Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2017
Moderator: Wiliam
W dość ciekawy sposób zostały rozwiązane skręty 71 na Bankowym. Zamiast automatycznych zwrotnic na obu wlotach są wajchowi a światło wzbudza się poprzez naciśnięcie przez wajchowego niebieskiego przycisku na maszcie z sygnalizatorami. Automatyka na miarę XXI wieku. 
Za to na Majkowskiego spore tłumy. Standard wczoraj koło 12 to komplet siedzących co kurs.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Z ciekawości. Jak wygląda zapełnienie 3? Ludzie kupili ten dojazd na Wileński/do metra, czy też zionie pustką w tramwaju? Bo 1 jak zwykle w wakacje, często niezabieralna, ciekaw jestem jak wiele spośród pasażerów to Ci którzy szukają alternatywnej trasy niż przez Wileński.
Dziwię się, że "3" jeździ co 6 minut w zasadzie donikąd, w krzaki koło zoo z zaleceniem odległej przesiadki do M2. Lepiej było zostawić normalny rozkład "1" i polecić przesiadkę do M1 w obrębie jednego przystanku przy Dworcu Gdańskim.
Przecież doszło 28 na tej trasie i przez cały dzień jest teraz 15/h, tyle dotychczas było kursów w godzinach szczytu, a w międzyszczycie nastąpiła poprawa oferty, to źle?
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Z tego co widziałem wczoraj około 16:30, to całkiem sporo ludzi czeka na "3" na Wileńskim. Mniej więcej tyle by zapełnić Swinga w 60%.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No ale to na Pradze nikt nie pracuje? 1
M1
M2? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
gfedorynski
http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7, ... luzej.html
Ktoś ma wizualizację/schemat jak to będzie dokładnie wyglądało?
Ktoś ma wizualizację/schemat jak to będzie dokładnie wyglądało?
-
gfedorynski
To co opisałeś, przejazd pod wiaduktem. 
Docelowo: Północny przyczółek, jezdnia, podpora, dwa tory jezdnia, przyczółek południowy.
Póki co bez zmian bo węzeł z wjazdem do T1 nie będzie ruszany.
PO CO?drobert pisze:W dość ciekawy sposób zostały rozwiązane skręty 71 na Bankowym. Zamiast automatycznych zwrotnic na obu wlotach są wajchowi
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
gfedorynski
Tak coś sądziłem, że teraz tak nie będzie. Znaczy kolejarze odsuną jeden przyczółek, a TW w kolejowym lutym przełoży tam oba tory?Docelowo: Północny przyczółek, jezdnia, podpora, dwa tory jezdnia, przyczółek południowy.
Tak swoją drogą, jeśli chronimy zabytki to lepiej było chyba odsunąć oba przyczółki symetrycznie. No ale nie wiem, czy na północy było miejsce...
Przekładanie torów tramwajowych? Dopiero jak Górczewska pozwoli przebudować Obozową. 2022?
Może jednak technika nie zawsze jest niezawodna? Co jakiś czas takowi przydaliby się również w innych miejscach, np. na Babce...MisiekK pisze:PO CO?drobert pisze:W dość ciekawy sposób zostały rozwiązane skręty 71 na Bankowym. Zamiast automatycznych zwrotnic na obu wlotach są wajchowi