Koordynacje rozkładów
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Zmiana 15 to ruszenie Okęcia. A ruszenia Okęcia to konieczność zmiany 13 więc i 26 (tu jest ładnie) więc Jelonek, wiec... I tak można długo.
Ja kiedyś zaczynałem układankę właśnie od Marszałkowskiej. Ale tam sam układ tras nie pomaga. A im dalej w las tym zawsze było gorzej. A są jeszcze uwarunkowania sztywne jak postoje na Boernerowie czy dość sztywne czy Woronicza czy wspólne tory.
Ja kiedyś zaczynałem układankę właśnie od Marszałkowskiej. Ale tam sam układ tras nie pomaga. A im dalej w las tym zawsze było gorzej. A są jeszcze uwarunkowania sztywne jak postoje na Boernerowie czy dość sztywne czy Woronicza czy wspólne tory.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Chwilowo tylko Gocławek i Woronicza (które i tak jest bez postojów).
Na początku nie zrozumiałem o co chodzi. Co ma Okęcie do 13? Ale rozumiem, że chodzi o zamianę godzin odjazdu 15 i 7? Tyle, że w praktyce tam i tak tramwaje jeżdżą parami.pawcio pisze: ↑22 lis 2017, 5:57Zmiana 15 to ruszenie Okęcia. A ruszenia Okęcia to konieczność zmiany 13 więc i 26 (tu jest ładnie) więc Jelonek, wiec... I tak można długo.
- MilosnikKomunikacji
- Kontakt:
Przystanek Szuberta 01 w DŚ:
127: 13, 28, 43, 58
194: 11, 26, 41, 56
206: 14, 44 lub 16, 46.
W praktyce 194 przyjeżdża razem ze 127 lub chwilę po nim...
127: 13, 28, 43, 58
194: 11, 26, 41, 56
206: 14, 44 lub 16, 46.
W praktyce 194 przyjeżdża razem ze 127 lub chwilę po nim...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jednak trafić co do minuty z synchronizacją 23 i 4 z Inżynierskiej do miasta to trzeba umieć...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
W praktyce 23 jedzie dwie minuty opóźniony bo na Wileńskim światło jest na jeden tramwaj.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Po pierwsze: dojechać 23 inaczej niż na +1 na Wileński w kierunku Inżynierskiej to wyższa sztuka, bo czasu jest aż za dużo na całej trasie od Bemowa, a nawet jak się nie uda, to z Wileniaka na Inżynierską się minutę nadrabia. Po drugie: zważywszy na to, że Glon pisał o synchronizacji 4 i 23 nie podając kierunku... Jemu chyba chodzi o relację Inżynierska - Trasa WZ. W przeciwnym kierunku nie ma to sensu, bo 4 jedzie w inną stronę niż 23. Jak ktoś chce jechać 23, to raczej w 4 nie wsiądzie. A jak chce się z 4 do 23 przesiadać, to raczej nie przy Inżynierskiej, tylko wcześniej, przy Świętokrzyskiej, gdzie jest M2 jadące na Wileniak szybciej niż 4. Po trzecie, jadące uczciwie 23 zajeżdża 4 o czym zaświadczą piszące tu PIngwiny i koledzy z Mokotowa. Flash, Gołek, jeżdżąc 4 kurwi na prawo i lewo na 23, które go zajeżdża będąc na plusie, więc coś w temacie jest. 23 ma po prostu łatwiej na wcześniejszym odcinku, więc rozkład to jedno, a życie to inna kwestia.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
napisałem "z Inżynierskiej do miasta" .
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Faktycznie. Zmęczony byłem.
To jest chyba niewykonalne. Jakąś gigantyczną wagę trzeba by przyłożyć do tego przystanku i dokładnie tej relacji, bo jednak jest globalna koordynacja i wz, i całego 11-listopada, włącznie z 3 i 25 do Kijowskiej. Przy czym koordynacja czwórki na WZ nie powinna mieć wysokiego priorytetu, bo skręca, a 23 powinna.
ŁK
Ktoś długo musiał myśleć nad rozkładami dla tramwajów w szczycie na Broniewskiego do Arkadii...
Najpierw jedzie 28, po dwóch minutach 22 z 35 na tą samą minutę, a już po minucie 33... Komputer na pewno nie mógł tego wymyśleć... A przystanek park Olszyna na jeden skład co dwie minuty
Najpierw jedzie 28, po dwóch minutach 22 z 35 na tą samą minutę, a już po minucie 33... Komputer na pewno nie mógł tego wymyśleć... A przystanek park Olszyna na jeden skład co dwie minuty
33 nie jest w normalnym takcie, bo ma rozkład obcięty na ferie.
To mogli i zmienić w szczycie rozkład 28, 22 i 35, aby był jakiś lepszy takt, a tak to zakładam że 28 jest przepełnione. Eh........
A poza szczytem też ciekawie:
Przystanek Park Olszyna 03
33 » Kielecka (ostatni przystanek: Kielecka) 10:03
35 » Wyścigi (ostatni przystanek: Wyścigi) 10:04
28 » Dw.Wschodni (Kijowska) (ostatni przystanek: Dw.Wschodni (Kijowska)) 10:05
22 » Wiatraczna (ostatni przystanek: Wiatraczna) 10:06
33 » Kielecka (ostatni przystanek: Kielecka) 10:09
33 » Kielecka (ostatni przystanek: Kielecka) 10:15
35 » Wyścigi (ostatni przystanek: Wyścigi) 10:16
28 » Dw.Wschodni (Kijowska) (ostatni przystanek: Dw.Wschodni (Kijowska)) 10:17
22 » Wiatraczna (ostatni przystanek: Wiatraczna) 10:18
33 » Kielecka (ostatni przystanek: Kielecka) 10:21
A poza szczytem też ciekawie:
Przystanek Park Olszyna 03
33 » Kielecka (ostatni przystanek: Kielecka) 10:03
35 » Wyścigi (ostatni przystanek: Wyścigi) 10:04
28 » Dw.Wschodni (Kijowska) (ostatni przystanek: Dw.Wschodni (Kijowska)) 10:05
22 » Wiatraczna (ostatni przystanek: Wiatraczna) 10:06
33 » Kielecka (ostatni przystanek: Kielecka) 10:09
33 » Kielecka (ostatni przystanek: Kielecka) 10:15
35 » Wyścigi (ostatni przystanek: Wyścigi) 10:16
28 » Dw.Wschodni (Kijowska) (ostatni przystanek: Dw.Wschodni (Kijowska)) 10:17
22 » Wiatraczna (ostatni przystanek: Wiatraczna) 10:18
33 » Kielecka (ostatni przystanek: Kielecka) 10:21
A zazwyczaj 22 zajeżdża 28, które na Reymonta stoi na drugiego za 35 i traci szansę by być przed 22.