Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Moderator: Wiliam
- Solaris U10
W poprzedniej wersji projektu, tej z wycinką drzewa, skrzyżowanie miało pozostać. Może się coś zmieniło.
Wątpię. Tylko drzewo miało zostać ominięte.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
michael112
Tramwaje znikną na czas robót z wuzetki czy będzie nakładka przy "miśkach"?Wiliam pisze:O proszę, doczekaliśmy się robót w al.Solidarności przy Jagiellońskiej: http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 95334.html
Równolegle będą usuwane tory na Jagiellońskiej pod cerkwią?
Najpierw przez 5 tygodni wróci objazd dookoła cerkwi a potem przez 4 niczego nie będzie bo w cieniu ma iść naprawa nawierzchni dla autobusów.
Nie mam pojęcia. Na pewno przez chwilę nie będzie ruchu między Sierakowskiego a Targową.
- Piotrek_2274
A jakie relacje załatwia to skrzyżowanie, których nie jest w stanie obsłużyć skrzyżowanie przy Dw. Wileńskim? Też nie ma tam jakichś obleganych punktów docelowych dla pieszych wymuszających pozostawienie przejścia. Już prędzej powinno się zrobić przejścia na początku peronów przystanków przy Parku Praskim czy Dw. Wileńskim niż akurat w ciągu ul. Jagiellońskiej.Wiliam pisze:Prawdziwa cywilizacja! Brak przejazdu i przejścia.
Powinny pozostać i tak też chyba będzie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Będzie. Zbyt mało jest przejazdów południkowych na Pradze, by fundowac komuś Wieś Spokojną kosztem całości społeczeństwa. Z racji przekroju przecież i tak to będzie ruch lokalny.Wiliam pisze:Prawdziwa cywilizacja! Brak przejazdu i przejścia.
Poza tym, to przejście zalatwi właśnie dodatkowe dojscie do przystanku w stronę mostu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wejścia na przystanki to swoją drogą. W przypadku "wysp", standardem powinny być wejścia/zejścia na obu końcach.Piotrek_2274 pisze:A jakie relacje załatwia to skrzyżowanie, których nie jest w stanie obsłużyć skrzyżowanie przy Dw. Wileńskim? Też nie ma tam jakichś obleganych punktów docelowych dla pieszych wymuszających pozostawienie przejścia. Już prędzej powinno się zrobić przejścia na początku peronów przystanków przy Parku Praskim czy Dw. Wileńskim niż akurat w ciągu ul. Jagiellońskiej.Wiliam pisze:Prawdziwa cywilizacja! Brak przejazdu i przejścia.
Po za tym co napisał Glonojad, dodam jeszcze nieśmiało jako rowerzysta, że przy obecnym kształcie Targowej i tym dziwadle na chodniku, w interesie nas wszystkich jest by ruch rowerowy mógł się odbywać przez Pragę, ulicą Jagiellońską a nie Targową.

-
Stary Pingwin
Może to nie remont, a małe utrzymanie. Wymieniono szyny przed pętlą Służewiec. Te nowe są trochę przyrdzewiałe. Prawdopodobnie leżały przed magazynem nie przykryte 
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W komorze próżniowej by musiały leżeć, by nie zardzewieć 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
I juz nie ma tej dziesiątki na łukach? A one nie leżały z tydzień przed Sluzewcem
?
ŁK
-
Stary Pingwin
Ty to wiesz i ja to wiem.Glonojad pisze:W komorze próżniowej by musiały leżeć, by nie zardzewieć
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
W oleju.Glonojad pisze:W komorze próżniowej by musiały leżeć, by nie zardzewieć
Mogłyby być zapakowane próżniowo jak karkówka w Biedronce, po co komora ![;]](./images/smilies/krzywy.gif)
ŁK