To jest oczywiste. Rezerwy miejsc z Targówka są ogromne.
[M2] Otwarcie i eksploatacja
Moderator: JacekM
Cześć. Ale Batory z Małkini jednak zawsze będzie dojeżdżał do Wileniaka.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jechałem o 17:50 z Wileńskiego. Szwedzka to rzeczywiście porażka, podzielam obserwację. I nie powiem, spodziewałem się gorszej frekwencji, dlatego uważam że zajęte siedzące to naprawdę niezły wynik, tak długo jak nie zjeżdża się na Targówek tabun dowozówek.ashir pisze: ↑16 wrz 2019, 18:30Ja mam zupełnie inne obserwacje. Jechałem dzisiaj 8 razy M2 (2 razy w tą i z powrotem rano i 2 razy w tą i z powrotem po południu) i za każdym razem była bardzo słaba frekwencja. Prawdziwe tłumy nadal wsiadały/wysiadały na Dw. Wileńskim. Nawet raz (i to nie w przeciwpotoku!) zdarzyła mi się zerowa wymiana na stacji Szwedzka (a na Targówku Mieszkaniowym wsiadły aż 4 osoby, zazwyczaj jest jednak lepiej). Puste lub prawie puste człony też były normą i nie tylko w przeciwpotoku. Można wiedzieć o której godzinie jechałeś i na jakiej trasie? Pewnie jakimś porannym kursem w kulminacyjnym momencie dowozu do pracy/szkoły?
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Ale kto miałby na tej Szwedzkiej masowo wsiadać, skoro jeszcze niedawno była tam jedna linia i to z przystankiem na żądanie?
Jest tam parę ulic, ale żadnego napływu nie ma, a 23 wciąż jeździ do Ratusza.
Pewnie docelowo poburzą te fabryki lub zrobią w nich coś jak w Koneserze, ale to potrwa lata.
Btw to czy Racławicka jakoś podobnie nie wyglądała kiedyś na M1?
Jest tam parę ulic, ale żadnego napływu nie ma, a 23 wciąż jeździ do Ratusza.
Pewnie docelowo poburzą te fabryki lub zrobią w nich coś jak w Koneserze, ale to potrwa lata.
Btw to czy Racławicka jakoś podobnie nie wyglądała kiedyś na M1?
ŁK
Na Racławickiej były przynajmniej dwa licea.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
-
michael112
Nie rozumiem dlaczego stacji bliżej "centrum" Pragi nie zrobili... Gdzieś przy 11 Listopada zamiast tej Szwedzkiej na uboczu.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Zajezdnię zwiną?
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- fik
- Naczelne Chamidło
Powinni, ten teren jest zbyt cenny. Zajezdnie powinny być na peryferiach, a nie w centrach, także ze względu na optymalizację kosztów zjazdów/dojazdów (pierwszy kurs powinien być docentrowy, ostatni odcentrowy, w tym momencie położenie Stalowej to wyklucza dla sporego obszaru obsługi).
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Jednak plany budowy kolejnych zajezdni się wloką (choćby przebudowa Redutowej), a po zlikwidowaniu Stalowej pozostaną tylko trzy zajezdnie. Pojawia się problem czy to nie za mało, czy da się upchnąć wozy, jak już po likwidacji Redutowej jest ciasno w pozostałych zajezdniach..
Ja bym do powstania nowej zajezdni wstrzymał się z likwidacją czegokolwiek, bo to może się czkawką odbić na funkcjonowaniu MZA.
Ja bym do powstania nowej zajezdni wstrzymał się z likwidacją czegokolwiek, bo to może się czkawką odbić na funkcjonowaniu MZA.
A może zajezdnia podziemna a na górze mieszkania? Tak jak ten projekt w Paryżu?Shiom pisze: ↑17 wrz 2019, 12:04Jednak plany budowy kolejnych zajezdni się wloką (choćby przebudowa Redutowej), a po zlikwidowaniu Stalowej pozostaną tylko trzy zajezdnie. Pojawia się problem czy to nie za mało, czy da się upchnąć wozy, jak już po likwidacji Redutowej jest ciasno w pozostałych zajezdniach..
https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 61475.html
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nie no, jasne, że zamiana musi być 1:1 albo lepiej. Tylko ta nowa zajezdnia może być gdzieś na Utracie czy Annopolu.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!