Komunikacja miejska w Wilanowie i Powsinie
Moderator: Wiliam
-
Vogla do Przyczółkowej stoi jeszcze spory kawałek za przystankiem Europejska. W normalne soboty chyba aż tak nie jest?
Wysłane z mojego CPH1941 przy użyciu Tapatalka
I już nie stały pasażer świetnej linii 527.
No ale to było w drugą stronę. Korek musiałby być na Branickiego albo Ursynowie. No chyba że postoje na krańcu ursynowskim są jakieś nieduże.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Od 13 lutego 217 pojedzie do metra Imielin, co razem z 263 i 319 da już bardzo sensowną częstotliwość.
-
- Kontakt:
Burmistrz Rakowski podaje że autobusy z miasteczka do metra będą jeździły co 4-5 minut w szczycie. 217 jeździ co 10, co daje podejrzenia że wzamian za wydłużenie 217, 263 i 319 zostanie wykastrowane do częstotliwości co 20 minut, co z ich wzajemną synchronizacją oraz synchronizacją z 217 daje właśnie częstotliwość co 5 minut.
-
Nie zapominaj że 263 jest jeszcze uwiązane jeszcze samo ze sobą, 163 i 164 i tam 20' wpasowuje się średnio.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527.
Jak potną częstotliwość 217 z okazji wydłużenia to będzie dramat na Al. Wilanowskiej.
Doszliśmy w Polsce do stanu, że rozkład jazdy pociągów to jest coś,
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
w tym raz, w grudniu, z solidnym potrząśnięciem....
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
w tym raz, w grudniu, z solidnym potrząśnięciem....
Myślę, że skoro dają 217, to nie będą to brygady znikąd, tylko zabrane z czegoś, co zwykle jeździ Sobieskiego (172?).Piottr pisze:Jak potną częstotliwość 217 z okazji wydłużenia to będzie dramat na Al. Wilanowskiej.
ŁK
-
- Kontakt:
Z okazji przekierowania na Stegny raczej nic się nie odzyska ze 172.
-
Nie wiem dokładnie kiedy ale będzie zbudowana sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu Sarmackiej i Branickiego zamiast ronda. Więc raczej linia 217 zostanie jak puszczą od 13 lutego. Ciekawe co z linią 522 jakby wcześniej odpalili niż tramwaj.
Aż jedną brygadęAutobus Czerwon pisze: ↑01 lut 2023, 17:51Z okazji przekierowania na Stegny raczej nic się nie odzyska ze 172.
-
- Kontakt:
Przecież na Sadybie jest teraz 16 minut postoju w międzyszczycie. Na Stegnach będzie 5? XD
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pierwsze słyszę, by się rychło zanosiło na przebudowę tego ronda. Zwłaszcza że dopiero co powstało.Krzysiek_S pisze: ↑01 lut 2023, 17:54Nie wiem dokładnie kiedy ale będzie zbudowana sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu Sarmackiej i Branickiego zamiast ronda. Więc raczej linia 217 zostanie jak puszczą od 13 lutego. Ciekawe co z linią 522 jakby wcześniej odpalili niż tramwaj.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow