Zmagania z językiem polskim
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
vernalisadonis pisze:Ile godzin kierowca maksymalnie może pracować?
Jedni mówią, że 12h. Natomiast tutaj pisze o 13h pracy.
http://transtica.pl/index.php?page=harm ... egularnych
Kto pisze?
Premo pisze:W Warszawie gapowicz ma problem bo nie wie kiedy będzie kontrol. W Krakowie jest inaczej
Jeśli mają zawieść, to lepiej niech na Bródnie nie zawracają.pawcio pisze:Biorąc pod uwagę regularność linii z Trasy toruńskiej to wpychanie tam 500 to słaby pomysł. Zamiast obrócić gdzieś na Bródnie by zawieść kolejnych pasażerów, utkną w nieswoich korkach dla (mimo wszystko) niewielkiej garstki osób.
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
Pozory mają brew? I to jedną wspólną?kajo w Wolnych Chwilach pisze:W brew pozorom jeżeli jedziesz na rowerze w słuchawkach z normalną głośnością to słyszysz mniejwięcej tyle co kierowca w samochodzie z zamkniętymi szybami i niesłuchający radia albo w tych nowoczesnych kaskach motocyklowych.
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Monobrew jak Frida Kahlo. Już poprawiamPaweł_K pisze:Pozory mają brew? I to jedną wspólną?kajo w Wolnych Chwilach pisze:W brew pozorom jeżeli jedziesz na rowerze w słuchawkach z normalną głośnością to słyszysz mniejwięcej tyle co kierowca w samochodzie z zamkniętymi szybami i niesłuchający radia albo w tych nowoczesnych kaskach motocyklowych.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Pac!Wiliam pisze:prosiłbym o zerknięcie w listę tematów czy jest temat "węższy znaczeniowo" zanim się coś napiszę.
Ja notorycznie na chacie piszę "możę" - ale możę tu nie trzeba, skoro to jak książka :€Wiliam pisze:Odruch.![]()
Aż poprawię, bo na czerwono to nie wypada.
ŁK
Przeglądarka nie podkreśla na czerwono?Kleszczu pisze:Cóż - 171 i inne grzęsną w korkach (...) mogę o tym co najwyzej pomażyć![]()
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
MichalJ pisze:Przeglądarka nie podkreśla na czerwono?Kleszczu pisze:Cóż - 171 i inne grzęsną w korkach (...) mogę o tym co najwyzej pomażyć![]()
Niestety
Dzięki, spieszę te kompromitujące błędy poprawiać
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Pac!Stary Pingwin pisze:Drugi skład wjeżdżał zanim na czerwonym, na zezwolenie ekspedycji Koło.
-
Stary Pingwin
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
[quote="Wolfchen w "Komunikacji lokalnej w Piasecznie i okolicznych gminach""](...)że to brozka przewoźnika.[/quote]
Broszka. Brocha. Brożka szukaj w składzie krakowskiej Wisły
Broszka. Brocha. Brożka szukaj w składzie krakowskiej Wisły