Mi się zdarza mniej więcej raz w miesiącu.fik pisze:Płacę paypassem za wszystko, co mogę, i nigdy nie musiałem wstukiwać pinu przy transakcji poniżej 50 PLN.
Biletomaty na przystankach
Moderator: JacekM
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Kiedyś były afery, że ludzie płacili kradzionymi kartami, chyba w pojazdowych biletomatach MZA bo transakcje nie były PINowane i nikt nie weryfikował danych na karcie.Łukasz pisze:Chodzisz na terapię, prawda?Premo pisze:Może po prostu zbyt często płacono za bilety kradzionymi kartami?
Już kilka razy widziałem jak biletomat w wozie MZA był ustawiony na doładowanie telefonu za kwotę do 50 zł i czekał na kogoś kto w tłoku nieświadomie za to zapłaci.
Bo to jakiś absurd żeby w autobusach były doładowania telefonów.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ŁK
-
michael112
Może nowe biletomaty powinno się instalować bez czytnika PayPass, a w istniejących takowy wyłączyć i płatność tylko na czytnik z kodem PIN?alojz pisze:Już kilka razy widziałem jak biletomat w wozie MZA był ustawiony na doładowanie telefonu za kwotę do 50 zł i czekał na kogoś kto w tłoku nieświadomie za to zapłaci.
Nieee, już raz czy dwa skorzystałemŁukasz pisze:Bo to jakiś absurd żeby w autobusach były doładowania telefonów.
Po co utrudniać wszystkim życie płatnościami na PIN?michael112 pisze:Może nowe biletomaty powinno się instalować bez czytnika PayPass, a w istniejących takowy wyłączyć i płatność tylko na czytnik z kodem PIN?alojz pisze:Już kilka razy widziałem jak biletomat w wozie MZA był ustawiony na doładowanie telefonu za kwotę do 50 zł i czekał na kogoś kto w tłoku nieświadomie za to zapłaci.
Nieee, już raz czy dwa skorzystałemŁukasz pisze:Bo to jakiś absurd żeby w autobusach były doładowania telefonów.
Polecam spróbować wpisywanie PINu gdy autobus jedzie po wybojach... łatwe zadanie to nie jest.
ZTM zakończył współpracę z ASEC, więc nie będzie można kupić biletów np. w niebiesko-żółtych automatach. Czy są inne ZTM-owe, w których można płacić gotówką? https://www.wtp.waw.pl/newsy/2024/11/04 ... letow-wtp/
Mennica i Mera mają stacjonarne automaty gotówkowe.
-
michael112
Ale co będzie teraz z tymi automatami? Będą stać i pachnieć?
Sytuacja jest nieprzyjemna, tym bardziej w sytuacji kiedy właśnie jesteśmy informowani że do końca roku całkowicie mają zniknąć kioski Ruchu.
Btw. mam ostatnio problem ze znalezieniem mapy automatów biletowych.
Sytuacja jest nieprzyjemna, tym bardziej w sytuacji kiedy właśnie jesteśmy informowani że do końca roku całkowicie mają zniknąć kioski Ruchu.
1) Wciąż jest 578 automatów Mennicy i Mery. Założę się, że płatność gotówką stanowi mniej niż 15% liczby transakcji. Srsly, nie ma po czym płakać.michael112 pisze: ↑04 lis 2024, 16:09Ale co będzie teraz z tymi automatami? Będą stać i pachnieć?
2) Zdaje się, że mapa została usunięta ze strony
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Czemu ZTM zamiast tworzyć własną sieć automatów z jednym brandem ma (miał) co najmniej kilka różnie wyglądających automatów (dla przyjezdnych to nie jest logiczne że w każdym można kupić to samo), w dodatku obsługiwanych? przez kilka różnych firm? Jakoś taka Trenitalia ma wszędzie od Sycylii po Mediolan ten sam model, który wygląda tak samo i ma ten sam soft...
-
HubAN
- Kontakt:
Dalej można się dokopać do mapy na stronie WTP.person pisze: ↑04 lis 2024, 16:31Zdaje się, że mapa została usunięta ze stronymichael112 pisze: ↑04 lis 2024, 16:09Btw. mam ostatnio problem ze znalezieniem mapy automatów biletowych.
![]()
https://um-warszawa.maps.arcgis.com/app ... bar=metric