120Na SWING
1) By nie było awantur że ktoś chce postawić wózek a siedzą dwie babcie z rydwanami i teraz mają różaniec i się nie ruszą.
2) By rodzic trzymał wózek i pilnował dziecko a nie wózek samopas a rodzic siedzi i gra w Sage lub przegląda Facbooka bo to najważniejsze.
2) By rodzic trzymał wózek i pilnował dziecko a nie wózek samopas a rodzic siedzi i gra w Sage lub przegląda Facbooka bo to najważniejsze.
Te rozkładane siedzenia możemy pożegnać bez żalu. Nie są one zbyt wygodne, poza tym bardziej na nich rzuca, bo siedzisz prostopadle do ruchu tramwaju. No i są centralnie naprzeciwko drzwi, po których otwarciu wieje. Co do ewentualnych awantur pomiędzy osobami z wózkiem/na wózku, a osobami tam siedzącymi nigdy nie widziałem, ale podobno takie się zdarzały.
Ja bardzo lubię te miejsca. W Man-ach "gdańszczakach" też były rozkładane siedzenia w rzeźni.
Panuje pogląd, że rozkładane siedzenia (zwane też straponteny) nie sprawdzają się przy dużym napełnieniu pojazdu bo ludzie rozkładają je gdy jest tłok i pojemność pojazdu spada. Czy tak jest? Wg mnie różnie z tym bywa.
Wagon 3198 po remoncie oprócz zmian widocznych gołym okiem ma również pewne zmiany programowe. Jedną z nich jest wgranie do rejestratora mapy ograniczeń prędkości. Tym sposobem na obszarach o zmniejszonej dopuszczalnej prędkości motorniczy nie pojedzie szybciej niż 10% od wartości dopuszczalnej.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Wprawdzie dziś 1 kwietnia, ale ta "firemka" była by zdolna do czegoś takiego.
Wtedy chociaż na Zielenieckiej by pojechał tyle ile dopuszczono. 

JP2 koło Arkadii nie wyczerpie pamięci?MisiekK pisze: ↑01 kwie 2024, 10:04Wagon 3198 po remoncie oprócz zmian widocznych gołym okiem ma również pewne zmiany programowe. Jedną z nich jest wgranie do rejestratora mapy ograniczeń prędkości. Tym sposobem na obszarach o zmniejszonej dopuszczalnej prędkości motorniczy nie pojedzie szybciej niż 10% od wartości dopuszczalnej.

Z tego co słyszałem to w Bydgoszczy jest tego typu patent - na podstawie GPS-u w określonych obszarach jest podnoszony Vmax, przy czym na własne oczy tego nie widziałem. No a Newag poszedł jeszcze o krok dalej i ma w pewnych strefach ograniczenie do 0 km/h 

- Żoliborzanin
- Kontakt:
W Bydgoszczy są programy w Pesach na pozycję GPS, ale techniczne typu nie włączymy ogrzewania na zajezdni, ale nie ma nic co ma wpływ na prędkość, wszędzie da się pojechać max 55km/h
Oczywiście to był żart Prima Aprilisowy. Ale.... ten sposób się reguluje dodatkowe smarowanie obrzeży na niektórych łukach.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -