewnie po siatkówce oka
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Moje informacje pochodzą od Dośka z wczoraj (czytaj: poniedziałek) i od Marcina Kozonia z dzisiaj (czytaj: wtorek). Wiem, że była pierwotnie ustalana trasa m.in. przez Wiatrak, ale jednak z niej zrezygnowano. Masz jakieś świeższe wieści?JacekM pisze:ztcw nieBastian pisze:Tramwaje - coś w podobie tradycyjnej trasy Tetki: Naruciak - Poniatoszczak - Targowa - WZ - (Marszałkowska?) - Naruciak.
Nie było to dyskutowane (było, sam słyszałem), znam wnioski (i zapomniałem?), nie mam na głowie tramwaju (to kto się zajmuje brygadą WAWKOM-ową?), czy też mi to nie wystarczy?JacekM pisze:ztcw nieCo do autobusów, było to dyskutowane, ale wniosków nie znam - mam na głowie tramwaj i to mi wystarczy
Co do WOŚP to wogóle uważam że powinni jakoś poprawić dojazd i powrót na/z tej imprezy. Zawsze autobusy, tramwaje i metro są takie napakowane że nie można do nich wsiąść. Może mógłby ZTM zasilić dodatkowym taborem linie: 117, 131, 158, 171, 501, 504, 512, 519, 520, 521, 522, 525 oraz kilka linii tramwajowych w godzinach 18-21 przynajmniej.
MZA R-4 "STALOWA"
Chciąc nie chcąc przyznaję rację. Pomijając fakt, że punktualnie o 20 staje całe skrzyżowanie Marszałkowska/Jerozolimskie (wszyscy kierowcy chcą zobaczyć pokaz i zatrzymują auta na każdym pasie!) to tłok panujący w autobusach na pół godziny przed i kilkanaście minut po jest niemiłosierny! Do tego ta częstoltiwość co 30 min większości linii
[ Dodano: 2008-01-09, 16:11 ]
[ Dodano: 2008-01-09, 16:11 ]
ZTM pisze:2008-01-09 | Utrudnienia w ruchu w dniu 13.01 | W dniu 13.01.br. (niedziela) odbędzie się na placu Defilad XVI Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Wprowadzone zostaną poniższe zmiany w funkcjonowaniu komunikacji miejskiej.
W godzinach 13:30 - 15:30 zostaną zamknięte wybrane ulice, na których organizowany będzie bieg. Autobusy będą kierowane na poniższe trasy objazdowe:
a) linie kursujące ul. Marszałkowską:
100 w kierunku krańca AGRYKOLA skrzyżowania Świętokrzyska/Jasna: Jasna - Zgoda - Krucza - Al. Jerozolimskie - Marszałkowska...
w kierunku krańca STARE MIASTO od ronda ONZ: al. Jana Pawła II - Al. Jerozolimskie - Marszałkowska - pl. Bankowy - al. Solidarności - al. Jana Pawła II...
107, 127, 171, 520, 522 w kierunku południowym (do ronda Dmowskiego) od pl. Bankowego: Senatorska - Wierzbowa - pl. Piłsudskiego - Królewska - Krakowskie Przedmieście - Nowy Świat - Świętokrzyska - Jasna - Zgoda - Krucza - Al. Jerozolimskie do ronda Dmowskiego i dalej bez zmian (linie 107 i 171 wykonują nawrót na rondzie w celu podjazdu na przystanek CENTRUM 05)
151 tylko w kierunku krańca GOCŁAW od skrzyżowania Królewska/Marszałkowska: Królewska - Krakowskie Przedmieście - Nowy Świat - Świętokrzyska - Jasna - Zgoda - Krucza - Al. Jerozolimskie do ronda Dmowskiego i dalej bez zmian (nawrót na rondzie w celu podjazdu na przystanek CENTRUM 05)
512 tylko w kierunku krańca SZCZĘŚLIWICE od skrzyżowania Świętokrzyska/Jasna: Jasna - Zgoda - Krucza - Al. Jerozolimskie do ronda Dmowskiego i dalej bez zmian
b) linie kursujące ul. Świętokrzyską od strony Traktu Królewskiego:
102 w kierunku krańca OLSZYNKA od krańca DW. CENTRALNY: jezdnia płn. Dw. Centralnego - E. Plater - Al. Jerozolimskie - Marszałkowska - Świętokrzyska...
w kierunku krańca DW. CENTRALNY od skrzyżowania Świętokrzyska/Jasna: Jasna - Zgoda - Krucza - Al. Jerozolimskie - al. Jana Pawła II - DW. CENTRALNY
150, 155 i 506 w kierunku wschodnim (MARIENSZTAT, TORWAR, BRÓDNO-PODGRODZIE) od ronda ONZ: al. Jana Pawła II - Al. Jerozolimskie - Marszałkowska - Świętokrzyska...
w kierunku zachodnim (SZCZĘŚLIWICE, KAROLIN, OS. GÓRCZEWSKA) od skrzyżowania Świętokrzyska/Jasna: Jasna - Zgoda - Krucza - Al. Jerozolimskie - al. Jana Pawła II - rondo ONZ - Prosta...
174 w kierunku krańca PL. HALLERA od skrzyżowania Chałubińskiego/Al. Jerozolimskie/al. Jana Pawła II: Al. Jerozolimskie - Marszałkowska - Świętokrzyska...
w kierunku krańca BOKSERSKA od skrzyżowania Świętokrzyska/Jasna: Jasna - Zgoda - Krucza - Al. Jerozolimskie - Chałubińskiego...
178 w kierunku krańca KONWIKTORSKA od ronda ONZ: al. Jana Pawła II - Al. Jerozolimskie - Marszałkowska - Królewska...
w kierunku krańca REGULSKA od skrzyżowania Moliera/Królewska: Królewska - Krakowskie Przedmieście - Świętokrzyska - Jasna - Zgoda - Krucza - Al. Jerozolimskie - al. Jana Pawła II - rondo ONZ - Prosta...
c) linie kursujące ul. E. Plater do ul. Świętokrzyskiej:
105 w kierunku krańca DW. CENTRALNY od ronda ONZ: al. Jana Pawła II - Al. Jerozolimskie - E. Plater - DW. CENTRALNY
w kierunku krańca NOWE BEMOWO od krańca DW. CENTRALNY: E. Plater - zawrotka w rejonie ul. Siennej - E. Plater - Al. Jerozolimskie - al. Jana Pawła II - rondo ONZ - Prosta...
160 w kierunku krańca DW. CENTRALNY od skrzyżowania Świętokrzyska/Nowy Świat: Świetokrzyska - Jasna - Zgoda - Krucza - Al. Jerozolimskie - E. Plater - DW. CENTRALNY
w kierunku krańca TARGÓWEK od krańca DW. CENTRALNY: E. Plater - zawrotka w rejonie ul. Siennej - Al. Jerozolimskie - Marszałkowska - Królewska...
500 w kierunku krańca BRÓDNO-PODGRODZIE od krańca DW. CENTRALNY: E. Plater - zawrotka w rejonie ul. Siennej - Al. Jerozolimskie - Marszałkowska - pl. Bankowy - al. Solidarności - al. Jana Pawła II...
w kierunku krańca DW. CENTRALNY od ronda ONZ: al. Jana Pawła II - Al. Jerozolimskie - E. Plater - DW. CENTRALNY
507 w kierunku krańca GOCŁAW od ronda ONZ: al. Jana Pawła II - Al. Jerozolimskie...
w kierunku krańca NOWE BEMOWO od skrzyżowania Al. Jerozolimskie/E. Plater: Al. Jerozolimskie - al. Jana Pawła II - rondo ONZ - Prosta...
510 w kierunku krańca NOWODWORY od krańca DW. CENTRALNY: jezdnia płn. Dw. Centralnego - E. Plater - Al. Jerozolimskie - Marszałkowska - pl. Bankowy - al. Solidarności - al. Jana Pawła II...
w kierunku krańca DW. CENTRALNY od ronda ONZ: al. Jana Pawła II - zawrotka na skrzyżowaniu z Al. Jerozolimskimi - al. Jana Pawła II - DW. CENTRALNY
Na zmienionych odcinkach tras dla linii zwykłych obowiązują wszystkie napotkane przystanki poza zlokalizowanymi bezpośrednio przed skrętem w lewo.
Linie przyspieszone zatrzymywać się będą na przystankach: PL. BANKOWY, CENTRUM, DW. CENTRALNY, RONDO ONZ. Ponadto dla linii 507 w kierunku Nowego Bemowa obowiązuje przystanek NORBLIN 02.
Ok. godz. 21:00 planowany jest pokaż sztucznych ogni na pl. Defilad. W przypadku braku możliwości przejazdu ulicą Marszałkowską na odcinku Świętokrzyska - rondo Dmowskiego linie: 4, 15, 18, 35, 36, 107, 127, 151, 171, 512, 520 i 522 będą kierowane na trasy objazdowe:
4 w obu kierunkach od skrzyżowania al. Solidarności/Andersa: al. Solidarności - al. Jana Pawła II - Chałubińskiego - al. Niepodległości - Nowowiejska - pl. Zbawiciela - Marszałkowska i dalej własną trasą;
15 w obu kierunkach od skrzyżowania Andersa/Muranowska/Stawki: Stawki - al. Jana Pawła II - Chałubińskiego - al. Niepodległości - Nowowiejska i dalej własną trasą;
18, 36 w obu kierunkach od skrzyżowania Andersa/Muranowska/Stawki: Stawki - al. Jana Pawła II - Chałubińskiego - al. Niepodległości - Nowowiejska - pl. Zbawiciela - Marszałkowska i dalej własnymi trasami;
35 w obu kierunkach od skrzyżowania al. Jana Pawła II/Stawki: al. Jana Pawła II - Chałubińskiego - al. Niepodległości - Nowowiejska i dalej własną trasą;
107, 127, 151, 171, 512 w obu kierunkach od skrzyżowania Marszałkowska/Świętokrzyska: Świętokrzyska - Emilii Plater- Al. Jerozolimskie i dalej własnymi trasami;
520, 522 w obu kierunkach od skrzyżowania Marszałkowska/Świętokrzyska: Świętokrzyska - Emilii Plater - Al. Jerozolimskie - Marszałkowska i dalej własnymi trasami.
Na trasach objazdowych dla linii tramwajowych obowiązują wszystkie napotkane przystanki.
Na trasach objazdowych dla linii autobusowych obowiązują przystanki: METRO ŚWIĘTOKRZYSKA 03 i 04; EMILII PLATER 05 i 06 (tylko dla linii zwykłych); DW. CENTRALNY 17 i 26; CENTRUM 01 i 06.
Od godziny 13:00 zawieszeniu ulega funkcjonowanie przystanku CENTRUM 53 obowiązującego dla linii 100 (w zamian na jej trasie uruchamia się przystanek CENTRUM 03).
W dniu 13.01.br. w godzinach 15.00÷22.00 metro będzie zasilone dodatkowymi pociągami.
- a/p TALENT