Jak to powiedział mi kiedyś pewien oświecony pracownik organizatora, jeśli kilku kierowców widzi jakiś problem, a tysiąc pozostałych nie, to kto ma rację? A gdyby tak pisać w karcie o każdym beznadziejnie zaprojektowanym przystanku czy skrzyżowaniu to nie starczyłoby ani miejsca w karcie ani życia.Georg pisze: ↑26 sty 2023, 21:01Pisać w karcie. Przecież ZTM nie zmieni niczego, jeśli nie będzie widział problemu.Autobus Czerwon pisze: ↑26 sty 2023, 20:52
Ale to że jak mają się buntować? Blokować autobusem przejazd w poprzek ulicy, nie przychodzić do pracy, czy jak?
Poprawa komunikacji na Ochocie
Moderator: Wiliam
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Czyli najlepiej nie robić nic.
Rzeczywiście taki jest wybór pasażerów przyjeżdżających 1, 14 czy 136 ze wschodu?
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Gdyby istniała Racławicka w pełnej ciągłości, to takie 208 mogłoby sobie jechać aż na Niepodległości. Ale w tej sytuacji naturalnym węzłem jest jednak BW1920, zwłaszcza, że poza przesiadkami daje też parę potencjalnych punktów docelowych.
Jest pewna grupa ludzi, którym przydałoby się dojechać do Rakowca. Nie mówię że specjalnie dla nich należy tam pchać 208 ale można by było pomyśleć by i oni mieli dogodne połączenie. Obecnie mają najgorsze z możliwych bo wyjeżdżając z Włodarzewskiej muszą się przeciskać najpierw przez Aleje Jerozolimskie zanim zaczną jechać na wschód.
https://wawkom.waw.pl/viewtopic.php?f=3 ... a#p1094027
W powyższym linku razem z argumentami, proponowałem 2 lata temu zrobić nową linię np. 1XX/2XX na trasie: Dw. Zachodni => Al. Jerozolimskie => Rondo Zesłańców Syberyjskich => Al. Jerozolimskie => (przed wiaduktem nad torami kolejowymi w prawą stronę poniżej wiaduktu, pod wiaduktem) => Włodarzewska => Harfowa => Grójecka => Kopińska => Grzymały-Sokołowskiego => Al. Jerozolimskie => Dw. Zachodni.
W powyższym linku razem z argumentami, proponowałem 2 lata temu zrobić nową linię np. 1XX/2XX na trasie: Dw. Zachodni => Al. Jerozolimskie => Rondo Zesłańców Syberyjskich => Al. Jerozolimskie => (przed wiaduktem nad torami kolejowymi w prawą stronę poniżej wiaduktu, pod wiaduktem) => Włodarzewska => Harfowa => Grójecka => Kopińska => Grzymały-Sokołowskiego => Al. Jerozolimskie => Dw. Zachodni.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
----------
Czyli prawie jak 208 L i 208 P, ale jedna z nich z końcem na Bitwy a druga na Zachodnim? Tak sobie to widzę.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
A może drugie 208 w drugą stronę przez Instalatorów i Jutrzenki? Albo jeszcze jakoś zahaczające o Bakalarską. Pytanie tylko czy knypki tam przejadą, szczególnie w weekendy.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Tak, dlatego każda z nich miałaby inny numer aby było wiadomo, że to nie ta sama linia, a dwie z różnymi krańcami. Na dw. Zachodnim prowadzący pojazd miałby gdzie załatwić pilne potrzeby. Przystanek Berestecka byłby obsłużony w obie strony.
Jednak coś czuje że ZTM to załatwi nie dokładając żadnej nowej linii, tylko od dw. Zachodniego tak pojedzie linia 154: Dw. Zachodni => Al. Jerozolimskie => Rondo Zesłańców Syberyjskich => Al. Jerozolimskie => (przed wiaduktem nad torami kolejowymi w prawą stronę poniżej wiaduktu, pod wiaduktem) => Włodarzewska => Harfowa => Grójecka => ... => P+R Al. Krakowka, w stronę dw. Zachodniego trasa się nie zmieni.
"Livin' On A Prayer"
----------
----------
----------
----------
Dlaczego nie? 208 jest 2 razy częstsze w szczycie. Tylko wtedy pewnie na Pralkę pojechałoby 228 a 208 może na brzeg Mordoru?
ŁK
Argumentem przeciw 228 na mordor jest dziś brak możliwości posłania autobusów 12-metrowych (jakkolwiek śmiesznie to nie brzmi, biorąc pod uwagę co na 228 i 328 jeździ na co dzień). W takiej sytuacji krótkie 208 tym bardziej tam się nie zjawi.
Swoją drogą - wyciąganie 208 poza Szczęśliwice lub Rakowiec, czy to na Włochy(1 Sierpnia) czy tym bardziej mordor, wymagałoby wspólnego scenariusza z przyszłością 228/328. Instalatorów też jest do korekty na wczoraj - często 228 i 328 jeżdżą stadami.
Nie ma tam możliwości na szybkie pilne potrzeby.Inna sprawa toalety płatne, kiedyś w podziemiach pkp toaleta na okazanie identyfikatora MZA za darmo(czas na jedyneczkę to tylko 10 minut w obie strony).Może to dobry moment na to żeby układać krańce pod nowe przepisy które wejdą w życie na 2025r.
To jak załatwiają swoje pilne potrzeby prowadzący pojazdy linii 154, 182, 717 i 817?marcelek pisze: ↑28 sty 2023, 20:42Nie ma tam możliwości na szybkie pilne potrzeby.Inna sprawa toalety płatne, kiedyś w podziemiach pkp toaleta na okazanie identyfikatora MZA za darmo(czas na jedyneczkę to tylko 10 minut w obie strony).Może to dobry moment na to żeby układać krańce pod nowe przepisy które wejdą w życie na 2025r.
"Livin' On A Prayer"
----------
----------
----------
----------
Koło 154 jest Toy-toyka.