Możesz sobie zmienić nicka na NIMBY. A, i poczytaj sobie o wiadukcie nad rondem Wiatraczna.msg84 pisze:Powiem tak: Jako mieszkaniec Burakowskiej 16 będę pierwszy, który zapali opony na placu Bankowym.
Moja wersja. Poprowadzona po północnej stronie torów; mam nadzieję, że się tam znajdzie miejsce. Najwęziej jest przy ul. Duchnickiej, ok. 30 m; w taką szerokość chyba wejdzie tylko 2x2. Zakładam, że nie będzie żadnego węzła z Powązkowską. Trzeba by się też pożegnać z ulicami Duchnicką, Kozielską i może Dygata oraz skrzyżowaniem ul. Pamiętajcie o Ogrodach ze Słomińskiego. ~920 m tunelu może się wydawać dużo, lecz dla porównania najoszczędniejszy wariant dla Okopowej, który wisi na Siskomie zakłada dwa razy więcej tuneli. Zresztą może warto by przedłużyć nieco tunel na zachód, aby zmniejszyć oddziaływanie na osiedle przy Rydygiera. Za to zakładam, że T-1 pozostanie, pod estakadami.
Minimalny promień skrętu 170 m na estakadach i 200 m w tunelach. Cały korytarz jest narysowany za wąsko, ma ok. 11 px czyli ze 22 m, zamiast ok. 36 m, ale już mi się nie chce przerabiać.