Jeśli nie ma zysku czasowego (polemizowałbym, ale niech będzie), to nie ma także straty, w związku z czym utrzymywanie autobusu konkurencyjnego dla tramwaju w sytuacji, gdy są miejsca w mieście, dla których autobusów od lat brakuje, jest słabe. Zwłaszcza, że w perspektywie kilku dosłownie miesięcy podaż na 2 wzrośnie o 20%.
Choć szczytówka jest niezłym pomysłem na wygaszenie popytu, a DSowe autobusy przydadzą się bardziej właściwie wszędzie, bo częstotliwości są makabryczne. Bo chyba zdajecie sobie sprawę, że zrobienie szczytowym połączenia o unikalnym przebiegu jest jego wygaszeniem, nie?
Aha, 511 ma już teraz czas dojazdu do Młocin 20 minut z Dąbrówki, a nie żadne 18 - tak dla ustalenia uwagi. Na papierze, jak to rozkłady autobusowe.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.