Koordynacje rozkładów
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Nie tylko międzyszczyt...
http://umapa.pl/cn5W7
http://umapa.pl/cn5W7
Dzięki, pozwolę sobie wykorzystać tę grafikę w blogu.
To nie 'grafika', tylko tekstowa tabelka generowana z danych ZTM i będzie działać tylko tak długo, jak ZTM te dane wystawia (ale np. zeszłoroczne jeszcze wiszą)...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Oj, chyba nie wszystkie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Dobra, a co z skm i kaemką, które od 4 lat - tak myślę - odjeżdżają w przeciągu 7 minut po sobie, a później jest prawie pół godzinna przerwa? Czemu nie można wrócić do schematu, który był przed tą cudowną zmianą X:00 do Siedlec, X:13, X:43 skm w kierunku Rembertowa z Centrum?
Po wprowadzeniu wakacyjnych rozkładów i przywróceniu ruchu tramwajowego na Andersa mamy taką oto koordynację (kierunek Centrum, przystanek Muranów):
14:57, 14:58, 14:59, 15:09, 15:10, 15:11, 15:21, 15:22 15:23 itd.
Rozumiem, że 15, 18, 35 są uwiązane w koordynacje w innych rejonach miasta (np. 15 jest ładnie skoordynowana z 14 na Nowowiejskiej i Filtrowej), ale czy nie dało rady zrobić czegoś lepszego, aby nie było dziesięciominutowych dziur.
14:57, 14:58, 14:59, 15:09, 15:10, 15:11, 15:21, 15:22 15:23 itd.
Rozumiem, że 15, 18, 35 są uwiązane w koordynacje w innych rejonach miasta (np. 15 jest ładnie skoordynowana z 14 na Nowowiejskiej i Filtrowej), ale czy nie dało rady zrobić czegoś lepszego, aby nie było dziesięciominutowych dziur.
Pozdrawiam
Od poniedziałku dochodzi 17 i jest odrobinę lepiej.
No tak, zapomniałem o 17. Rzeczywiście będzie to trochę lepiej wyglądało.
Pozdrawiam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
10 z 11 tez scrzaniono, moze z 71 będzie lepiej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Glonojad pisze:10 z 11 tez scrzaniono, moze z 71 będzie lepiej.
71 będzie jeździło jak będzie chciało. Przy tej długości trasy z punktualnością będzie to miało niewiele wspólnego.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bez przesady, trasa jak by starą 10 wydłużyć.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Właśnie sprawdziłem koordynację od poniedziałku - na Wolskiej 26, 27 i 33 jeżdżą w takcie 2-2-11. Co to jest?! To nawet nie do prasy, to się do prokuratura nadaje - ordynarne wygaszanie popytu czy co...
Efekt tego ze wakacyjnych rozkładów mialem bodaj pięć kompletów na biurku przez harmonogram wyłączeń. Taczek nie ma kiedy załadować. 27 będzie poprawiane.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Po co? Skoro macie tyle roboty, to po prostu po wakacjach trzeba przywrócić rozkłady sprzed lipca i już.pawcio pisze:27 będzie poprawiane.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I co, mam całe wakacje z dzieckiem sterczeć nie wiadomo ile na przystanku?!