Szeregowy_Równoległy pisze:Kto odpowiada za to, że dekoracja jest niekompletna? Dzisiejszy MAN na 338 miał tylko jedną dechę, bo "dyspozytor mi tyle dał". Pytam z ciekawości.
To musiałabyć rezerwa, ale w pokrowcu dla danej brygady na deski 338 nie ma dwóch bocznych, bo brygadę obsługują solówki... na Ostrobramskiej w wielu przypadkach w pokrowcach na poszczególne brygady są pojedyncze boczne tablice, np. 115, 117, 151, 196, 198, 311, 702...
Wolfchen pisze:Moim zdaniem dyspozytor. No chyba, że braki powstały w trakcie obsługi liniowej, bo ktoś raczył sprywatyzować sobie jakąś część dekoracji. Lemon napisał/a:
Nie wysuwałbym takich pochopnych wniosków bo często się zdarza, że jak wyjeżdża rezerwa za defektowany/skolidowany wóz to tablice pobiera się z okienka dyspozytorskiego i często się zdarza jak za solówkę wyjeżdża przegub, np. na 338, to tablic na dyspozytorni brakuje...
pawcio pisze:Dyspozytor? Wątpliwe. Deski w MZA wiszą w oddzielnej kanciapie, nad którą dyspozytor kontroli raczej nie ma (często to osobny baraczek).
Uściślając, na Oddziale R-1, R-2 i R-5 są oddzielne pomieszczenia gdzie tablice wiszą sobie luzem do pobierania przez kierowców, w przypadku R-2 i R-5 pomieszczenia te są w budynku administracyjnym, tym samym gdzie dyspozytornia, na R-1 to jest oddzielny kryty blaszak, zaś na R-3 i R-4 są oddzielne pokrowce na zestawy tablic, zarówno małych jak i bocznych czy zjazdowych, dla każdej bygady oddzielnie.
pawcio pisze:W MZA 15 na wyjazd i 20 na zjazd. Ryczałtem.
W 95% przypadków trzeba przyjść sporo wcześniej, takie 30 minut to minimum, a czasami nawet schodzi się do godziny... zaś po zjeździe to, w przypadku R-3, zależy o której się zjawisz na pompach, jeśli przed 23:20-23:30 to względnie w te 20 minut się wyrobisz, lecz po 23:30 to marne szanse by te 20 minut wystarczyły, często 40-45 to norma... mój rekord to od momentu wjazdu na zakład do momentu zjazdu z myjni (koniec OC) minęło 1h i 45 minut... a zaznaczam, że zjechałem o 0:10...
Miejskie Zakłady Autobusowe m. st. Warszawy
ul. Włościańska 52
01-710 Warszawa