Trasa tramwajowa Dw. Zachodni - Wilanów

Moderator: Wiliam

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 09 gru 2016, 21:38

To zatem zrozumiałe. Pytanie czy za Dolną też ktoś ma ochotę wprowadzać "Miasto Przyjazne Ludzią" w życie.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 gru 2016, 21:55

BJ pisze:Zwężenie Belwederskiej i Sobieskiego to - jak rozumiem - dla idei?
Odpisałbym, że tak, ale mam lepsze wytłumaczenie: dla redukcji przekroczeń norm hałasu. Bez tego nie dostaniesz decyzji środowiskowej.

I nie pytać mnie o rozbudowę Wołoskiej, nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem, nie było mnie przy tym...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 gru 2016, 21:57

Emyl pisze:A na Łazienkostradzie jest na te samochody miejsce?
Średnio. Ale na Spacerowej tym bardziej nie ma. Tymczasowo samochody zajmują rezerwę przewidzianą w dokumentach planistycznych na trasę tramwajową, ale chyba wszyscy rozumiemy, że to stan tymczasowy, prawda?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 09 gru 2016, 22:14

Bastian pisze:
BJ pisze:Zwężenie Belwederskiej i Sobieskiego to - jak rozumiem - dla idei?
Odpisałbym, że tak, ale mam lepsze wytłumaczenie: dla redukcji przekroczeń norm hałasu. Bez tego nie dostaniesz decyzji środowiskowej.

I nie pytać mnie o rozbudowę Wołoskiej, nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem, nie było mnie przy tym...
Na Wołoskiej idea nie wygrała ze zdrowym rozsądkiem.
Tymczasem Sobieskiego - jedna z niewielu szerokich i niezakorkowanych arterii - nie jest zakorkowana, więc czemu by nie spróbować jej zakorkować?
A potem się dziwicie, że ludzie się śmieją z "aktywistów".

Jako być może przyszły mieszkaniec okolic trasy tego tramwaju bardzo się z niego cieszę i pewnie furę będę ruszał spod domu w drodze do Śródmieścia tylko wieczorami i w nocy, ale po co zwężać dla idei...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 gru 2016, 22:14

Aktywiści uchwalili przepisy i aktywiści je interpretują, jasne.

Awatar użytkownika
Poc Vocem
(volviak)

Post autor: Poc Vocem » 09 gru 2016, 22:23

Przekroczenie norm hałasu zależy od liczby mieszkańców w strefie oddziaływania i prognozy ruchu. Widocznie na Belwederskiej jest więcej mieszkańców niż na Wołoskiej, zatem trzeba było zmniejszyć ruch.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 09 gru 2016, 22:24

Aktywiści wymyślili sobie ideę, która odpowiada mniejszości a większość albo ma to gdzieś, albo się sprzeciwia, albo się z tego śmieje, albo oba ostatnie naraz.
Takie są fakty. Można się kisić we własnym sosie, ale trzeba przyjąć do wiadomości pewne fakty.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 09 gru 2016, 22:27

Powinieneś zostaw karnie przeprowadzony na róg Wawelskiej i Grójeckiej by zrozumieć po co są normy hałasu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Wiliam

Post autor: Wiliam » 09 gru 2016, 22:37

BJ pisze:Aktywiści wymyślili sobie ideę, która odpowiada mniejszości a większość albo ma to gdzieś, albo się sprzeciwia, albo się z tego śmieje, albo oba ostatnie naraz.
Takie są fakty. Można się kisić we własnym sosie, ale trzeba przyjąć do wiadomości pewne fakty.
Jakieś dane co do tych mniejszości i większości? Póki co nie przedstawiłeś ani jednego faktu, tylko same opinie.
Obrazek

kajo

Post autor: kajo » 09 gru 2016, 22:38

pawcio pisze:Powinieneś zostaw karnie przeprowadzony na róg Wawelskiej i Grójeckiej by zrozumieć po co są normy hałasu.
=D>
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 09 gru 2016, 22:50

Jak potrzebuję ciszy to jadę na Podlasie.
Wspomniane skrzyżowanie jest całkiem przyjemne. Głównie ze względu na brak wydzielonych lewoskrętów.

Awatar użytkownika
Dantte

Post autor: Dantte » 09 gru 2016, 23:05

Dzięki Bogu są mądrzejsi ludzie od ustalania norm środowiskowych.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 10 gru 2016, 0:02

MichalJ pisze:Trzy pasy na Puławskiej do skrętu w lewo nie są potrzebne.

Co nie zmienia faktu, że potrzebne są trzy pasy albo dwa plus zatoczka na Goworka.

Oraz 2x2 przy Chocimskiej.
Bo powinno być 2 plus buspas na przystanek. Ale panicznego strachu przed zajęciem pasa, który się kończy za skrzyżowaniem tez nigdy nie zrozumiem. Wydłużanie pasa i zielonego nic nie da, bo to trochę jak na Dolince - momentami połowa nie jest w stanie nadążyć za korkiem, który żwawo ruszył spod świateł.
ŁK

osa

Post autor: osa » 10 gru 2016, 0:48

Akurat na Gagarina zwężenie jezdni bardzo by się przydało. Trzy pasy ruchu to zdecydowanie przesada - kierowcy pędzą na oślep. Strach stać przez zebrą i czekać na zielone światło. Obawiam się tylko, że odnoga linii tramwajowej nie powstanie od razu z trasą podstawową na Belwederskiej i Sobieskiego, a na Gagarina tramwaj do centrum czy na Rakowiecką i Ochotę przydałby się od razu. Oczywiście nie widzę sensu utrzymywania wtedy linii 167 na odcinku Sielce - Bitwy Warszawskiej 1920 r. - Ordona.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 10 gru 2016, 10:28

osa pisze:Obawiam się tylko, że odnoga linii tramwajowej nie powstanie od razu z trasą podstawową na Belwederskiej i Sobieskiego, a na Gagarina tramwaj do centrum czy na Rakowiecką i Ochotę przydałby się od razu.
Jeśli powstanie, to powstanie od razu.

ODPOWIEDZ