Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Komunikacja miejska w Wilanowie i Powsinie
Moderator: Wiliam
-
Matt Cubis
Jezu, racja, źle przeczytałem. Odwołuje to co pisałem.
-
hooligan83
W końcu Nałęczowska dostała autobus.
Wawryzacja komunikacji miejskiej w toku
Ta linia co 30 minut to jakaś pomyłka, a nie oferta komunikacyjna - jeśli akurat nie trafisz na nią idąc na przystanek, to zawsze szybciej Ci wyjdzie jechać z przesiadką, niż czekać na kolejny kurs.hooligan83 pisze: ↑13 wrz 2018, 23:35Szkoda tej 130 co 30min. Mogliby w szczycie dołożyć 2 brygady i zrobić co 20min.
No co, ważne, że jest tabliczka na przystanku.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Jeśli wychodzę na dany autobus to niech jeździ co 30 minut byle w miarę punktualnie. Sam lubiłem mimo wakacyjnego rozkładu jeździć 102. Ale jak się przesiadam to nie zawsze jestem w stanie zaplanować dojazd tak, żeby przesiadka zajęła mi do 10 minut czekania. Tabliczkami nie jeżdżę tylko autobusem.
Może to 130 trafi do Wawra jak autostradę skończą...
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Z jednego się cieszę - z powrotu sto trzydziestki na dzielnię. Wróciło już 168, do kompletu wielkiej trójcy na Rakowieckiej z lat 80-tych brakuje jeszcze 112, ale to raczej nierealne...
Ale autorzy wielkiego comebacku 130, zrobili chyba wszystko, żeby ten powrót był nieudany. Począwszy od częstotliwości (minimum gwarantujące sukces to te 20 minut), jak i trasy - wydaje mi się, że o wiele większe potoki pasażerskie generowałaby ta linia z Miasteczka Wilanów. Tylko wtedy trzeba byłoby puścić coś większego niż dziesiątki, które pewnie pojawią się na reaktywowanej 130. Wygląda wiec na to, ze to nieprzystająca do potrzeb struktura taboru w tej części miasta (za dużo 10-metrowych wozów na Woronicza) niejako skazuje projekt na porażkę ... a tak niewiele brakuje do szczęścia...
Ale autorzy wielkiego comebacku 130, zrobili chyba wszystko, żeby ten powrót był nieudany. Począwszy od częstotliwości (minimum gwarantujące sukces to te 20 minut), jak i trasy - wydaje mi się, że o wiele większe potoki pasażerskie generowałaby ta linia z Miasteczka Wilanów. Tylko wtedy trzeba byłoby puścić coś większego niż dziesiątki, które pewnie pojawią się na reaktywowanej 130. Wygląda wiec na to, ze to nieprzystająca do potrzeb struktura taboru w tej części miasta (za dużo 10-metrowych wozów na Woronicza) niejako skazuje projekt na porażkę ... a tak niewiele brakuje do szczęścia...
Jak tak dalej pójdzie, to i 112 będzie w jakimś wariancie. Wybory ido, uksw też się Powsin należy, albo przynajmniej ogród botaniczny.
Już i tak chyba większy sens ma 130 do Wilanowa niż 195 na Ursynow, przynajmniej jest szansa, że na wiosnę jakaś matka z dziećmi się wybierze nim dokądś.
Już i tak chyba większy sens ma 130 do Wilanowa niż 195 na Ursynow, przynajmniej jest szansa, że na wiosnę jakaś matka z dziećmi się wybierze nim dokądś.
ŁK
-
hooligan83
Jak to teraz będzie z 139? Wariantowo do ogrodu czy każdorazowy podjazd w obie strony?
Ps. Jeszcze 125 na Mokotów niech wróci.
Ps. Jeszcze 125 na Mokotów niech wróci.
Ale przecież trasa 139 się nie zmienia.hooligan83 pisze: ↑17 wrz 2018, 9:00Jak to teraz będzie z 139? Wariantowo do ogrodu czy każdorazowy podjazd w obie strony?
Za to z mapki wynika, że znikają podjazdy 264 na Stare Kabaty...
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
I całkiem słusznie, z pętli Stare Kabaty jest całkiem blisko do Korbońskiego, skąd jest dużo autobusów i to w całkiem rozsądnym kierunku (do metra).wincenty pisze: ↑17 wrz 2018, 9:20Ale przecież trasa 139 się nie zmienia.hooligan83 pisze: ↑17 wrz 2018, 9:00Jak to teraz będzie z 139? Wariantowo do ogrodu czy każdorazowy podjazd w obie strony?
Za to z mapki wynika, że znikają podjazdy 264 na Stare Kabaty...
Problemem może być ZP Zapłocie. Niby tam niewiele co jest, ale pewnie wystarczy jedna bardziej zdeterminowana osoba, a będą musieli przywrócić komunikację. A pewnie wtedy 519 z Powsina będzie co 24/36 minutAutobus Czerwon pisze: ↑17 wrz 2018, 9:40I całkiem słusznie, z pętli Stare Kabaty jest całkiem blisko do Korbońskiego, skąd jest dużo autobusów i to w całkiem rozsądnym kierunku (do metra).
Według oficjalnego info, które dostałem, 139 od przystanku Borowa co drugi kurs do nowej pętli Osiedle Grapa w Konstancinie (co 40 min), co drugi - do Ogrodu Botanicznego jak teraz (co 40 min). Na wspólnym odcinku od Metra Wilanowska co 20 min, jak się uda skoordynować rozkłady z 519 i 339, to od Powsina - co 10 min.
A to już absurd, że to jak jedna linia, a nie dwie oddzielne jest traktowane.
Jak dla mnie jest to niebywałe, że tyle czasu minęło od otwarcia tej przeprawy między dzielnicami, a projekt wygląda jak pisany w ostatniej chwili na kolanie. Strach pomyśleć z jakimi decyzjami przyjdzie nam się zmierzyć po otwarciu M2.