A teraz o polityce... (tej krajowej)

Moderator: Szeregowy_Równoległy

Dennis

Post autor: Dennis » 25 paź 2006, 14:34

emdegger pisze:
geograf pisze:Któryś z LPRowskich oszołomów zaproponował podatek od bezdzietności.
Dennis pisze: Ciekawe co na to bezdzietny Piłka
To właśnie Piłka był prekursorem podatku od bezdzietnośći, a nie żaden "LPRowski oszołom" Piłka jest zresztą pisuarem, kiedyś ZChN-owcem. Na marginesie, pamiętam, jak mój kolega pokazywał mi zdjęcia z jakiegoś punkowego zina rodem z Częstochowy, gdzie na zebranie z Piłką wybrała się grupa anarchistów po czym zaatakowała go. Na zdjęciu jest pokazany fragment glana tuż obok skroni piłki, zaś fota "ustami" jakiejs punkówy nosiła podpis "a mój chłopiec Piłkę kopie" :D .
W sumie rybka, czy to "LPRowski oszołom", czy "PiSowski" wymyslił - jak dla mnie, żaden to powód do dumy. Ale niech będzie, przypiszmy autorstwo tej rewelacji koledze Piłce. Natomiast podpis pod zdjęciem - miodzio :!: :D

Awatar użytkownika
Karol

Post autor: Karol » 25 paź 2006, 16:26

LPR-owski oszołom???? Wolnego, panowie, Sobecka to modelowy przykład mohera, który pieprzy głupoty, przykleja się do AWS, LPR, PiS....w końcu Rydzyk zostanie sam z grupką wyznawców która założy partyjkę i zdobędzie 1 % głosów. Tak skończy się mieszanie Radia Maryja w politykę....bo polityka to nie kółko różańcowe o czym Sobecka dawno zapomniała.
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!

Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 28 paź 2006, 20:16

Witam,

obejrzałem sobie dzisiaj Dwururkę (nowy program tvn z Wojtkiem Jagielskim i Kazimieą Szczuką) i jestem rozczarowany. Prowadzący + Michał Wiśniewski i pani, której nazwiska nie pomnę najeżdżali na Tadeusza Cymańskiego, żądali by ustosunkowywał się do wypowiedzi polityków LPR i innych tym podobnych materiałów wideo. Myślałem, że obejrzę sobie zabawny program, ale jednak mimo że lubię tvn a nie lubię PiSu to nie jestem w stanie określić Dwururki inaczej jak bardzo kiepski pamflet.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 02 lis 2006, 12:20

Interia pisze:Janusz Korwin-Mikke: Czerwony tramwaj i szkoła

Popatrzmy. Jedziecie Państwo ulicą z jednym pasem ruchu. Korek jak jasna cholera, wleczecie się 20 km/godz. Po czym ulica rozszerza się na dwa pasy. Korek znika w mgnieniu oka, wszyscy mkną bezkolizyjnie 80 km/godz.

Każdy widzi takie zjawisko codziennie. Kto jednak zauważa - wlokąc się w korku jednym pasem, gdy obok jest wydzielone torowisko dla tramwajów - że gdyby to torowisko zlikwidować i zrobić drugi pas ruchu, to korek też zniknąłby w mgnieniu oka?

Tramwaje istotnie przewoziłyby więcej ludzi, gdyby odstęp między tramwajami nie był większy niż długość tramwaju. Tak jednak nie jest. Między jednym a drugim składem zazwyczaj jest co najmniej pół kilometra. I te pół kilometra jezdni jest wyłączone z ruchu. Gdyby zamiast tramwaju jechał autobus, to między jednym a drugim zmieściłaby się setka samochodów. Na wydzielonym torowisku - nie może...

Właśnie dlatego tramwaj w śródmieściu jest zawalidrogą. Poza tym autobus może ominąć korek - tramwaj: nie.

Dodajmy jeszcze, że samochód staje tylko raz: u celu. I jedzie najkrótszą drogą. Tramwaj staje co chwila, blokując tor - i nie dowozi mnie do celu: potrzebne są na ogół przesiadki. Czyli: moje ciało dłużej zajmuje arterię komunikacyjną.

Po San Francisco jeździ tramwaj - ale to zabytek. Poza tym w USA tramwaju nie widziałem. Jesteśmy cholernie zacofani.

Instynktowna i ślepa chęć Lewicy do upychania nas po pociągach i tramwajach bierze się stąd, że Lewica nienawidzi Wolności. Człowiek na rowerze, motocyklu czy w samochodzie jest wolny: może w każdej chwili zatrzymać się, zmienić decyzję i pojechać w dowolnym kierunku. Człowiek w tramwaju rzadziej, a w pociągu w ogóle. Nie jest sam - jest członkiem Kolektywu Pasażerów. Podlega Władzy państwowego Konduktora.

I tylko to może wytłumaczyć, dlaczego tak uparcie bronią Idei Czerwonego Tramwaju.

A gdy to napisałem, przez głowę przeleciała mi myśl, że powinienem w zasadzie oskarżyć mych Kontrkandydatów na urząd prezydenta m. st. Warszawy o to, że biorą pieniądze od Al-Kaidy. Żaden terrorysta nie atakuje przecież roweru, motocykla, samochodu czy nawet mikrobusu - nie opłaca się. Dopiero metro, tramwaj, w ostateczności autobus - to jest cel godny prawdziwego terrorysty. Tam wrzuca się bomby!...

Kto upiera się przy oparciu komunikacji miejskiej na "zbiorowych środkach transportu" - ten powiększa potencjalne zagrożenie terroryzmem.

Dennis

Post autor: Dennis » 02 lis 2006, 12:42

Nie ma sensu odnosić się merytorycznie do tego bredzenia, więc jedynie niemerytorycznie:
Janusz Korwin-Mikke pisze:Człowiek na rowerze, motocyklu czy w samochodzie jest wolny: może w każdej chwili zatrzymać się, zmienić decyzję i pojechać w dowolnym kierunku. Człowiek w tramwaju rzadziej, a w pociągu w ogóle.
Nie wiem jak Korwin, ale ja wysiadam i wsiadam do środka transportu miejskiego bez niczyjego pozwolenia, kiedy tylko przyjdzie mi na to ochota (podczas oczywiście postojów na - zazwyczaj częstych - przystankach, ale Korwin chyba też nie zmienia kierunu jazdy w dowolnym momencie :P).
Kto upiera się przy oparciu komunikacji miejskiej na "zbiorowych środkach transportu" - ten powiększa potencjalne zagrożenie terroryzmem.
WTT jakoś nie było stacją metra (ta była pod nim i nie była bynajmniej głównym celem ataku). Jaki stąd wniosek: należy natychmiast zaprzestać budowania wysokich, mieszczących jednorazowo znaczne skupiska ludzi, budynków :?: ](*,)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 lis 2006, 12:55

Dennis, nawet niemerytoryzmu na tego kłamcę szkoda...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 02 lis 2006, 14:05

Tak sobie to przeczytałem, myślę, myślę i nic nie mogę logicznego wywnioskować.
Tak jak napisał pan Inżynier, szkoda nawet niemerytorycznych obelg na "wyczyny" tego człowieka... Pisze tak, jak gdyby 90% torów w mieście biegło po ulicy. A w Jerozolimskich jakoś nie ma torów, są 2/3 pasy ruchu i mimo to się korkują...Myślę że naszym politykom przydałby się zespół Pinokia...
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

Tm

Post autor: Tm » 02 lis 2006, 22:19

Władza PiSu się może nie podobać, ale jeśli mianowanie Wildsteina ma skutkować takimi programami jak obecny o stalinowskich zbroniarzach- michniku(bracie!), wolińskiej i morelowi, to ja to całym sercem popieram.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Dennis

Post autor: Dennis » 03 lis 2006, 8:03

Tm pisze:Władza PiSu się może nie podobać, ale jeśli mianowanie Wildsteina ma skutkować takimi programami jak obecny o stalinowskich zbroniarzach- michniku(bracie!), wolińskiej i morelowi, to ja to całym sercem popieram.
Tyle, że powoli na antenie TVP zaczynają pojawiać się niemal wyłącznie takie programy :?: :-? Nie wszystkich akurat musi interesować historia najnowsza i to w najbardziej zaciekłym, prawicowym wydaniu (nie mówię tu już nawet o meritum tych programów, tylko choćby o doborze tematów) =;

Awatar użytkownika
Karol

Post autor: Karol » 03 lis 2006, 12:25

Zawsze możesz przełączyć kanał ;-) PRL się skończył, nikt nie musi oglądać przysłowiowej "niewolnicy Isaury"
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!

Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)

Dennis

Post autor: Dennis » 03 lis 2006, 12:45

Karol pisze:Zawsze możesz przełączyć kanał ;-) PRL się skończył, nikt nie musi oglądać przysłowiowej "niewolnicy Isaury"
I robię to codziennie. Podobnie, jak milionowa, szybciutko topniejąca, a do niedawna jeszcze wierna, widownia TVP. A "Niewolnica Isaura" jawi się jak prawdziwa perełka w porównaniu z większością programów emitowanych przez TVP Wildsteina. Pomijam już nędzną merytorycznie i skranie nieobiektywną publicystykę. Ale nawet seriale zamieniono: zamiast "wrednych i zakłamanych", jednak kochanych przez telewidzów, seriali PRLowskich (którego koniec, po 17 latach, teraz nam tu wieścisz ;) ), co "leci"? Otóż przeróżne "sitkomy", teleturnieje dla debili (żeby kierownictwo TVP mogło się sprawdzić), czy pseudoobyczajowe i nibyśmieszne serialidła, będące kalekimi próbami doścignięcia (w tej materii) PRLu, czynionymi przez obecnych "wizjonerów" naszej szeroko rozumianej kultury.

Dennis

Post autor: Dennis » 06 lis 2006, 15:18

A teraz coś z pogranicza polityki i dowcipu (z braku odpowiedniego wątku z humorem politycznym, postanowiłem to wkleić jednak tutaj):
moherowa babuleńka pisze:List otwarty do posła Macieja Giertycha

Drogi Panie Pośle.

Ostatnio słyszałem w którymś z Pana licznych wywiadów, że dla Pana, praktykującego katolika, homoseksualizm jest odrazą, tak jak jest to napisane w 3 Ks. Mojżeszowej i nie można tego ominąć.
Dziękuję za wszystko, co Pan robi, by edukować ludzi w zakresie Prawa Boskiego. Dużo się dowiedziałem, słuchając Pana wypowiedzi, i staram się podzielić tą wiedzą z jak największą liczbą ludzi.
Gdy ktoś na przykład usiłuje bronić homoseksualistów, przypominam mu po prostu, że 3 Ks. Moj. mówi jasno, że jest to obrzydliwość. Koniec rozmowy.

Mimo tego potrzebuję Pana pomocy odnośnie kilku specyficznych praw, by móc je wdrażać w czyn:

1. Gdy spalam byka na ołtarzu ofiarnym, wiem, że to powoduje woń, która jest Bogu przyjemna (3 Ks. Moj. 19). Problem jest z moimi sąsiadami. Mówią, że dla nich zapach ten nie jest przyjemny. Czy mam ich ignorować?

2. Chciałbym sprzedać swoją córkę jako niewolnicę, za karę, jak to opisuje 2 Ks. Moj. W tych czasach, jaka byłaby, według Pana, najlepsza cena?

3. Wiem, że nie powinienem mieć kontaktu z kobietą podczas jej nieczystości miesięcznej (3 Ks. Moj). Problem jest, jak się tego dowiedzieć? Usiłowałem zapytać, ale one często były obrażone moim pytaniem.

4. Moja żona po wielu latach straciła upodobanie w moich oczach. Znienawidziłem ją, gdyż odkryłem w niej odrażającą cechę, gadulstwo. Wypisałem jej list rozwodowy (5 Ks. Moj.) i chcę ją odprawić, tylko nie wiem, jak go jej wręczyć. Osobiście, czy przez policję?

5. Mam jednego sąsiada, który uparcie chce pracować w dzień szabatu. W 2 Ks. Moj. jest jasno powiedziane, że ma być skazany na śmierć. Czy moralnie jestem zobowiązany, by go zabić sam?

6. Jeden z moich przyjaciół twierdzi, że nawet jeżeli jedzenie owoców morza jest obrzydliwością (3 Ks. Moj.), to mimo wszystko jest mniej złe od homoseksualizmu. Nie zgadzam się. Czy może Pan osądzić?

7. W 3 Ks. Moj. jest powiedziane, że nie mogę się zbliżać do ołtarza Boga, jeżeli mam problem ze wzrokiem. Muszę zdradzić, że noszę okulary do czytania. Czy muszę mieć wzrok 20/20 lub czy można negocjować?

8. Większość moich przyjaciół obcina sobie włosy, również w tzw. kołka, mimo że jest to jasno zabronione 3 Ks. Moj. Jak oni mają umrzeć?

9. Wiem, że wg 3 Ks. Moj, jeżeli dotknę skóry martwego wieprza, staję się nieczysty. Ale czy mogę nadal grać w piłkę nożna, jeżeli będę nosił rękawice?

10. Mój wujek nie respektuje 3 Ks. Moj, ponieważ sieje dwie różne rośliny na tym samym polu. Jego żona zresztą również, ponieważ nosi ubrania z dwóch różnych materiałów (mieszaninę bawełny i poliestru). Ma również zwyczaj przeklinania. Czy naprawdę muszę zebrać całe miasto, by ich kamienować (3 Ks. Moj.) Czy nie moglibyśmy ich po prostu spalić żywcem podczas prywatnego zebrania rodzinnego, jak to zrobiliśmy z tymi, którzy sypiają z ich rodziną? (3 Ks.Moj).

Wiem, że wnikliwie Pan przestudiował te tematy, i jestem pewien, że mi Pan pomoże. Dziękuję Panu jeszcze raz, za przypominanie nam, że słowa Boże są wieczne niezmienne.

z pozdrowieniami

~moherowa babuleńka, 23.10.2006 17:43
:D

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 06 lis 2006, 15:26

Raczej dla żartu napisane... Co jednak dobre, bo w pełni ukazuje postępowanie rodziny G. w stosunku do wszystkiego (chociaż pewnie to tylko fasada, a wewnątrz różne ciekawe rzeczy)...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 06 lis 2006, 15:33

Giertych-senior to prawdziwy "polak-katolik", wycierający sobie gębę Bogiem, Honorem i Ojczyzną przy każdej nadarzającej się okazji. Oczywiście poglądy tego pana to osobna sprawa, w zeszłotygodniowej Angorze była kapitalna okładka - twarze juniora i seniora naklejone na klatkę z rysunkowych "Jaskiniowców" i podpis "za pomocą smoka wawelskiego Maciej Giertych obalił teorię ewolucji". Z kolei na ostatniej stronie rysunek juniora i seniora oglądających obraz i senior mówi "Tu masz synu dowód, święty Jerzy walczy z tyranozaurem" :D :D :D
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 09 lis 2006, 17:23

Obrazek
Obchody 11 XI: PO ma zakaz uczestnictwa?

Marcin Graczyk, TOK FM, 2006-11-09, ostatnia aktualizacja 2006-11-09 16:54

11 listopada to, jak wiedzą wszyscy, święto narodowe. W tym roku to także ostatni dzień przed wyborami samorządowymi, dzień w którym obowiązuje cisza wyborcza. Zdaniem Platformy Obywatelskiej nie obowiązuje ona wszystkich.

Chodzi oczywiście o Prawo i Sprawiedliwość. Według PO, są na to konkretne dowody. Politycy Platformy wskazują na pismo skierowane przez ich klub parlamentarny do szefa kancelarii prezydenta. W dokumencie tym PO prosi o zgodę na złożenie wieńców przed Grobem Nieznanego Żołnierza. Taką zgodę co roku otrzymywali wszyscy chętni, także Platforma. Tym razem jest inaczej. Zgody nie ma, bo, jak w odpowiedzi na list partii Donalda Tuska, pisze Aleksander Szczygło, ceremoniał wojskowy takiej możliwości nie przewiduje.

Co ciekawe, szef klubu parlamentarnego PiS Marek Kuchciński, pytany o to, czy jego klub złoży wieniec przed Grobem Nieznanego Żołnierza, odpowiada - Oczywiście! Prezydent zaprosił nas do udziału w tej uroczystości.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ