Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
To się nazywa optymalne wykorzystanie dostępnych licencji na oprogramowanie trzecie przez podmiot publiczny 
Bang!
ŁK
To należy pochwalić za użycie Excela. Lepsze to, niż wydanie setek tysięcy publicznych pieniędzy na dedykowane rozwiązanie, które miałoby milion bugów i trzeba by je jeszcze utrzymywać.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
No ja śmiem twierdzić, że u Organizatora takich rozmiarów to powinien być dedykowany system na sporo rzeczy. Nie wiem, czy taka kartka akurat musi dedykowany system mieć, ale wiem, że Excel jest generalnie nadużywany w wielu organizacjach. Jest nawet taki mem, że cały światowy system finansowy Excel dźwiga na swoich barkach, bo korporacje oszczędzają na licencjach XD
Ktoś stworzył to daaawno temu w takiej postaci i jedyne, co ulegało zmianie to kolejne logo ZTM tudzież symbole miasta, infolinii itp.
A skoro coś działa, to po co to zmieniać
A skoro coś działa, to po co to zmieniać
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć tę 65 minutową lukę po 4 rano?
Pewnie Ostrobramska brygada zjeżdża na pusto jako PT do zajezdni, stąd ta luka.
-
bartoni722
Zjeżdżają dwie brygady, jedna z Grodziska, druga ze Stalowej. Więc ta druga teoretycznie mogłaby zjechać o 4:34 z NwD liniowo. Może zabezpieczyli ją pod przenosiny na inny zakład. Ale i tak nie traktowałbym tego jako godzinnej luki tylko bonus po zakończeniu kursowania.
Wysłane z mojego CPH1941 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego CPH1941 przy użyciu Tapatalka
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
To jest i tak tylko zjazd na Stalową.
Tam się nie przebiera w nic dziennego? Bo to już ta pora...
Tam się nie przebiera w nic dziennego? Bo to już ta pora...
ŁK
Patrząc historycznie po zdjęciach to ok. 4:30 zjeżdżała /202 liniowo do Stalowej a ta po 5 rano liniowo aż do Wiatracznej. Potem kurs po 5 rano zniknął, została /202. Później kurs /202 zniknął a ten po 5 rano pojawił się do Stalowej.
Ktoś sobie po cichu na przestrzeni czasu wyciął ten kurs. Oczywiście nie zamieszczając żadnej informacji o tym.
Bardziej mnie dziwi kurs o 5:04. O 4:30 z Nowodworów jedzie już 509. Nie ma potrzeby dublowania się nocnika i dziennego.
-
Rafaello_24
Nocne przemyślenia, przepraszam jeżeli temat byl już poruszony. Jakiś czas temu powstała linia N86. Pomyślałem o zmiksowaniu tej linii z N83. Obecnie pasażerowie tej drugiej jadąc do Piaseczna zwiedzają cały dolny Mokotów. A gdyby tak N86 z Centralnego pojechalo swoją trasa do Puławskiej i potem prosto do Piaseczna a N83 po rozstaniu się że swoją parą przy lotnikach od ZP Sójki pojechalo jak obecne N86?. Co tym zyskamy? Otóż podróżni do Piaseczna pojadą w miarę prostą trasą a Pasazerowie jadący na Ursynów mają i tak swoje N34 i N37 więc zmiana ta nie wywoła konfliktu a tym bardziej nie rozbije swojej koordynacji z N33.