Absurdy rozkładowe
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Mnie najbardziej wczoraj zaskoczyło to że brygada 1/504 zatkała dziurę w kierunku Centrum która bez 1/504 wynosiłaby ok. 30 minut. Za to w kierunku Kabat bez 1/504 powstała dziura 40 minutowa. W pewnym momencie czyli o 19:54 na trasie w kierunku Kabat był tylko jeden autobus. Za to na dworcu centralnym za moją brygadą tj. 2/504 stała już 3/504 i dodatkowo jechały 3 brygady (z 1/504) jechały cztery (w kierunku Centrum).
Przecież ekspedycja ma lepsze systemy niż głupi BusLive na komórce...
Przecież ekspedycja ma lepsze systemy niż głupi BusLive na komórce...
Nie jest to prawdą. 50% spośród wszystkich odjazdów w ramach TSB musi odbyć się w godzinie przewidzianej na słupku z tolerancją do 5 minut opóźnienia.
Dla mnie absurdem jest to, że brygady muszą odjeżdżać po kolei. W sobotę przyjechałem po długim czasie niczego na Chomiczówkę i musiałem odbyć ustawową przerwę, to oczywiście żaden autobus nie mógł mnie wyprzedzić. Autobusu na 116 pasażerowie nie mieli przez pół godziny, a potem ekspedytor wysyłała co parę minut kolejny. Gdzie tu sens? Gdzie logika? Nie rozumiem tego.
Nie jest to nigdzie zapisane. W sobotę po południu na 116 było TSB, ekspedytor mógł robić co chciał z brygadami. Tylko jak widać wiedza była zbyt mała.reserved pisze: ↑12 gru 2019, 11:27Dla mnie absurdem jest to, że brygady muszą odjeżdżać po kolei. W sobotę przyjechałem po długim czasie niczego na Chomiczówkę i musiałem odbyć ustawową przerwę, to oczywiście żaden autobus nie mógł mnie wyprzedzić. Autobusu na 116 pasażerowie nie mieli przez pół godziny, a potem ekspedytor wysyłała co parę minut kolejny. Gdzie tu sens? Gdzie logika? Nie rozumiem tego.
Oczywiście, że mogą być wyprzedzone. W lato byłem świadkiem, jak ekspedytora poprosił kierowcę, aby pojechał pierwszy po minucie postoju, ponieważ jak stwierdził "ten przed Tobą ma przerwę, a zaraz pewnie zjadą kolejne wozy i nie zmieścicie się na pętli ". Pojechaliśmy a za nami dwa kolejne puste wozy.reserved pisze: ↑12 gru 2019, 11:27Dla mnie absurdem jest to, że brygady muszą odjeżdżać po kolei. W sobotę przyjechałem po długim czasie niczego na Chomiczówkę i musiałem odbyć ustawową przerwę, to oczywiście żaden autobus nie mógł mnie wyprzedzić. Autobusu na 116 pasażerowie nie mieli przez pół godziny, a potem ekspedytor wysyłała co parę minut kolejny. Gdzie tu sens? Gdzie logika? Nie rozumiem tego.
To raczej Janusze nie chcieli Ciebie wyprzedzać „bo ten pierwszy będzie zbierał ludzi”.reserved pisze: ↑12 gru 2019, 11:27Dla mnie absurdem jest to, że brygady muszą odjeżdżać po kolei. W sobotę przyjechałem po długim czasie niczego na Chomiczówkę i musiałem odbyć ustawową przerwę, to oczywiście żaden autobus nie mógł mnie wyprzedzić. Autobusu na 116 pasażerowie nie mieli przez pół godziny, a potem ekspedytor wysyłała co parę minut kolejny. Gdzie tu sens? Gdzie logika? Nie rozumiem tego.
Dokładnie, o tym samym pomyślałemMJ pisze: ↑13 gru 2019, 2:10To raczej Janusze nie chcieli Ciebie wyprzedzać „bo ten pierwszy będzie zbierał ludzi”.reserved pisze: ↑12 gru 2019, 11:27Dla mnie absurdem jest to, że brygady muszą odjeżdżać po kolei. W sobotę przyjechałem po długim czasie niczego na Chomiczówkę i musiałem odbyć ustawową przerwę, to oczywiście żaden autobus nie mógł mnie wyprzedzić. Autobusu na 116 pasażerowie nie mieli przez pół godziny, a potem ekspedytor wysyłała co parę minut kolejny. Gdzie tu sens? Gdzie logika? Nie rozumiem tego.
wszystkie linie metra na bialoleke!
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 17
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 17
No właśnie nie. Ja się ustawiłem na pasie obok, bo skoro będę miał aż 19 minut przerwy, to pewnie któraś brygada pojedzie szybciej, a pani ekspedytor mi powiedziała, że oczywiście że ja będę ruszał pierwszy.
Kiedyś też na Olszynkę na 523 przyjechałem 10 minut po odjeździe i zgłosiłem potrzebę "15" na centralę, to mi powiedzieli żebym tylko przekazał następnym by mnie nie wyprzedzali. Czyli co, ja robię "15", więc na linii pusto i każdy czeka, a potem jedziemy razem?
Jak widać w MZA jest więcej "specjalistów"reserved pisze: ↑13 gru 2019, 10:15No właśnie nie. Ja się ustawiłem na pasie obok, bo skoro będę miał aż 19 minut przerwy, to pewnie któraś brygada pojedzie szybciej, a pani ekspedytor mi powiedziała, że oczywiście że ja będę ruszał pierwszy.
Kiedyś też na Olszynkę na 523 przyjechałem 10 minut po odjeździe i zgłosiłem potrzebę "15" na centralę, to mi powiedzieli żebym tylko przekazał następnym by mnie nie wyprzedzali. Czyli co, ja robię "15", więc na linii pusto i każdy czeka, a potem jedziemy razem?
Z tego co piszesz, to lepiej jak już kierowcy sami się dogadają, kto ma pierwszy jechać niż gdyby ktoś miał ich "sterować" A tak w ogóle, to ostrobramscy kierowcy podczas sterowania często się wyprzedzają (i to nie tylko na pętli się wyprzedzają, ale też po trasie) i nikt im po uszach nie dał.reserved pisze: ↑13 gru 2019, 10:15No właśnie nie. Ja się ustawiłem na pasie obok, bo skoro będę miał aż 19 minut przerwy, to pewnie któraś brygada pojedzie szybciej, a pani ekspedytor mi powiedziała, że oczywiście że ja będę ruszał pierwszy.
Oczywiście to się ciagle nie da. Godzina 19, przy Wierzbnie przyjeżdża najpierw przegub na 218, za nim solbus. W przeciwną stronę dawno nic nie jechało, ostatnio 308 jakies 12 minut wcześniej. W normalnym świecie solbus jedzie w swoim czasie, a przegub ma skrót na Wilanowską albo nawet do Domaniewskiej. W świecie codziennym - jadą w parze kolejne pół kółka.
ŁK
-
Ale kto go skróci, jak ekspedycja na Królikarni jest nieczynna. Wcale jej nie ma. Może z Dworca Południowego ruszyli każdy w swoim czasie, a bałagan w Mordorze po potrąceniu rozlał się na okolicę i stąd opóźnienia.
miłośnik 13N
-
Przebijam: 3x136 o 23:53 wpadło na Młynów na -51, -31 i -11, przy czym ten pierwszy (5/136) miał odjechać w ostatni pełny kurs z Młynowa o 23:16 (kolejne dwa to zjazdy - do RZS o 23:30 i na Woronicza o 23:48). 5/136 odjechał o 0:01 i co ciekawe jeszcze miał jeszcze o 0:16 zrobić zjazd z Cynamonowej na RUE i z BusLive wynika że go zrobił o 1:00 xd pracę skończył o 1:23 na -46. Powyżej jakiego opóźnienia MZA ma się zgłaszać centrali? I trzeba to robić po każdym półkursie? Bo jeśli tak, to trochę skandaliczne że 5/136 zgłaszając się co półkurs od np. 16-17 nie zostało skrócone. Myślałem że przynajmniej ostatni kurs jest świętością.
Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka
I już nie stały pasażer świetnej linii 527.
Z tego co wiem to powyżej -60 należy zgłosić do centrali opóźnienie na linii nieekspediowanej.