Trasa tramwajowa Dw. Zachodni - Wilanów
Moderator: Wiliam
To zatem zrozumiałe. Pytanie czy za Dolną też ktoś ma ochotę wprowadzać "Miasto Przyjazne Ludzią" w życie.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Odpisałbym, że tak, ale mam lepsze wytłumaczenie: dla redukcji przekroczeń norm hałasu. Bez tego nie dostaniesz decyzji środowiskowej.BJ pisze:Zwężenie Belwederskiej i Sobieskiego to - jak rozumiem - dla idei?
I nie pytać mnie o rozbudowę Wołoskiej, nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem, nie było mnie przy tym...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Średnio. Ale na Spacerowej tym bardziej nie ma. Tymczasowo samochody zajmują rezerwę przewidzianą w dokumentach planistycznych na trasę tramwajową, ale chyba wszyscy rozumiemy, że to stan tymczasowy, prawda?Emyl pisze:A na Łazienkostradzie jest na te samochody miejsce?
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Na Wołoskiej idea nie wygrała ze zdrowym rozsądkiem.Bastian pisze:Odpisałbym, że tak, ale mam lepsze wytłumaczenie: dla redukcji przekroczeń norm hałasu. Bez tego nie dostaniesz decyzji środowiskowej.BJ pisze:Zwężenie Belwederskiej i Sobieskiego to - jak rozumiem - dla idei?
I nie pytać mnie o rozbudowę Wołoskiej, nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem, nie było mnie przy tym...
Tymczasem Sobieskiego - jedna z niewielu szerokich i niezakorkowanych arterii - nie jest zakorkowana, więc czemu by nie spróbować jej zakorkować?
A potem się dziwicie, że ludzie się śmieją z "aktywistów".
Jako być może przyszły mieszkaniec okolic trasy tego tramwaju bardzo się z niego cieszę i pewnie furę będę ruszał spod domu w drodze do Śródmieścia tylko wieczorami i w nocy, ale po co zwężać dla idei...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Aktywiści uchwalili przepisy i aktywiści je interpretują, jasne.
Przekroczenie norm hałasu zależy od liczby mieszkańców w strefie oddziaływania i prognozy ruchu. Widocznie na Belwederskiej jest więcej mieszkańców niż na Wołoskiej, zatem trzeba było zmniejszyć ruch.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Aktywiści wymyślili sobie ideę, która odpowiada mniejszości a większość albo ma to gdzieś, albo się sprzeciwia, albo się z tego śmieje, albo oba ostatnie naraz.
Takie są fakty. Można się kisić we własnym sosie, ale trzeba przyjąć do wiadomości pewne fakty.
Takie są fakty. Można się kisić we własnym sosie, ale trzeba przyjąć do wiadomości pewne fakty.
Powinieneś zostaw karnie przeprowadzony na róg Wawelskiej i Grójeckiej by zrozumieć po co są normy hałasu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jakieś dane co do tych mniejszości i większości? Póki co nie przedstawiłeś ani jednego faktu, tylko same opinie.BJ pisze:Aktywiści wymyślili sobie ideę, która odpowiada mniejszości a większość albo ma to gdzieś, albo się sprzeciwia, albo się z tego śmieje, albo oba ostatnie naraz.

pawcio pisze:Powinieneś zostaw karnie przeprowadzony na róg Wawelskiej i Grójeckiej by zrozumieć po co są normy hałasu.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Jak potrzebuję ciszy to jadę na Podlasie.
Wspomniane skrzyżowanie jest całkiem przyjemne. Głównie ze względu na brak wydzielonych lewoskrętów.
Wspomniane skrzyżowanie jest całkiem przyjemne. Głównie ze względu na brak wydzielonych lewoskrętów.
Dzięki Bogu są mądrzejsi ludzie od ustalania norm środowiskowych.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Bo powinno być 2 plus buspas na przystanek. Ale panicznego strachu przed zajęciem pasa, który się kończy za skrzyżowaniem tez nigdy nie zrozumiem. Wydłużanie pasa i zielonego nic nie da, bo to trochę jak na Dolince - momentami połowa nie jest w stanie nadążyć za korkiem, który żwawo ruszył spod świateł.MichalJ pisze:Trzy pasy na Puławskiej do skrętu w lewo nie są potrzebne.
Co nie zmienia faktu, że potrzebne są trzy pasy albo dwa plus zatoczka na Goworka.
Oraz 2x2 przy Chocimskiej.
ŁK
Akurat na Gagarina zwężenie jezdni bardzo by się przydało. Trzy pasy ruchu to zdecydowanie przesada - kierowcy pędzą na oślep. Strach stać przez zebrą i czekać na zielone światło. Obawiam się tylko, że odnoga linii tramwajowej nie powstanie od razu z trasą podstawową na Belwederskiej i Sobieskiego, a na Gagarina tramwaj do centrum czy na Rakowiecką i Ochotę przydałby się od razu. Oczywiście nie widzę sensu utrzymywania wtedy linii 167 na odcinku Sielce - Bitwy Warszawskiej 1920 r. - Ordona.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jeśli powstanie, to powstanie od razu.osa pisze:Obawiam się tylko, że odnoga linii tramwajowej nie powstanie od razu z trasą podstawową na Belwederskiej i Sobieskiego, a na Gagarina tramwaj do centrum czy na Rakowiecką i Ochotę przydałby się od razu.