Informacja w Swingach i Jazzach
Informacja w Swingach i Jazzach
Rozumiem, że Swingi nie potrafią wyświetlać poprawnie linii C1 oraz C6, gdyż wyświetlają samo C.
- marcin3001
- R-9 Chełmska
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O przepraszam, na kwadratach (tak przednim bocznym, jak tylnym) umieją.Bywalec pisze:Rozumiem, że Swingi nie potrafią wyświetlać poprawnie linii C1 oraz C6, gdyż wyświetlają samo C.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Rzeczywiście, tam to C6 było.Glonojad pisze:O przepraszam, na kwadratach (tak przednim bocznym, jak tylnym) umieją.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Cały dzień podziwiałem, skąd to się mogło wziąć.
Novamedia na szerokich wyświetlaczach (przednie, boczne) przyznaje na numer linii pole o stałej szerokości. O ile na kwadratach wszystko wyświetla się poprawnie, o tyle na szerokich wyświetlaczach pole może okazywać się za wąskie. Wtedy NovaMedia po prostu usuwa niemieszczący się znak.
Być może problem jest spowodowany tym, że kwadraty używają Ariala, a szerokie wyświetlacze - Helvetiki.
Novamedia na szerokich wyświetlaczach (przednie, boczne) przyznaje na numer linii pole o stałej szerokości. O ile na kwadratach wszystko wyświetla się poprawnie, o tyle na szerokich wyświetlaczach pole może okazywać się za wąskie. Wtedy NovaMedia po prostu usuwa niemieszczący się znak.
Być może problem jest spowodowany tym, że kwadraty używają Ariala, a szerokie wyświetlacze - Helvetiki.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
- marcin3001
Ponieważ informacja o zjeździe do zajezdni jest (pomimo tylu ekranów, wyświetlaczy, nagłośnienia...) nadal uboższa w Swingach niż w starszych wagonach, dziś rano ok. 60-70 osób zajechało sobie 26 pod bramę zajezdni Wola. Potem dymali z buta z powrotem na Płocką. I tak zdarza się niestety często.
Czy naprawę nic się z tym nie da zrobić? Jakiś "zjazd" w negatywie, cokolwiek na kwadratach bocznych/z tyłu, komunikat głosowy, żółte tło na koralach...
Przypuszczam zresztą, że napis "Zet Wola" wygląda równie idiotycznie jak na przykład "Społem Wola" czy każda inna bzdura i jest po prostu przez ludzi ignorowany jako błąd, stąd nawet brak zainteresowania.
Jeżeli nikt nie umie zaprogramować tego wszystkiego tak jak należy, to szkoda tych pieniędzy..
Czy naprawę nic się z tym nie da zrobić? Jakiś "zjazd" w negatywie, cokolwiek na kwadratach bocznych/z tyłu, komunikat głosowy, żółte tło na koralach...
Przypuszczam zresztą, że napis "Zet Wola" wygląda równie idiotycznie jak na przykład "Społem Wola" czy każda inna bzdura i jest po prostu przez ludzi ignorowany jako błąd, stąd nawet brak zainteresowania.
Jeżeli nikt nie umie zaprogramować tego wszystkiego tak jak należy, to szkoda tych pieniędzy..
Super - czyli mamy 70 baranów nie rozróżniających napisu ZET Wola od Annopol? Zgadzam się, że tylny kwadrat może wprowadzać błędną informację.marcin3001 pisze:dziś rano ok. 60-70 osób zajechało sobie 26 pod bramę zajezdni Wola. Potem dymali z buta z powrotem na Płocką.
Informacja na ekranach z koralami wewnątrz również kończyła się pewnie na ZET Wola, a nie Annopolu, ale po co to czytać, wszak spacer to samo zdrowie......
marcin3001 pisze:jest po prostu przez ludzi ignorowany jako błąd, stąd nawet brak zainteresowania.
Skoro ignorują to ich problem i nie ma co nad tym rozpaczać.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- marcin3001
Po to, żeby się puknąć w łepek, że coś nie teges z trasą tramwaju.marcin3001 pisze:Ale co to jest ten 'ZET', pomyślał Stirlitz....
Gdyby działało lepiej, to pielgrzymki ze 105Nx by nie maszerowały spod bramy przy R-3 "Mokotów" na przystanek przy Wołoskiej.marcin3001 pisze:Jeśli poprzednie rozwiązanie (czyli decha) działało lepiej, a teraz jest gorzej, to coś jest nie tak.
Napisz wniosek do ZTM czemu tak zaprogramowano w SIP-ie krańce zajezdniowe - może to zmienią.marcin3001 pisze:Mając takie możliwości techniczne wyświetlanie JEDYNIE jakiegoś ZETa zamiast krańca to po prostu głupota.
Zawsze z serdecznym uśmiechem, zwłaszcza na ROGALIŃSKIEJ, mijam grupki amatorów zjazdówek mimo woli (najchętniej z 20, 23 i 24), ale to, co wyżej, to już trochę za dużo.MisiekK pisze:Skoro ignorują to ich problem i nie ma co nad tym rozpaczać.
Swingi mają, w założeniu, superbajer informację pasażerską, tak bardzo dynamiczną, że bardziej się nie da (oh, wait, nie można wprowadzić dowolnie wybranego krańca w dynamicznym wypadku jego zmiany), a pod względem oznaczeń zjazdu mają prezentować poziom gorszy, niż ich poprzednicy? Toż nawet autobusowy Macrosystem ostrzeże: Uwaga! Kurs skrócony. Przystanek końcowy: xyz, BUSE (tylko w pojazdach wolskich – no cóżżż) też cośtam powie, a „nowej epoce” już nie będzie wolno, w imię zasad?
Chociaż to żółte tło korali miło by było...
Do kompletu mamy też Naczelnego Barana gdzieś w TW/ZTM/Novamedia/Pesie*, który wymyślił to idiotyczne "ZET" zamiast cywilizowanego napisu "zjazd do zajezdni".MisiekK pisze:Super - czyli mamy 70 baranów nie rozróżniających napisu ZET Wola od Annopol? Zgadzam się, że tylny kwadrat może wprowadzać błędną informację.marcin3001 pisze:dziś rano ok. 60-70 osób zajechało sobie 26 pod bramę zajezdni Wola. Potem dymali z buta z powrotem na Płocką.
Skąd mam niby wiedzieć, co to jest to "ZET", będąc zwykłym pasażerem? Związek Elektryków Tadżykistanu? Zakład Emancypowania Trolli? Złowrogi Ekran Tramwaju?
*właściwe podkreślić
noidea
Czym? Flamastrem?Adam G. pisze: Skąd mam niby wiedzieć, co to jest to "ZET", będąc zwykłym pasażerem? Związek Elektryków Tadżykistanu? Zakład Emancypowania Trolli? Złowrogi Ekran Tramwaju?
*właściwe podkreślić
TW nie programuje sobie samo tras tak do końca tylko dostaje do wgrywania...? Z tego co wiem, o zmianę tego zawnioskowano już kiedyś do autora, ale niedasię.Adam G. pisze:Do kompletu mamy też Naczelnego Barana gdzieś w TW/ZTM/Novamedia/Pesie*, który wymyślił to idiotyczne "ZET" zamiast cywilizowanego napisu "zjazd do zajezdni".
Nie musisz wiedzieć i nie mówię, że to najszczęśliwsze rozwiązanie. Ale powinno do spowodować zapalenie się komórki odpowiedzialnej za zainteresowanie światem dookoła i przeczytanie jakiejś dodatkowej informacji. Ale skoro tego się nie robi... Hmmmm.... Czego tu wymagać - jedziesz jako przejazd techniczny i ludzie walą w szyby, bo nie rozumieją zawartości wyświetlaczy.Adam G. pisze:Skąd mam niby wiedzieć, co to jest to "ZET", będąc zwykłym pasażerem? Związek Elektryków Tadżykistanu? Zakład Emancypowania Trolli? Złowrogi Ekran Tramwaju?