Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Obserwując ostatnio jakie pojazdy korzystają z buspasa, myślę że i tak wszyscy kierowcy osobówek by na to lali i jeździli by po staremu. Tak samo jak jeżdżą po buspasie w Alejach Jerozolimskich, czy na alei Niepodległości. A przecież i tak nikt tego nie pilnuje.
Miło, że dyskusja się rozbudziła ale już spieszę aby ją lekko ostudzić. Pomysł bus-pasa po prawym pasie al. Chruściela już dawno padł i niedługo po tym pojawił się przystanek Katiuszy jako ta opcja możliwa do wykonania. Jest wielce zbawienny jeśli jednak jakiś autobus przyjedzie. Tak - przyjedzie jest w tym zdaniu bardzo kluczowym wyrazem, ponieważ przeważnie dwie brygady 153 stoją w korku do stacji, a kolejne z powrotem na Cyrulików.
Ludzie z 199 nie wysiadają na Eskulapów od kiedy jeździ objazdem przez Strażacką. Zarówno oni, jak i tłum osób z Z2 wysiadają na Kordiana i przechodzą skrótem za Lidlem prosto do schodków przejścia podziemnego.
Mój plan zakładał wybudowanie wszystkich okolicznych inwestycji na kilka lat wprzód, pisałem o tym wyraźnie. Nikt o zdrowych zmysłach nie posyłałby obecnego 153/196 dalej, żeby utknęło w korku na Marsa. Serce boli patrząc jak zabijane jest przez to wszystko 143 i 183. Nic dobrego nie wnoszą ani wysoka częstotliwość, ani możliwość dojechania nimi w różne części miasta. 225 dodatkowo po dupie dostaje przejazdem w jedną stronę Cyrulików (korek niekiedy do Strażackiej), a z drugiej strony przejazd na Wygodzie.
Ludzie z 199 nie wysiadają na Eskulapów od kiedy jeździ objazdem przez Strażacką. Zarówno oni, jak i tłum osób z Z2 wysiadają na Kordiana i przechodzą skrótem za Lidlem prosto do schodków przejścia podziemnego.
Mój plan zakładał wybudowanie wszystkich okolicznych inwestycji na kilka lat wprzód, pisałem o tym wyraźnie. Nikt o zdrowych zmysłach nie posyłałby obecnego 153/196 dalej, żeby utknęło w korku na Marsa. Serce boli patrząc jak zabijane jest przez to wszystko 143 i 183. Nic dobrego nie wnoszą ani wysoka częstotliwość, ani możliwość dojechania nimi w różne części miasta. 225 dodatkowo po dupie dostaje przejazdem w jedną stronę Cyrulików (korek niekiedy do Strażackiej), a z drugiej strony przejazd na Wygodzie.
Ale dowóz Rembertowa na Grochów to właśnie jest 143 i 183. Po co jeszcze więcej?
Ja tam nie wierzę, żeby po skończeniu wszystkich tych budów korek na Marsa miał zniknąć. Ludzie sobie łatwo i wygodnie dojadą do niego i staną, gdzie przepustowość się zmniejszy.
Ja tam nie wierzę, żeby po skończeniu wszystkich tych budów korek na Marsa miał zniknąć. Ludzie sobie łatwo i wygodnie dojadą do niego i staną, gdzie przepustowość się zmniejszy.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Liczę na to, że jeśli korek jednak nie zniknie w pełni to znacznie się zmniejszy. Estakada będzie prowadziła ciąg aut z Siekierkowskiej nad rondem jak obecnie to robi, a później nad Naddnieprzańską, Okularową, Rekrucką, Czwartaków i dalej staje się wylotówką na Zegrze. Czy są korki w Międzylesiu albo Zielonce po zbudowaniu tunelu? Nie. Poza tym widziałem przejeżdżające nim dodatkowo tylko 153. (Swoją drogą w Zielonce powstaje kolejny tunel) 
"Dziewiątki" lubię i jeździłem. Tłumów przy Eskulapów nie widziałem nigdy. Za to przy - jak to napisał PiotrekP - przy Lidlu. I idą.. gdzieś.. Na początku się zastanawiałem, gdzie oni tak idą. Ale dobra. Nie znam się.Jalerb pisze: ↑22 cze 2018, 17:31A ty dalej swoje. Mówię, że ta relacja ma sens, bo ludzie jadą do stacji. Wysiadają przy Eskulapów i jak jest korek to drałują na piechotę. Jak nie ma (po południu do lewoskrętu jest lepiej), to jadą, z powrotem jest podobnie (popatrz ile osób przechodzi na drugą stronę po wyjściu z autobusu i i idzie na przeciwległy przystanek). Idąc twoim tropem proponuję zakrańcować 153 z Mokrego Ługu przy Akademii, a 196 wywalić w diabły. Bo kto będzie jechał 20 minut?
Korek jest problemem, zgoda, dlatego pewnie faktycznie trzeba poczekać na tunel. Ale co innego korek, a co innego upieranie się, że skierowanie 199 do stacji nie ma sensu. Ma sens.
Od jutra 199 wraca na trasę Żołnierska - Czwartaków - Paderewskiego - Chruściela. Zostanie otwarty przejazd pod wiaduktem na Czwartaków.
Dobiegają końca prace na tyłach wojskowości. Wczoraj kładli pierwsze warstwy asfaltu. Wygląda na to, że już niedługo możemy spodziewać się autobusu za bramą AONu.
-
Robert 514
Była mowa o 199 dokładnie Ale może by puścić tam także 196 zachowując koordynację z SKM Ale chyba będzie trzeba zmian tras innych linii
115 niech robi tam podjazdy. 
Według wcześniejszych prognoz to właśnie 199 miało zostać przedłużone. Ja proponuję 196 wraz z szeregiem innych zmian, ale o tym dwie strony wcześniej
.

Będzie to naprawdę spora pętla.
W którym jest mniej więcej miejscu ta pętla?