Komunikacja na Łuku Siekierkowskim
Moderator: Wiliam
Komunikacja na Łuku Siekierkowskim
108 powinno być wydłużone. Pętla na PTK stanie się zbędna. Ostatnio wracałem późnym wieczorem przez Bartycką. Ze 167 wysypywało się kupę luda, a ze 108 pojedyncze osoby. Coś tu jest nie całkiem w porządku. 167 mija centrum bokiem. Wydłużone 108 by było dużo bardziej atrakcyjne.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czy ja wiem, czy Plac Puławski jest z boku centrum? Na 167 jest możliwych mnóstwo atrakcyjnych przesiadek, nie każde sioło musi mieć bezpośredni do Centrum
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Miasto się trochę od tego czasu rozwinęło.TGM pisze:Rogatki .inż. Glonojad pisze:Czy ja wiem, czy Plac Puławski jest z boku centrum?
Spore osiedle, takie gdzieś na autobus co 12 minut. Nie jest to moim zdaniem miejsce, które musi mieć bezpośredni autobus na patelnię. Są większe i nie mają.Sioło? Tam normalne, spore osiedle powstało.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie tworzmy kolejnych dziadow do Centrum, prosze...
Fakt, że biorąc pod uwagę frekwencję w tej linii, to powinna stac się jakąś midikową dowozówką (Sadyba lub nawet EC Siekierki-Sielce), oczywiście z godnym zastępstwem z Sadyby do Metra Wilanowska, ale nie wiem, czy taki manewr przejdzie (przecież zawsze jeździła do centrum...)
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
Zakładam nowy temat, gdyż jeszcze (chyba) nie było wątku traktującego o tej linii. Temat niejako "wyszedł w praniu" przy okazji dyskusji o przebudowie Pl. Trzech Krzyży i likwidacji tamtejszej pętli na podforum Infrastruktura. Pojawił się problem, gdzie zakrańcowac linię 108. Otóż w ostatnim czasie dochodzę do wniosku, że funkcjonowanie 108 w obecnym kształcie jest jakimś nieporozumieniem. W miarę dobre zapełnienie jest na odcinku Sadyba-Metro Wilanowska, natomiast na Siekierkach pasażerowie spokojnie by się zmieścili do Soliny lub Libera. Nawet w godzinach szczytu linia nie grzeszy frekwencją (około 17:00 np. wozy z Pl. Trzech Krzyży odjeżdżają z zapełnieniem 10-osobowym, z czego pustoszeją najdalej na Bartyckiej i Siekierki zwiedza sam kierowca... - jest to wielokrotna obserwacja, więc nie ma charakteru przypadkowego). Stąd można się zastanowic, co z tym fantem zrobic. Osobiście linię 108 skróciłbym z jednej strony do Sadyby, natomiast z drugiej brakuje mi krańca - bezpostojowe zawracanie w okolicach ZP Sielce pewnie nie wchodzi w rachubę, choc to byłoby rozwiązanie optymalne jako dowóz do linii jadących do metra i centrum... Pozostaje jeszcze kwestia zastępstwa na odcinku Metro Wilanowska-Sadyba. Tu bym się zastanowił na wyciągnięciem linii 163 (pod warunkiem dołożenia tam z jednej brygady), chociaż może to byc za mało, patrząc na obecne dobre zapełnienie 108 na tym odcinku. Z kolei przedłużenie np. 187 ze Stegien do metra to już za dużo. Tu więc pozostaje kwestia otwarta. Co o tym myślicie?
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.