Komunikacja miejska w Wilanowie i Powsinie
Moderator: Wiliam
163 pocięte do dni powszednich to kadłubek i myślę, że zniknie po tym, jak zostanie przebudowane skrzyżowanie Branickiego z Przyczółkową i przystanki na nim będą z dwóch stron. Swoją drogą, mam nadzieję, że robienie tramwaju na Wilanów po kawałku da decydentom czas na przemyślenie, czy i jak da się uczynić odnogę na Branickiego jakkolwiek sensowną i doprowadzić ją na Zawady.
- fik
- Naczelne Chamidło
Myślę, że przystanek przy Branickiego jest tu drugorzędny, podstawową sprawą jest absolutnie niezbędne i kluczowe w układzie komunikacyjnym miasta połączenie północnych Zawad z liceum Kostki Potockiego, bo przecież to jedyna szkoła średnia w mieście.
Oczywiście można by to było załatwić sugerowanymi już tu wjazdami kieszeniowymi 164 lub w ogóle wydzieleniem z kursów skróconych odrębnej linii Wilanów - Oczyszczalnia - umówmy się, na Bartykach i Kępie Zawadowskiej autobus co 15 minut to rozpusta.
Oczywiście można by to było załatwić sugerowanymi już tu wjazdami kieszeniowymi 164 lub w ogóle wydzieleniem z kursów skróconych odrębnej linii Wilanów - Oczyszczalnia - umówmy się, na Bartykach i Kępie Zawadowskiej autobus co 15 minut to rozpusta.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
-
Cynamonową powinno być szybciej, dlatego i 319 powinno tam trafić.Placuszek44 pisze: ↑21 gru 2021, 11:05Dlaczego 319 jedzie przez Rosoła, a 263 przez Cynamonową? Kolejna głupota.
Nie wiem, czy jazda Cynamonową, by wrócić na KEN, to nie za mocne kręcenie się w kółko.michael112 pisze: ↑21 gru 2021, 12:27Cynamonową powinno być szybciej, dlatego i 319 powinno tam trafić.Placuszek44 pisze: ↑21 gru 2021, 11:05Dlaczego 319 jedzie przez Rosoła, a 263 przez Cynamonową? Kolejna głupota.
Jednym z głównych zadań 263 i 319 jest dowóz do metra. Myślę, że osobę z Zawad, MW czy Międzylesia mało interesuje czy dojedzie do Metra Cynamonową czy Rosoła 

- fik
- Naczelne Chamidło
Co nie zmienia faktu, że rozdzielanie dwóch słabych linii obsługujących wspólny ciąg na krótkim odcinku trasy bez istotnego powodu jest nieuzsadanione. Zaraz wyjdzie, że są różne utrudnienia na obu odcinkach i się będą zestadzać.
W 2018 roku połowę zawrotki odcięto, budując chodnik nie uwzględniający obniżenia do wjazdu. Teraz to by tam nie dopuszczono nawet zawracania mikrobusu.
No ok jadąc od Vogla to ta po lewej stronie jest wyłączona ale ta po prawej stronie normalnie funkcjonuje.
A Zawady to z której są parafii? Ja wiem, że ateizacja, zwłaszcza wśród młodych, zwłaszcza na Wilanowie ale trochę dziwne, że do kościoła dojazdu w DS mieć nie będą. A takie podjazdy 164 sprawę by załatwiły czy to do dojazdu do kościoła w Wilanowie czy Kępie Zawadowskiej.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie strasz, bo zaraz się okaże, że trzeba przywrócić 373 z Narutowicza na Odolany.
(nowe bloki Gniewkowska x Potrzebnej mają parafię na Opaczewskiej)
(nowe bloki Gniewkowska x Potrzebnej mają parafię na Opaczewskiej)
-
To jak masz na myśli niedzielę, to chyba 173 

Nie, bo to tylko w niedziele. Jak 409.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
E tam, kto pamięta o 8 grudnia.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?