Komunikacja cmentarna 2016
Moderator: Wiliam
Była zamykana. W tym roku może być inaczej, można zamknąć jedną jezdnię, a na drugiej zrobić kontrapas, jeśli byłaby taka potrzeba.
ŁK
SławekM pisze:Za skierowanie autobusów Odrowążą powinienieś dostać nagrodę Darwina.
110 
162 dojedzie do pętli na Targówku przez Korzona i Zacisze.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
W jakie dni (od kiedy do kiedy)? Obsługa solówki: 4R13 i 2 Mobilis?pawcio pisze:162 dojedzie do pętli na Targówku przez Korzona i Zacisze.
Co z 262? gdzieś na internecie pisali, że pojedzie w listopadzie na Targówek?
256 będzie zawieszone ?
Z pewnością przez wszystkie 4 dni, kiedy będzie kursowała komunikacja cmentarna. 
ashir pisze:Z pewnością przez wszystkie 4 dni, kiedy będzie kursowała komunikacja cmentarna.
Co z 256 i 262?
256 to w zawiasy. 262 raczej nie ma podstaw do zmiany trasy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
pawcio pisze:256 to w zawiasy. 262 raczej nie ma podstaw do zmiany trasy.
156 zajedzie na Witebską, bądź Targówek?
212 w "zawiasy"?
Bezsens. 29 i 30.10.2016 mogłoby kursować tylko kilka linii, np. C1, C11, C56, C69, C70.ashir pisze:Z pewnością przez wszystkie 4 dni, kiedy będzie kursowała komunikacja cmentarna.
Zdecydowanie lepiej niż jak za rok będzie pewnie kursowała komunikacja cmentarna tylko przez 1 dzień. 
29-30.10 jak będą kursowały wszystkie linie to będą miejsca leżące... I tak kumulacja nastąpi na 31.10 i 1.11.2016. A z tym 1.11.2017 jeden dzień nie byłbym taki pewny. W 2006 roku komunikacja cmentarna była 28-29.10 i 1.11.ashir pisze:Zdecydowanie lepiej niż jak za rok będzie pewnie kursowała komunikacja cmentarna tylko przez 1 dzień.
Bez przesady, częstotliwość będzie dopasowana do zapotrzebowania i wcale nie jestem przekonany, że 29 i 30.10 frekwencja będzie gorsza niż 31.10. W 2011 jeździła od 29.10 do 1.11 (tak jak w tym roku), a w 2000 roku tylko 1.11 - nie ma co się licytować. 
Ja bym bardziej liczył, że 31.10 będzie mniejsze zainteresowanie (lub mniejsze możliwości). Nie każdemu uda się wziąć dzień wolny w pracy, więc i towarzystwo będzie trzeba do niej dowieźć. Nie jestem pewien czy ZTM może sobie pozwolić na znaczne pocięcie linii miejskich w celu wzmocnienia cmentarnych. Ale specjalistą w tym temacie się nie czuję, zobaczymy jak będzie.
Łatwo to rozwiązać i było to już praktykowane. Część brygad cmentarnych rano kursowała jako dodatki szczytowe na liniach zwykłych.lis93 pisze:Ja bym bardziej liczył, że 31.10 będzie mniejsze zainteresowanie (lub mniejsze możliwości). Nie każdemu uda się wziąć dzień wolny w pracy, więc i towarzystwo będzie trzeba do niej dowieźć. Nie jestem pewien czy ZTM może sobie pozwolić na znaczne pocięcie linii miejskich w celu wzmocnienia cmentarnych. Ale specjalistą w tym temacie się nie czuję, zobaczymy jak będzie.