Dodano brygadę, żeby elektryki na N43 mogły się ładować.
Czasy przejazdu – 2024
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Przyspieszenia równieżAutobus Czerwon pisze: ↑27 lip 2024, 12:592024 rok, organizator ma dostęp do systemów które monitorują dosłownie wszystko, na centrali ruchu ZTM automatycznie są alerty jak pojazd jest przepełniony albo jest w nim za gorąco, oczywiście o opóźnieniach też, ale organizator tłumaczy się że nie ma danych o opóźnieniach autobusów. Po prostu śmiechu warte. Narzędzia są, tylko robić się nie chce i tyle. A pisanie takich rzeczy w komunikacji z mieszkańcem to już w ogóle jakiś turbo poziom bezczelności i buty.
No ale jak ktoś napisze skargę że kierowca zamknął mu drzwi przed nosem (potencjalny pasażer był 100 metrów dalej), fo organizator nawet nagranie z monitoringu potrafi zorganizować
O czepianiu się o służbowy i plastikowy ubiór ,to raczej nie warto wspominać
Kto jest odpowiedzialny za nadawanie właściwych priorytetów dla tych spraw?
Czy może działa to tak?
Zwykłe zgłoszenie pasażera przez formularz - priorytet niski, chyba że trzeba ukarać kierowcę
Zgłoszenie radnego i kogoś wyżej - priorytet wysoki
-
Matt Cubis
Przecież skargi to zupełnie inny dział niż czasy przejazdu, a jeszcze inny niż planowanie tras.
Czasy i trasy to jeszcze koło siebie siedzą.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jak to jest, że odcinek Wólczyńska - Wólczyńska - Bocznica linie dzienne pokonują w 4 minuty, a nocne już tylko w 2?
Ponawiam uwagi odnośnie 184. Wieczorem jest 40 minut w stronę Młocin i 44 w stronę Szczęśliwic, a powinno być odwrotnie. Wczoraj wieczorem (żadnych utrudnień, mało ludzi) wychodziło mi tak, że w stronę Młocin zapieprzając jak się da i tak się nie jest o czasie, a w stronę Szczęśliwic np. na jednym kursie 2 razy musiałem odstawać całą minutę na przystanku (zresztą podobnie w każdym).
Zwłaszcza bez sensu są:
Park Moczydło 02 - Metro Księcia Janusza 06 - 0 minut
Schroegera 02 - Metro Wawrzyszew 04 - 0 minut
a z kolei w drugą stronę:
Metro Księcia Janusza 05 - Monte Cassino 01 - 3 minuty
Monte Cassino 01 - Elekcyjna 05 - 2 minuty
No ale żeby zredukować opóźnienie z -8 do -2 to już trzeba nieźle trafić (pewnie nie było specjalnie utrudnień a jeszcze w porze, gdy są 4 minuty między Nowymi Włochami a Lazurową).
Zwłaszcza bez sensu są:
Park Moczydło 02 - Metro Księcia Janusza 06 - 0 minut
Schroegera 02 - Metro Wawrzyszew 04 - 0 minut
a z kolei w drugą stronę:
Metro Księcia Janusza 05 - Monte Cassino 01 - 3 minuty
Monte Cassino 01 - Elekcyjna 05 - 2 minuty
Ale w sensie jak zgłaszać ? Żeby oprócz wpisywania czasów w karcie jeszcze pisać jakieś wypracowania ?Georg pisze: ↑27 lip 2024, 12:24Jak kiedyś zgłaszałem opóźnienia na 122 w DS i zasugerowałem dodanie czasu przejazdu, to dostałem odpowiedź, że się będą przyglądać, ale kierowcy nie zgłaszają żadnych zastrzeżeń w swojej dokumentacji drogowej, więc opóźnienia są spowodowane trudnymi do uwzględnienia w rozkładzie utrudnieniami bieżącymi.
Tam z kolei jest niepotrzebnie (o ile nie ma korka) 2 minuty między Lalki 01 a PKP Ursus 01. Z tym, że na 177 się to akurat przydaje, bo i tak się rusza opóźnionym z Habicha, na 187 to ogólnie się przyjeżdża z opóźnieniem z całej trasy, ale już na 207, gdzie jest w miarę punktualnie, to już nie koniecznie potrzebne. Gdzieś indziej w Ursusie by się przydały 2 minuty zamiast 1, ale chyba akurat nie tu.
No ale żeby zredukować opóźnienie z -8 do -2 to już trzeba nieźle trafić (pewnie nie było specjalnie utrudnień a jeszcze w porze, gdy są 4 minuty między Nowymi Włochami a Lazurową).
Myślę, że dokładnie tak.Matt Cubis pisze: ↑27 lip 2024, 11:02Pewnie wszyscy są świadomi, że gdyby urealnić czasy przejazdu to trzebaby dorzucić ze 100 autobusów.
Mnie się zdarza w ciągu dnia pracy poczekać na kogoś pewnie średnio z kilkanaście razy i może z 1 osoba na 10 jakkolwiek podziękuje (nawet machając ręką przecież można, jak się wsiada ostatnimi drzwiami). I nie chcę obrażać kogokolwiek, generalizować ani siać uprzedzeń, ale obserwacje mam takie, że osoby młodsze oraz o innym kolorze skóry to już w ogóle prawie nigdy nie podziękują.Autobus Czerwon pisze: ↑27 lip 2024, 12:59No ale jak ktoś napisze skargę że kierowca zamknął mu drzwi przed nosem (potencjalny pasażer był 100 metrów dalej), fo organizator nawet nagranie z monitoringu potrafi zorganizować
A to nie jest rezerwa pod obecne utrudnienia albo możliwość zamkniętego przejazdu kolejowego ?
Gdyby tak kiedyś ktoś GPS wynalazł
ŁK
- ZielonyJamnik
Chyba żartujesz, tego nikt nie czyta. Nawet kolega dla jaj pisze powód opóźnienia "zbyt krótki czas przejazdu", "rozkład dla Roberta Kubicy" itd. i nikt mu nic nie powiedział.
Jeśli coś ma się ruszyć, to może teraz jak będą tablety, tylko w ztm muszą się najpierw nauczyć co to jest
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
To równie dobrze możesz napisać "powód opóźnienia - tak jakoś wyszło", tak?
Z jakieś 10-12 lat temu widziałem zdjęcie, jak pewien kierowca jako powód opóźnienia napisał: prędkość zabija 
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nieprawda, to nie prędkość zabija, tylko jej zbyt raptowne wytracenie
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ale żeby raptownie wytracić prędkość trzeba najpierw się rozpędzić i potem szybko jechać. W wielu przypadkach jest to jazda wyższą niż dozwolona na danym odcinku drogi prędkość.
U mnie statystyka jest nieco lepsza bo tak mniej więcej 7 na 10 pasażerów dziękuje.mb112 pisze: ↑29 lip 2024, 14:00Mnie się zdarza w ciągu dnia pracy poczekać na kogoś pewnie średnio z kilkanaście razy i może z 1 osoba na 10 jakkolwiek podziękuje (nawet machając ręką przecież można, jak się wsiada ostatnimi drzwiami). I nie chcę obrażać kogokolwiek, generalizować ani siać uprzedzeń, ale obserwacje mam takie, że osoby młodsze oraz o innym kolorze skóry to już w ogóle prawie nigdy nie podziękują.