Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
A ZTM oficjalnie poinformował o otwarciu ofert.
http://www.ztm.waw.pl/download.php?z=11 ... 14&l=1&m=5
http://www.ztm.waw.pl/download.php?z=11 ... 14&l=1&m=5
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Znaczy będą MANy, MANy, lub ewentualnie MANy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Dokładnie tak, MAN może czuć się zwycięzcą w tym przetargu. Czy wszystkie wozy Arrivy (łącznie 142 autobusy) i Michalczewskiego (łącznie 28 autobusów), czyli w sumie 170 autobusów miałoby stacjonować na Płochocińskiej? Zmieszczą się? A co z autokarami PB?
Ponoć wozy PB (zaraz FlixBus) mają zniknąć z Płochocińskiej...
Ciekawe gdzie? Mimo wszystko zrobi się ciasno na Płochocińskiej, bo nigdy tam nie stacjonowało aż 170 wozów.
I nie będzie tyle stało.
To gdzie będą stacjonowały?
Te MAN-y to się czymś różnią?
Przegubowce ,to sól tej ziemi .
Trzech ma A 23, Arriwa inne?
-
Nie mylę się że wobec praktycznie identycznej liczby i typu zaproponowanych pojazdów, w praktyce rozstrzygać będzie jedynie cena? Byłoby to ważne w kontekście odwołań - nie ma ich od czego składać.marco_wawa pisze: ↑13 mar 2018, 13:01Wpłynęły cztery oferty:
1. Arriva - MAN A23 Lion's City G CNG (54 sztuki) - 7,38 zł netto
2. Michalczewski - MAN A23 Lion's G CNG (54 sztuki) - 7,89 zł netto
3. PKS Grodzisk Mazowiecki - MAN A23 Lion's City G CNG lub Scania Citywide CNG (54 sztuki) - 8,27 zł netto
4. Mobilis - MAN A23 Lion's City G CNG (54 sztuki) - 8,49 zł netto.
Arriva również zgłosiła ten model, kwestia różnego opisywania ofert. A23 oznacza autobus przegubowy z leżącym silnikiem, a co za tym idzie z alpinarium. W poprzednim przetargu Michalczewski wygrał z modelem A21, czyli autobusem solówkowym z leżącym silnikiem (i alpinarium).
Dzięki.ashir pisze: ↑13 mar 2018, 20:37Arriva również zgłosiła ten model, kwestia różnego opisywania ofert. A23 oznacza autobus przegubowy z leżącym silnikiem, a co za tym idzie z alpinarium. W poprzednim przetargu Michalczewski wygrał z modelem A21, czyli autobusem solówkowym z leżącym silnikiem (i alpinarium).
Proszę bardzo, dodam tylko, że PKS Grodzisk Mazowiecki i Mobilis wybrali model A37, czyli autobusy solówkowe ze stojącym silnikiem, dlatego z tyłu nie ma alpinarium i aranżacja jest średnio udana.