O potencjalnym podziale 517
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja też jestem go ciekaw.
Na razie wzrosły szanse, by 517 po wakacjach pozostało bez zmian.
Na razie wzrosły szanse, by 517 po wakacjach pozostało bez zmian.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Bez zmian związanych z remontem tj. skrócenie ?Bastian pisze:Na razie wzrosły szanse, by 517 po wakacjach pozostało bez zmian.
Że tak zapytam: dojazd do Centrum z Targówka. Jest 160 kursujące w DS od 19 co 30 min z taborem krótkim. To jest jedyne bezpośrednie połączenie Targówka - osiedla z centrum.
Zaraz mi ktoś wyjedzie, że jest 127, 406, 410, 500, 512. Ok, czy te linie (po za 406 i częściowo 410) obsługują ZP TARGÓWEK, PRATULIŃSKA, HANDLOWA, MYSZKOWSKA ?
Czy aby 127, 500 nie narzekają już na zapełnienie ?
Czy 512 jest naprawdę przyspieszoną linią (korki Tamka)?
Dlaczego prawie wszystkie jak nie wszystkie dzielnice mają bezpośrednią linię do Centrum a jedna z sypialni warszawskich co miała być kołami olimpijskimi ma nie mieć ?
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Osiedle Targówek to nie to samo co dzielnica Targówekmateusz72 pisze:Dlaczego prawie wszystkie jak nie wszystkie dzielnice mają bezpośrednią linię do Centrum a jedna z sypialni warszawskich co miała być kołami olimpijskimi ma nie mieć ?
Kolejny zwolennik puszczenia 517 mostem Świętokrzyskim? Chciałbyś pchnąć tę linię w spore korki i pozbawić wszelkich znamion punktualności w ciągu dnia w imię bezpośredniego dojazdu wieczorami?
Czy przesiadki są naprawdę tak bolesne? Na rondzie Waszyngtona powinna być całkiem wygodna w kierunku centrum (bo 517 będzie się zatrzymywać przed rondem na RW 03, prawda?)
Znaczy na czas remontu zrozumiałem sens skrócenia, ale po remoncie jestem całkowicie przeciwny.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Dokładnie; do dzielnicy, to jeszcze Przemysłowy trzeba doliczyć...geograf pisze:Osiedle Targówek to nie to samo co dzielnica Targówek![]()
Zależy od tego, jak wygląda rozłożenie przystanków w węźle i do jakiej linii następuje przesiadka (częstotliwość i zapełnienie)...geograf pisze:Czy przesiadki są naprawdę tak bolesne?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Nawet czasem w niedzielęmateusz72 pisze:(korki Tamka)?
[ Dodano: Nie 29 Cze, 2008 23:23 ]
Jeśli mieszkańcowi zaoferujesz jedną przesiadkę- może owszem, jeśli jednak bedzie musiał do tego 517 w swoim rejonie zmaieszkania jeszcze dojechać- niekoniecznie wybierze 517.geograf pisze:Czy przesiadki są naprawdę tak bolesne? Na rondzie Waszyngtona powinna być całkiem wygodna w kierunku centrum (bo 517 będzie się zatrzymywać przed rondem na RW 03, prawda?)
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
czy mam wytłuścić że chodzi o sytuację po remoncie mostu?pietia pisze:Po podziale 517 dojazd z os. Targowek do DWC i DWZ, zwlaszcza w DS rano i wieczorem, nie wyglada zbyt ciekawie.
Podział tak dobrze pracującej linii byłby czymś dokonywanym na siłę, gdyż zarówno od strony Ursusa jak i Targówka wykorzystanie jest bardzo dobre. Oba te krańce potrzebują dojazdu do centrum więc stwarzanie dwóch nakładających się centralnie 5xx byłoby w tym wypadku mało racjonalne.
Owszem można gdybać np o zastąpieniu 517 przez 191 ale nie w sytuacji gdy jezdzi ono w Ursusie do Regulskiej i nie ma stacji Niedzwiadek.
PURA VIDA!
A gdyby z 517 zrobic w Ursusie silną dowozówkę do kolei po dobrej trasie (nie taki twór jak 394), to Targówek zadowoliłby się silnie wzmocnionym 160 (powiedzmy 7-8/10//12)? Tylko wtedy trzeba by jeszcze chyba wyciągnąc coś z Dw. Centralnego, aby obsłużyc centra handlowe wzdłuż Al. Jerozolimskich.
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
Dobra dowozówka to jeżdżąca często, najkrótszą możliwą trasą, skoordynowana z koleją, punktualna. Obecne 394 i 207 jakoś nie za bardzo się sprawdzają - może to jest kwestia ich trasy? Czy połączenie Ursus-Centrum realizowane autobusem jest naprawdę niezbędne przy SKM i KM?
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Na jakiej trasie ?altar pisze:Targówek zadowoliłby się silnie wzmocnionym 160
Przez Tamkę?
To ja podziękuję i kupię sobie skuter.
jezdzisz 207 że twierdzisz że sie nie sprawdza?altar pisze:Dobra dowozówka to jeżdżąca często, najkrótszą możliwą trasą, skoordynowana z koleją, punktualna. Obecne 394 i 207 jakoś nie za bardzo się sprawdzają - może to jest kwestia ich trasy? Czy połączenie Ursus-Centrum realizowane autobusem jest naprawdę niezbędne przy SKM i KM?
widziałes jak jeżdzą pociagi w weekend?? a wiesz że z Ursusa w weekend 517 jedzie sie 20-25 minut do centrum a przy przesiadce na rzadką kolej trwałoby to ze 2x dłużej??
PURA VIDA!