Biletomaty na przystankach
Moderator: JacekM
Może po prostu zbyt często płacono za bilety kradzionymi kartami?
Chodzisz na terapię, prawda?Premo pisze:Może po prostu zbyt często płacono za bilety kradzionymi kartami?
ŁK
Bez takich proszę.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Mi się zdarza mniej więcej raz w miesiącu.fik pisze:Płacę paypassem za wszystko, co mogę, i nigdy nie musiałem wstukiwać pinu przy transakcji poniżej 50 PLN.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Kiedyś były afery, że ludzie płacili kradzionymi kartami, chyba w pojazdowych biletomatach MZA bo transakcje nie były PINowane i nikt nie weryfikował danych na karcie.Łukasz pisze:Chodzisz na terapię, prawda?Premo pisze:Może po prostu zbyt często płacono za bilety kradzionymi kartami?
Może trzeba na terapię
Już kilka razy widziałem jak biletomat w wozie MZA był ustawiony na doładowanie telefonu za kwotę do 50 zł i czekał na kogoś kto w tłoku nieświadomie za to zapłaci.
Bo to jakiś absurd żeby w autobusach były doładowania telefonów.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ŁK
-
Może nowe biletomaty powinno się instalować bez czytnika PayPass, a w istniejących takowy wyłączyć i płatność tylko na czytnik z kodem PIN?alojz pisze:Już kilka razy widziałem jak biletomat w wozie MZA był ustawiony na doładowanie telefonu za kwotę do 50 zł i czekał na kogoś kto w tłoku nieświadomie za to zapłaci.
Nieee, już raz czy dwa skorzystałemŁukasz pisze:Bo to jakiś absurd żeby w autobusach były doładowania telefonów.
Po co utrudniać wszystkim życie płatnościami na PIN?michael112 pisze:Może nowe biletomaty powinno się instalować bez czytnika PayPass, a w istniejących takowy wyłączyć i płatność tylko na czytnik z kodem PIN?alojz pisze:Już kilka razy widziałem jak biletomat w wozie MZA był ustawiony na doładowanie telefonu za kwotę do 50 zł i czekał na kogoś kto w tłoku nieświadomie za to zapłaci.
Nieee, już raz czy dwa skorzystałemŁukasz pisze:Bo to jakiś absurd żeby w autobusach były doładowania telefonów.
Polecam spróbować wpisywanie PINu gdy autobus jedzie po wybojach... łatwe zadanie to nie jest.
ZTM zakończył współpracę z ASEC, więc nie będzie można kupić biletów np. w niebiesko-żółtych automatach. Czy są inne ZTM-owe, w których można płacić gotówką? https://www.wtp.waw.pl/newsy/2024/11/04 ... letow-wtp/
Mennica i Mera mają stacjonarne automaty gotówkowe.
-
Ale co będzie teraz z tymi automatami? Będą stać i pachnieć?
Sytuacja jest nieprzyjemna, tym bardziej w sytuacji kiedy właśnie jesteśmy informowani że do końca roku całkowicie mają zniknąć kioski Ruchu.
Btw. mam ostatnio problem ze znalezieniem mapy automatów biletowych.
Sytuacja jest nieprzyjemna, tym bardziej w sytuacji kiedy właśnie jesteśmy informowani że do końca roku całkowicie mają zniknąć kioski Ruchu.
Btw. mam ostatnio problem ze znalezieniem mapy automatów biletowych.