Podmiany
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Witam.
Ja mam takie pytanie dot. podmian wozów padniętych na mieście. Jak to się odbywa? Przyjmijmy 521 z Kleszczowej zepsuje się na Pradze jadąc w kierunku Falenicy. I co wtedy? Podmiana zostaje wysłana na Szczęśliwice, a cały kurs z Falenicy się nie odbywa? Czy istnieje takie coś jak rezerwa wysłana z innej zajezdni? A co w przypadku linii jeżdżących co 2h i nagłych awarii?
Chciałbym prosić o odpowiedź kogoś kompetentnego.
Ja mam takie pytanie dot. podmian wozów padniętych na mieście. Jak to się odbywa? Przyjmijmy 521 z Kleszczowej zepsuje się na Pradze jadąc w kierunku Falenicy. I co wtedy? Podmiana zostaje wysłana na Szczęśliwice, a cały kurs z Falenicy się nie odbywa? Czy istnieje takie coś jak rezerwa wysłana z innej zajezdni? A co w przypadku linii jeżdżących co 2h i nagłych awarii?
Chciałbym prosić o odpowiedź kogoś kompetentnego.
Dlaczego nie? Często wysyła się podmiany np. z Kleszczowej do Międzylesia.reserved pisze:No tak ale co w przypadku takiej sytuacji jaką podałem? Gdy 521 się na Pradze zepsuje w kierunku Falenicy... Kleszczowy wóz... Chyba nie będzie gnał co sił Siekierkowskim do Falenicy by zrobić kurs powrotny(chyba że to 5254 to wszystko możliwe
).
Jeśli dyspo widzi, że jest przygotowany wóz i ma duży zapas czasowy to wtedy puszcza jako PT do takiego Międzylesia czy do Falenicy podmiane aby stracić jak najmniej km płatnych. Zresztą podam przykład - ze 2 lata temu jeździłem ze znajomym 517 wozem 3146 na jakimś dodatku, który miał 2 kółka i stanął na wyciek paliwa na pętli w Ursusie po pierwszym półkursie. Więc PT z Ursusa na R13. Dyżurnego nie było więc znowu wyjechał na te 517 jako PT z R13 do Ursusa i stamtąd tylko na TGK i zjazd.reserved pisze:I tak się wyrobi?
- gregory5576
- Kontakt:
reserved pisze:Ale chodzi o to, by jak więcej kursu po trasie się odbyło czy żeby autobus przebył jak najkrótszą drogę do trasy linii?
Owszem, będziereserved pisze:No tak ale co w przypadku takiej sytuacji jaką podałem? Gdy 521 się na Pradze zepsuje w kierunku Falenicy... Kleszczowy wóz... Chyba nie będzie gnał co sił Siekierkowskim do Falenicy by zrobić kurs powrotny(chyba że to 5254 to wszystko możliwe
).
-
NR
- (tygrys)
Kiedyś była rezerwa czynna do dyspozycji ekspedytora (dyspozytora) na krańcu i był mniejszy problem. Chociaż jest możliwość dysponowania wozami stojącymi w międzyszczycie, ale potrzebny jest jeszcze kierowca.
Generalnie jeżeli rezerwa nie dojedzie na czas dzwoni (powinien) na zakład, pamiętam kiedyś była taka rezerwa na 517
PT R-2
URN (40 min po odjeździe)
PT URN
TRG (30 po odjeździe)
i znowu na URN gdzie włączył się do ruchu
aha
Jeżeli mówicie o podmianach, to ich ideą jest brak strat wzkm, w odróżnieniu od zamian i rezerw
Generalnie jeżeli rezerwa nie dojedzie na czas dzwoni (powinien) na zakład, pamiętam kiedyś była taka rezerwa na 517
PT R-2
PT URN
i znowu na URN gdzie włączył się do ruchu
aha
Jeżeli mówicie o podmianach, to ich ideą jest brak strat wzkm, w odróżnieniu od zamian i rezerw
zupełnie nie rozumiem, czemu teraz się tego nie praktykuje, szczególnie po wprowadzeniu systemu łączności. Ustawić kilka autobusów (wraz z kierowcami) z wyświetlaczami w centrum i wysyłać w razie potrzeby na linie za zepsute wozy.tygrys pisze:Kiedyś była rezerwa czynna do dyspozycji ekspedytora (dyspozytora) na krańcu i był mniejszy problem.
noidea
o jakim systemie łączność mówimyAdam G. pisze:zupełnie nie rozumiem, czemu teraz się tego nie praktykuje, szczególnie po wprowadzeniu systemu łączności. Ustawić kilka autobusów (wraz z kierowcami) z wyświetlaczami w centrum i wysyłać w razie potrzeby na linie za zepsute wozy.tygrys pisze:Kiedyś była rezerwa czynna do dyspozycji ekspedytora (dyspozytora) na krańcu i był mniejszy problem.
gieoceławu
Witam.
ZTCW system potrafi mieć zwisy, więc o 100% sprawności nie możemy mówić, nie wspominając o rezerwach na mieście.
System łączności radiowej opartej na bazie telefonii komórkowej, wraz z pozycjonowaniem pojazdów poprzez BTS'y i technologię GPRS.GCW pisze:o jakim systemie łączność mówimyAdam G. pisze:zupełnie nie rozumiem, czemu teraz się tego nie praktykuje, szczególnie po wprowadzeniu systemu łączności. Ustawić kilka autobusów (wraz z kierowcami) z wyświetlaczami w centrum i wysyłać w razie potrzeby na linie za zepsute wozy.![]()
ZTCW system potrafi mieć zwisy, więc o 100% sprawności nie możemy mówić, nie wspominając o rezerwach na mieście.
Memento mori
120503141125010703240322100835281205031411251309040905112611040811
120503141125010703240322100835281205031411251309040905112611040811