Glonojad pisze: ↑31 mar 2021, 10:44
Nie no, obiektywnie nowa siedziba będzie lepiej skomunikowana dla większości użytkowników. Niestety nie zalicza się do nich @fraktal , który straci dojazd bezpośredni, ale z całym do Niego szacunkiem - to nie jest kryterium optymalizacyjne przy takiej decyzji.
Sprostuję tutaj tylko - nigdy nie miałem dojazdu bezpośredniego do ZTM-u, ale dojazd tramwajami do nowego miejsca może stanowić problem, o czym już wspomniałem.
Nieciej pisze: ↑31 mar 2021, 0:32
Czytając dwie strony powyżej wydaje mi się, że jedynym akceptowalnym miejscem byłaby budowa biurowca ZTM naprzeciwko wejścia do d. Muzeum Techniki (obecnie już Narodowego), gdzieś pomiędzy PKiN i zachodnim budynkiem Dw. Śródmieście - tam każdy by dojechał czym chciał i droga dojścia byłaby mniej więcej sprawiedliwa dla wszystkich.
Coś mi mówi, że Grochowska to jednak tańsze rozwiązanie, a dostępność komunikacyjna znacznie większa od obecnej lokalizacji - dwie linie autobusowe, w tym każda wielokrotnie dłuższa od 902 i co najważniejsze TRAMWAJE - aż cztery, w tym dowożące do jeszcze ważniejszego metra (trzy do M2 i jeden do M1 - bezpośrednio). W ogóle nie wiem o co Wam chodzi...
Jakby było całe niskie 26 to byłby git. A nie przepraszam, zapomniałem, że muszą tam jeździć 105tki, bo niskacze za głośno na Piaskach.

Na 6 - 105tki, bo szczeniaki muszą obsługiwać 14 (studenci), 22 - na razie jeździ tam Praga, ale bywała także Wola 105tkami, zostaje tylko 3. A klientelą POPu na Żelaznej są głównie ci, którzy potrzebują korzystać z niskopodłogowych pojazdów. To niestety też jest paradoks, ale tak jest od lat.