I naprawdę nie można zrobić postojów na Boernerowie?pawcio pisze:FSO jest skazane na bałagan bo 20 jest wpięta w Obozowa a do tego bez postojów w lesie. Koordynowanie 17+18 to już w ogóle abstrakcja.
Koordynacje rozkładów
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
W szczycie dopuszczalne są tylko wartości 0 i 4 minut. Wynika to z kombinacji układu mijanek i zasilania.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Już lepsze 4 minuty niż 0.
Tylko ciężko koordynację całego miasta ustawiać względem postoju w lesie.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Lepiej jak koordynacja jest tylko na papierze, bo jadąca z lasu po zerowym postoju 20 i tak rozkładu się nie trzyma? No i z czym poza 18 ta biedna 20 jest skoordynowana? Z 24 się zajeżdża, z 4 się zajeżdża, z 13 się zajeżdża.
-
Robert 514
z czym jest związane że linia 514 odjezdza z Metra Politechnika około 2-3 minuty po 502 w kierunku WG
szczególnie w DS , w tygodniu wiadomo poz szczytem
wygaszanie popytu????
szczególnie w DS , w tygodniu wiadomo poz szczytem
wygaszanie popytu????
Koordynacja 502 i 514 leży od czasu kiedy ustawiono rozkłady w Nowym Rembertowie. 514 trzyma kolej 502 symboliczne postoje w Miłośnie. Sam się do tego tematu zabierałem ze trzy razy i jeszcze mi to dobrze na obie strony nie wyszło.
-
Płowieszczołak
514 nie trzyma kolej. Na S2 trzeba w Rembertowie poczekać 20 minut. (A w drugą stronę i tak reguluje to korek).
A w czym temat? Jakaś potrzeba koordynacji dwóch linii o niskich częstościach w dwa różne miejsca i potrzeba zdewastować komunikację w jednym z nich? Czy też jest potrzeba koordynacji na wspólnym odcinku, gdzie są też linie o wyższych częstotliwościach?
Tak na marginesie pewnie wiece, że ZTM zaproponował w weekendy koordynację 502 i 525 na wspólnym odcinku. Zaproponował by obie linie miały częstotliwość co 20 minut.
A w czym temat? Jakaś potrzeba koordynacji dwóch linii o niskich częstościach w dwa różne miejsca i potrzeba zdewastować komunikację w jednym z nich? Czy też jest potrzeba koordynacji na wspólnym odcinku, gdzie są też linie o wyższych częstotliwościach?
Tak na marginesie pewnie wiece, że ZTM zaproponował w weekendy koordynację 502 i 525 na wspólnym odcinku. Zaproponował by obie linie miały częstotliwość co 20 minut.
514 i kolej? W jakiej relacji?
514 było wpinane cały układ z 115, 183 i 216.
A, to dlatego 115 na Komandosów jedzie zawsze w tej samej minucie co 183. Rozumiem.
Tego układu też nigdy nie rozumiałem.
-
Płowieszczołak
Parę lat temu (ze trzy lub więcej) ktoś kiedyś zadał pytanie "dlaczego". Otrzymał odpowiedź od przedstawiciela ZTM, że winna jest temu pętla w Aleksandrowie, by mogła w odpowiednich momentach wypuszczać 115. Podobnież tak wyszło, że to właśnie te minuty. Ideologie z koleją w przypadku 115 dorobiono później. Wiedząc jak pokręcone jest myślenie Wawra związane ze 115 nikt nie miał w Rembertowie chęci z tym walczyć. Wycięto więc 216 i zmieniono częstotliwość 183 (na tyle ile się dało). Zdudnianie się jest mniej częste, a obecne dwupaki przestały już komukolwiek przeszkadzać (szczególnie mając w pamięci wcześniejsze punktualne trójpaki).
Ja jestem ciekaw, kiedy w końcu uda się wyprosić dogodną przesiadkę do i z pociągu na PKP Płudy ze 152 i do 152...?
Żadne argumenty do niektórych nietrafiają. Może podczas zmiany rozkładu kolejowego 11.12 ktoś się ocknie.
Niżej małe zestawienie obecnego rozkładu 152 i pociągów od 11.12, które się łapią na skooordynowaną przesiadkę, które nie.
Żadne argumenty do niektórych nietrafiają. Może podczas zmiany rozkładu kolejowego 11.12 ktoś się ocknie.
Niżej małe zestawienie obecnego rozkładu 152 i pociągów od 11.12, które się łapią na skooordynowaną przesiadkę, które nie.
- Załączniki
-
- 152 SKM KM.xlsx
- (13.86 KiB) Pobrany 100 razy
Zrozum w końcu, że przy takich częstotliwościach nie ma sensu rozwalać taktu całej linii...Gontar pisze:Ja jestem ciekaw, kiedy w końcu uda się wyprosić dogodną przesiadkę do i z pociągu na PKP Płudy ze 152 i do 152...?