Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
-
michael112
Infobus pisał że o 12.00 będzie konferencja prasowa ZTM, transmisja na profilu "TransInfo" na FB. Może coś będzie na ten temat.
Gdy piszesz na forum do osób, które za to odpowiadają to dowiadujesz się, że jesteś płaczkiem. A piszą do nich motorniczowie mający najlepszy ogląd na ich pracę.michael112 pisze: ↑23 sty 2019, 11:07Ale wydaje mi się że priorytety nieraz są fikcją. Kilka lub kilkanaście dni temu ktoś tu na forum chwalił się że tramwaje dostały priorytet na światłach odcinka <M> Wilanowska - Wyścigi. Tymczasem nieraz jeżdżę tą trasą i widzę że tramwaj i tak przeważnie stoi na sygnalizacji przy przejeździe przez zachodnią jezdnię Puławskiej. Bardzo mi przykro, ale nie rozumiem czym jest priorytet powodujący że tramwaj i tak czeka na światło. No chyba że priorytet ten ma miejsce tylko i wyłącznie w godzinach ścisłego szczytu, bo inne nikogo nie obchodzą.Matt Cubis pisze: ↑23 sty 2019, 10:54A jechałeś tramwajem w jakimś innym mieście niż w Warszawie? Bo akurat prędkość tramwaju można bardzo prosto podnieść dając mu priorytet na światłach i zmniejszając ilość przystanków na niektórych ciągach.
Gdzie będzie baza dla jamników v. 4?
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
Apropos tych niby warszawskich MANów CNG to kilkanaście minut temu 3 sztuki w tym malowaniu bordowo-żółtym z żółtą butlą pędziły środkową jezdnią S8 na wysokości Żerania w kierunku wschodnim. W dziennym świetle kolorystyką przypominały malowanie bardziej łódzkie niż warszawskie. Niestety z przyczyn technicznych fotek brak...Michalk001 pisze: ↑11 sty 2019, 18:47Spoko, w zimie śnieg napada i będą zgodne z SIWZ.
Ale czy na pewno to jest Warszawa? Nie mogę dopatrzeć się odsuwanych okien.
Obstawiam podróż do Małopola.Szymon pisze: ↑23 sty 2019, 15:43Apropos tych niby warszawskich MANów CNG to kilkanaście minut temu 3 sztuki w tym malowaniu bordowo-żółtym z żółtą butlą pędziły środkową jezdnią S8 na wysokości Żerania w kierunku wschodnim. W dziennym świetle kolorystyką przypominały malowanie bardziej łódzkie niż warszawskie. Niestety z przyczyn technicznych fotek brak...Michalk001 pisze: ↑11 sty 2019, 18:47
Spoko, w zimie śnieg napada i będą zgodne z SIWZ.
Ale czy na pewno to jest Warszawa? Nie mogę dopatrzeć się odsuwanych okien.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No bo nie rozumiesz, mimo postoju na Wilanowskiej tramwaj nadrobił bez specjalnego gonienia dwie minuty spóźnienia gdy ostatnio kontrolnie jechałem od Woronicza do Wyścigów. Co zresztą wyjaśnia, czemu odpuścił światło przy Dworcu Południowym - nie było mu potrzebne, bo byłby przed czasem.michael112 pisze: ↑23 sty 2019, 11:07
Ale wydaje mi się że priorytety nieraz są fikcją. Kilka lub kilkanaście dni temu ktoś tu na forum chwalił się że tramwaje dostały priorytet na światłach odcinka <M> Wilanowska - Wyścigi. Tymczasem nieraz jeżdżę tą trasą i widzę że tramwaj i tak przeważnie stoi na sygnalizacji przy przejeździe przez zachodnią jezdnię Puławskiej. Bardzo mi przykro, ale nie rozumiem czym jest priorytet powodujący że tramwaj i tak czeka na światło. No chyba że priorytet ten ma miejsce tylko i wyłącznie w godzinach ścisłego szczytu, bo inne nikogo nie obchodzą.
Liczy się czas jazdy odcinka międzywęzłowego, a nie subiektywne odczucia. Ten uległ obiektywnie skróceniu.
Najważniejszy głos mają przede wszystkim pasażerowie, a forum nie jest zbyt dobrym forum (sic!) wymiany poglądów w tej sprawie. Mnie w każdym razie za przyjmowanie pomyj po godzinach nikt nie płaci, stąd w rzeczonym wątku udzielać się nie mam już zamiaru.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Matt Cubis
Czy to znaczy, że jest miejsce na skrócenie czasu przejazdu między przystankami?Glonojad pisze: ↑23 sty 2019, 21:30No bo nie rozumiesz, mimo postoju na Wilanowskiej tramwaj nadrobił bez specjalnego gonienia dwie minuty spóźnienia gdy ostatnio kontrolnie jechałem od Woronicza do Wyścigów. Co zresztą wyjaśnia, czemu odpuścił światło przy Dworcu Południowym - nie było mu potrzebne, bo byłby przed czasem.michael112 pisze: ↑23 sty 2019, 11:07
Ale wydaje mi się że priorytety nieraz są fikcją. Kilka lub kilkanaście dni temu ktoś tu na forum chwalił się że tramwaje dostały priorytet na światłach odcinka <M> Wilanowska - Wyścigi. Tymczasem nieraz jeżdżę tą trasą i widzę że tramwaj i tak przeważnie stoi na sygnalizacji przy przejeździe przez zachodnią jezdnię Puławskiej. Bardzo mi przykro, ale nie rozumiem czym jest priorytet powodujący że tramwaj i tak czeka na światło. No chyba że priorytet ten ma miejsce tylko i wyłącznie w godzinach ścisłego szczytu, bo inne nikogo nie obchodzą.
Liczy się czas jazdy odcinka międzywęzłowego, a nie subiektywne odczucia. Ten uległ obiektywnie skróceniu.
Tak, ale kiedy to Pawcio najlepiej będzie wiedział.
Też byłem zaskoczony, ile tam jest do odzyskania, mimo że sygnalizacja wciąż nie wygląda cudownie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Nie pisałem ile tylko kiedy, nie baw się w Glińskiego 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie prowokuj, bo wyjdzie
a tak to tylko brexituje.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Czy wiadomo coś na temat ostatniego przetargu ZTM, w którym otwarcie ofert ma nastąpić 14 lutego? Jak na razie poza wstępnym ogłoszeniem nie zamieszczono żadnych szczegółów.
Przetarg nie został jeszcze ogłoszony, więc o otwarciu ofert w lutym i marcu możesz zapomnieć.
-
michael112
Jeszcze lepiej. Tam jest napisane: umowa została podpisana.
Seriously? Ktoś by czekał ponad rok na wnioski?Data ogłoszenia: 02.02.2018
Termin składania ofert/wniosków: 14.02.2019 godzina: 10:00
Ale chyba tak: "na rok przed rozpoczęciem procedury przetargowej"
A w ogłoszeniu coraz zdziwniej:
Edit: powyższa data została sprostowana na 14.02.2019.Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
29.1.2019
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!