Nocny do Babic

Moderator: Wiliam

Czy jesteś za wprowadzeniem nocnej linii w okolice Babic?

TAK
26
58%
NIE
19
42%

Liczba głosów: 45

solarman15

Post autor: solarman15 » 24 gru 2008, 15:19

Witam,

W związku z brakiem nocnej linii do Starych Babic i okolic dalszych (Lipków, Zielonki) chciałbym wyjść do ZTMu z propozycją wydłużenia obecnych nocnych/stworzenia nowej. W Sylwestra wyjeżdża N58 do Izabelina, a zasięg naszej N95 sięga jedynie do pętli Groty.
Natomiast w Zielonkach, Lipkowie, Babicach itp. mieszka sporo młodych ludzi, którzy (jak się domyślam) chcieliby wyrwać się w piątek wieczorem do klubu w Warszawie :) Dlatego uważam, że nocny by się przydał. Co do trasy, to może być linią lokalną i jeździć z Os. Górczewskiej przykładowo gdzieś na Warszawską za Zielonkami.

Będę jeszcze przeprowadzał ankiety w busach na 712, aby poznać zdanie mieszkańców.

Jeśli wyniki ankiet będą pozytywne, zwrócę się z prośbą do ZTMu.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 24 gru 2008, 15:22

solarman15 pisze:Natomiast w Zielonkach, Lipkowie, Babicach itp. mieszka sporo młodych ludzi, którzy (jak się domyślam) chcieliby wyrwać się w piątek wieczorem do klubu w Warszawie Dlatego uważam, że nocny by się przydał
To pewnie Ci z tej ekipy co Miskowi997 skakali po dachu :D
Niech sie dowiadują, a teraz niech sobie Żuka blaszaka wynajma, aby mieli sie czym dostać do cywilizacji :D

Awatar użytkownika
slupek

Post autor: slupek » 24 gru 2008, 15:24

solarman15 pisze:Jeśli wyniki ankiet będą pozytywne, zwrócę się z prośbą do ZTMu.
I go gminy swojej, bowiem oni będą za to płacić.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 24 gru 2008, 15:47

Mam niejasne wrażenie, że cały ten temat jest lekko bez sensu. Jeżeli UG Babice wystąpi do ZTM-u ze stosownym wnioskiem i wniesie stosowne opłaty, to nie będzie żadnego problemu. Bez tego dyskusja jest mocno akademicka.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Teokryt

Post autor: Teokryt » 24 gru 2008, 16:05

Będę jeszcze przeprowadzał ankiety w busach na 712, aby poznać zdanie mieszkańców.
Sam robiłem podobne rzeczy - bez efektu, zainteresowanie jest jednak gmina mówi tak: nie ma pieniędzy.
Więc to nie do ZTM a do UG się wybierz w tej sprawie,.
Obrazek

Ikarus 5780

Post autor: Ikarus 5780 » 24 gru 2008, 16:27

Jestem za, ale moim zdaniem tylko w piątek i sobotę N95 zakręcić z Spychwoskiej na Hubala przez Babice do Zielonek, gdzie linia zawracałaby na wysokości stadionu Naprzodu (tam gdzie skręca 712). Oba kursy oczywiście przez Rynek w Babicach. I nigdzie dalej.
I wtedy jedna brygada więcej na N95 spokojnie starczy. A jeśli ludziom z Grot będzie zależało, żeby dostać się do Stolicy i nie oglądać w weekendową noc Zielonek to sobie przejdą do Hubala, daleko nie bedą mieli.
"Należy się zmieniać, by jakim jest się pozostać."

Marcovia Marki

Awatar użytkownika
Nordyk110

Post autor: Nordyk110 » 24 gru 2008, 16:40

Jestem za pomysłem .
Przegubowce ,to sól tej ziemi .

Awatar użytkownika
slupek

Post autor: slupek » 24 gru 2008, 22:32

pawcio pisze:Mam niejasne wrażenie, że cały ten temat jest lekko bez sensu. Jeżeli UG Babice wystąpi do ZTM-u ze stosownym wnioskiem i wniesie stosowne opłaty, to nie będzie żadnego problemu. Bez tego dyskusja jest mocno akademicka.
No tak, ale z drugiej strony ktoś tenże UG musi do złożenia takiego wniosku przekonać.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 25 gru 2008, 11:09

solarman15 pisze:zwrócę się z prośbą do ZTMu.
Szkoda znaczka. Napisz do gminy, bo to tylko od nich zeleży. Albo lepiej umów się z wójtem.
Ikarus 5780 pisze:estem za, ale moim zdaniem tylko w piątek i sobotę N95 zakręcić z Spychwoskiej na Hubala przez Babice do Zielonek, gdzie linia zawracałaby na wysokości stadionu Naprzodu (tam gdzie skręca 712). Oba kursy oczywiście przez Rynek w Babicach. I nigdzie dalej.
To nie jest do końca dobre rozwiązanie. Nocny do Babic powinien jechać z ZP OS. GÓRCZEWSKA, tak jak wszystkie dzienne. Ludzie są przyzwyczajeni, bo to jest naturalny węzeł dla tego kierunku. Zwłaszcza gdyby kiedyś pojawił sie nocny tramwaj (26).

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 gru 2008, 11:53

Tramwaj nocny? A po cóż to?! Moim skromnym zdaniem to nie ma żadnego sensu, jeszcze mniej, niż nocne metro...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 25 gru 2008, 11:56

Glonojad pisze:Moim skromnym zdaniem to nie ma żadnego sensu, jeszcze mniej, niż nocne metro...
Czemu nocne Metro wg. ciebie nie ma sensu?

Baj de łej w nocy łatwiej się rozbijać, więc nie powinieneś się tak zamartwiać :*

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 25 gru 2008, 12:06

BJ.2052 pisze:
Glonojad pisze:Moim skromnym zdaniem to nie ma żadnego sensu, jeszcze mniej, niż nocne metro...
Czemu nocne Metro wg. ciebie nie ma sensu?
Był o tym cały wątek, poszukaj na MiK. Ogólnie - koszty niewspółmierne do korzyści, chociaż zamaskowane przez sposób liczenia wozokilometra - wydane na ten luksus dla nielicznych pieniądze pozwoliłyby np. na zapewnienie ochrony w każdym jednym autobusie nocnym w całym mieście (!); liczba pasażerów niewspółmierna do możliwości środka przewozowego, itp. itd.
Baj de łej w nocy łatwiej się rozbijać, więc nie powinieneś się tak zamartwiać
To musi być jakiś niszowy dowcip dzieci kierowców, bo go zupełnie nie łapię.

Przy okazji, nie ma w języku polskim wyrażenia "baj de łej", po angielsku się je pisze i wymawia także nieco inaczej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 25 gru 2008, 12:12

Glonojad pisze:To musi być jakiś niszowy dowcip dzieci kierowców, bo go zupełnie nie łapię.
Rodzice chyba od czasów studenckich nie jechali autobusem bądź tramwajem, więc nie trafiłeś.

Baj de łej Jak się wg. ciebie wymawia BTW = By The Way?

desert_eag

Post autor: desert_eag » 25 gru 2008, 12:14

Wiele obcych wyrażeń było używanych w spolszczonej formie, zanim wpisano je do SJP. Ale Pan Inżynier musiał błysnąć.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 gru 2008, 12:16

desert_eag pisze:Ale Pan Inżynier musiał błysnąć.
Akurat w tym przypadku miał pełną rację. EOT.

I sio mi stąd z nocnymi tramwajami, metrami itp.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ