Osygnalizowanie tego skrzyżowania w pełni wymaga pełnej przebudowy, bo tych hektarów asfaltu zbyt sensownie to się nie osygnalizuje. Jakaś kanalizacja, jakieś azyle, jakieś rozwiązanie ruchu rowerowego...
Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ja to bym tam tylko tą ulicę przy pasach zwęził do 2 pasów. Kierowcy się nauczyli przepuszczać pieszych, przejścia bez sygnalizacji są od zmiany przepisów dużo bardziej bezpieczne.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
-
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na szczęście nie do mnie to pytanie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zasadniczo daje się w audytach BRD zauważyć trend to negatywnego opiniowania jakichkolwiek przejść przez 2 pasy bez sygnalizacji, ze względu na nagminne wyprzedzanie na pasach.
Inna sprawa, że wczoraj próbowałem przepuścić pieszą jadąc rowerem po ulicy 1x3 - i kierowcy wyprzedzali mnie przekraczając podwójną więc o czym tu mówimy...
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Moje ulubione jest przejście przez Waszyngotna. Mogę sobie nawet stanąć blokując oba pasy czym w praktyce uniemożliwię wyprzedzenie się, ale gówno to da, bo jeszcze z przeciwnej strony towarzystwu się w dupach pali.
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Ja ostatnio przerabiałem pierwszoosobowo sytuację, że przepuszczam pieszego, a obok śmiga dostawczak. Jak zobaczyłem co się święci, cisnąłem po klaksonie ile się da, żeby ludzie nie szli dalej.
No ale tak to się kończy, jak moderniści zaprojektowali jednokierunkowe prospekty z pasami o szerokościach autostradowych - miasto Martin, Słowacja
No ale tak to się kończy, jak moderniści zaprojektowali jednokierunkowe prospekty z pasami o szerokościach autostradowych - miasto Martin, Słowacja
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wracając do tematu...
https://um.warszawa.pl/-/zielona-fala-d ... ch-ulicach
Zatem w toku wdrożen mamy:
Radiowa - Dywizjonu 303 (4 skrzyżowania)
Waszyngtona - Grochowska od Saskiej po Gocławek (11 skrzyżowań)
Okopową - Towarową między Zawisza a Babką (krańce już zrobione) - 11 skrzyżowań o ile dobrze pamiętam
Rakowiecka - Boboli
https://um.warszawa.pl/-/zielona-fala-d ... ch-ulicach
Zatem w toku wdrożen mamy:
Radiowa - Dywizjonu 303 (4 skrzyżowania)
Waszyngtona - Grochowska od Saskiej po Gocławek (11 skrzyżowań)
Okopową - Towarową między Zawisza a Babką (krańce już zrobione) - 11 skrzyżowań o ile dobrze pamiętam
Rakowiecka - Boboli
A na Kulskiego dowalono lewoskręty dla samochodów, więc w weekend tramwaj miał aż 7 sekund na przejechanie.
Puścili ze stałoczasówką?Kelly pisze:A na Kulskiego dowalono lewoskręty dla samochodów, więc w weekend tramwaj miał aż 7 sekund na przejechanie.
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na Kulskiego jest w zatwierdzaniu adaptacja. Tam i przy MSWiA ZDM obiecał odpalić projekt TW.
Królewska x Marszałkowska otwarte. Jednak na razie stałoczasówka. Od czego zależy to, że projektu sygnalizacji nie można zatwierdzić wcześniej i wystartować od razu z akomodacją?
Btw jak warunki ruchu na w/w? Dużo zamieszania?
Btw jak warunki ruchu na w/w? Dużo zamieszania?
ŁK
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Różnie. Z reguły problemem jest brak detekcji, zwłaszcza odległej (bo np. jest poza zakresem projektu). Czasem z kolei niby wszystko jest gotowe, ale program adaptacyjny się po prostu... nie odpala (Harfowa) albo działa z dudy (Postępu). Kiedy indziej jest z kolei remont 1:1, z wymianą urządzeń ale bez zmian w SOR.
A bywa tak, że program adaptacyjny potrzebuje czasu i danych, żeby się zacząć adaptować?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!